۲۹ دی ۱۳۹۸، ۹:۱۴
کد خبرنگار: 982
کد خبر: 83639114
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بررسی تاثیر رفتار والدین بر کودکان در کتاب «نگرشی مثبت به والدگری»

اراک - ایرنا - «نگرشی مثبت به والدگری» عنوان کتابی از « فاطمه نکویی» است که تاثیر رفتار والدین بر کودکان را مورد بررسی قرار داده و تاکید کرده است که نگرش و تصورات پدر و مادر تعیین کننده نوع رفتار با فرزندانشان است.

این کتاب ۱۳۹ صفحه‌ای با شمارگان یک‌هزار و ۲۰۰ نسخه از سوی انتشارات آرون به چاپ رسیده و با قیمت هر جلد ۱۶۰هزار ریال روانه کتابفروشی‌ها شده است.

خطاهای منطقی و شناختی، ذهن‌خوانی، ارزش‌دهی سوگیرانه، انتزاع گزینشی، استدلال هیجانی، استنتاج عجولانه، تفکر همه یا هیچ، نادیده گرفتن نکات مثبت، باید گفتن‌ها، فاجعه انگاری، تعمیم بیش از حد، شخصی‌سازی  و کلید اصلاح رفتار کودکان چیست؟، از مهمترین عنوان‌های در فصل نخست این کتاب است و نویسنده با شرح این مطالب کوشیده تا شخصیت افراد را در آیینه بگذارد و ویژگی‌های رفتاری آنان را برجسته نشان دهد.

در فصل دوم این کتاب نویسنده در حوزه نیازها، وظایف رشدی تولد تا یک سالگی، وظیفه رشدی در یک تا سه سالگی کودک، نیاز رشدی سه تا ۶ سالگی ، آشنایی کودک با قوانین، بازی، نیاز رشدی ۶ تا یازده سالگی، نوجوانی، پراکندگی هویت، هویت از پیش تعیین شده، هویت معوق و هویت موفق سخن رانده است.

ارتباط با فرزندان دوره راهنمایی و دبیرستان، پذیرش بی‌چون و چرای نوجوانان، بازسازی شناختی و عقلانی، ارتباط غیرکلامی و ارتباط عاطفی محوریت فصل سوم این کتاب را شامل می‌شود و در این مباحث اشاره‌های مهم تربیتی و مشاوره‌ای برای والدین و علاقه‌مندان ارایه شده است.

اختلالاتی که والدین در کودکانشان ایجاد می‌کنند، وسواس، نقش رفتار والدین در اضطراب کودک، کمال‌گرایی، ناکامی در کودکان، حقارت و کمرویی، افسردگی، راه‌های مستقیم و غیرمستقیم تاثیر تعارض والدین بر فرزندان نیز محتوای فصل چهارم این کتاب است که به عنوان بخشی از اراهنمای تربیتی به والدین ارایه شده است.

نویسنده این کتاب در فصل پنجم کوشیده در حوزه مدیریت فکر، چگونکی شناخت افکار منفی، ریشه‌ قضاوت‌ها و شروع درمان مطالب مهم و کاربردی را ارایه دهد.

در مقدمه این کتاب آمده است: خیلی وقت‌ها از رفتاری که جزء شخصیتمان شده خبر نداریم و شناخت ما از خودمان، رفتارها و تاثیران آن بر دیگر به ویژه کودکان ناچیز است و موجب می‌شود که در این موارد تبعات اثر نامتناسب این رفتارها بر کودکان را متوجه نشویم.

والدین از طریق مهارت‌هایی که کسب می‌کنند و شناخت مطلوب مسایل باید بر کنترل رفتار خود اثرگذاری داشته باشند.

در دیباچه این کتاب نیز آمده است: بسیاری از والدین پدری و مادری کردن را که از کودکی فراگرفته‌اند با همان کیفیت ادامه می‌دهند بدون آنکه به جوانب آن آگاه بوده و فرزندپروری به شکلی ناخودآگاه مسایلی را برای والدین و فرزندان ایجاد می‌کند.

این کتاب نگاهی جدید به مسایلی می‌اندازد که از احساسات و هیجانات و تاثیر آن در امور تربیت کودک ایجاد شده است، نیازی به تربیت و آموزش شیوه‌های خاص به فرزندان نیست بلکه شناخت نوع نگاه اهمیت دارد و تربیت کودک بر مبنای همین نکته‌های به ظاهر ساده شکل می‌گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha