۲۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۲۵
کد خبر: 82185221
T T
۰ نفر

والدين به فرزندان خود چه بياموزيد؟ كتاب شد

۲۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۲۵
کد خبر: 82185221
والدين به فرزندان خود چه بياموزيد؟ كتاب شد

تهران - ايرنا - كتاب والدين، به فرزندان خود چه بياموزيد؟ از سوي نشر حوا به بازار عرضه شد.

به گزارش روز جمعه خبرنگار حوزه كتاب و ادبيات ايرنا ، اين كتاب برگرفته از نظرات گوناگون روان‌شناسان، استادان و معلمان بزرگ تعليم و تربيت است و هدف از تاليف و ارائه آن ارتقاي توانايي‌هاي والدين براي شناخت مراحل رشد كودك و وظايفي بوده كه در هر دوره به عهده آن‌هاست تا بتوانند فرزندان صالح و شايسته‌اي تربيت كنند.
كتاب «والدين، به فرزندان خود چه بياموزيد؟ نوشته مهين پاك‌نژاد داراي چهار بخش اصلي و 13 فصل است.
فلسفه تعليم و تربيت، اهميت تعليم و تربيت، مراحل رشد و تربيت از دو سالگي تا پايان سه سالگي، آغاز مرحله چهار سالگي و غيره عناوين كتاب را تشكيل مي دهند.
مولف در مقدمه كتاب درباره انگيزه تاليفش مي‌نويسد: با توجه و علاقه‌اي كه به كودكان و نوجوانان داشته‌ام و سال‌ها به عنوان معلم و مشاور در خدمت اين عزيزان بوده‌ام، وظيفه خود مي‌دانم راهنمايي و كمكي هرچند كوچك در اين باره انجام دهم؛ چرا كه فرزندان ما، والدين فرداي جامعه هستند، پس دانستن اين مطالب مي‌تواند براي آن‌ها نيز مفيد باشد.
البته در طول سال‌ها تدريس و مشاوره، با والدين عزيزي روبه‌رو بوده‌ام كه بيشتر آن‌ها از فرزندان خود در موارد مختلف شكايت مي‌كردند و هميشه آن‌ها را مقصر مي‌دانستند، حال آنكه وقتي با آن‌ها صحبت مي‌كردم هيچ وقت نمي‌پذيرفتند كه خودشان در روش‌هاي تربيتي‌شان دچار مشكل هستند و روش‌هاي درستي به كار نمي‌برند.
همواره از ذهنم اين فكر مي‌گذشت كه آيا والدين خود از روش‌هاي تربيتي درست اطلاعي دارند يا راجع‌ به مراحل رشد كودك مطالعه‌اي كرده‌اند يا مي‌دانند كه تربيت درست چيست، فرزند خوب كيست و برخورد درست با فرزند كدام است؟
به طور كلي روش‌هاي تربيتي والدين يك‌سويه و از بالا به پايين است؛ گويي هرچه آنان مي‌گويند و هر رفتاري كه انجام مي‌دهند درست است و كودك يا نوجوان بايد بدون تفكر و قيد و شرط آن را بپذيرد.
در اين كتاب نوشته شده است:والدين هميشه به فرزندان براي داشتن نمره‌هاي خوب درسي فشار مي‌آورند، تا حدي كه تربيت اخلاقي در مرحله بعد قرار مي‌گيرد. اين طرز فكر و رفتار درست نيست همچنين والدين بايد درك كنند كه خواسته فرزندان با خواسته آن‌ها تفاوت دارد و بايد بدانند كه چگونه با اين اختلاف نظرها و خواسته‌ها برخوردي درست و معقول كنند. بايد اين اختلاف‌ها را به حداقل برسانند و براي كمك به فرزندانشان كوشا باشند.
نظر پياژه (يكي از روان‌شناسان برجسته) درباره تربيت اين است كه شكوفايي استعداد‌ها و احترام به حقوق ديگران را اصل مهم تربيت كودك مي‌داند. پس در اين راه نمي‌توانيم با استفاده از روش‌هاي قديمي يا استبدادي يا روش‌هايي كه بيش از حد مهرآميز يا خشونت‌آميز است به مقاصد تربيتي درست و مناسبي دست يابيم، پس والدين بايد قبل از هر كاري روي افكار خود كار كرده و آن‌ها را بازنگري كنند، يعني با مطالعه روش‌هاي فرزندپروري، مشاوره و استفاده از نظر كارشناسان صالح تربيتي يا دستاوردهاي علوم تربيتي، روان‌شناسي و اخلاق روش مناسب تربيت كودكان و نوجوانان را ياد بگيرند تا بتوانند اولا فاصله ميان عقايد خود و فرزندانشان را به حداقل برسانند و ثانيا بتوانند با تربيت صحيح و مناسب آن‌ها را به سوي استعداد و توانايي‌هايشان سوق دهند.
بنابراين براي تربيت پرورش فرزندان خوب و صالح، بايد به علمي كردن اخلاق بپردازيم و تربيت اخلاقي را با كه احترام به خود و ديگران همراه با فهم درست و عشق سالم و عمل صالح از اصول مهم آن است، به وجود آوريم تا بتوانيم به نتيجه دلخواه دست يابيم و به جاي آنكه فرزندمان بلاي جانمان باشد، نور چشم ما شود.
كتاب «والدين، به فرزندان خود چه بياموزيد؟» با شمارگان 500 نسخه در 222 صفحه به بهاي 220 هزار ريال روانه بازار نشر شده است.
فراهنگ ** / 12009022
۰ نفر