مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این میزان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای پروژه های آبرسانی به مناطق عشایری در شهرستان های مانه و سملقان، شیروان، اسفراین و فاروج اختصاص یافت.
محمدرضا قلی پور افزود: این پروژه ها باید تا ابتدای فصل ییلاق و قبل از آغاز بازگشت عشایر از مراتع قشلاقی در محلات و سامانه های عشایری به بهره برداری برسد.
وی بر اجرای پروژه های آبرسانی پایدار تاکید کرد و گفت: خشکسالی و نبود بارش در چند سال گذشته موجب افت منابع آبی و خشک شدن برخی از چشمه های دائمی عشایر شده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی افزود: اکنون که عشایر در قشلاقات به سر می برند، روزانه ۶۵۰ مترمکعب آب با ۱۳ تانکر برای سه هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر خراسان شمالی در مناطق قشلاقی مراوهتپه استان گلستان حمل میشود.
قلی پور با بیان اینکه آب آشامیدنی توزیعی بین این خانوارها رایگان است، اظهار داشت: البته دامداران برای دریافت هر تانکر ۱۰ مترمکعبی آب باید ۳۰۰ هزار ریال پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه برخی از خانوارهای عشایری از آب پایدار برخوردار شده اند، گفت: تلاش می شود از ظرفیت آب روستاهای نزدیک به استقرارگاه های عشایری، برای رفع نیاز این قشر استفاده شود اما بخش زیادی از خانوارهای عشایری در مناطق قشلاقی آب پایدار در اختیار ندارند که آبرسانی به آنها با تانکر صورت میگیرد که البته جنبه های بهداشتی قضیه نیز مراعات می شود.
براساس آمارهای موجود خراسان شمالی دارای ۲ هزار و ۶۳۵ چشمه با آبدهی ۳۵۰ میلیون مترمکعب در ثانیه است که تعداد کمی از این چشمهها در مناطق ییلاقی عشایر استان واقع است اما، بیشترین مشکل خانوارهای عشایری این استان مربوط به فصل کوچ به مناطق قشلاقی استان گلستان است.
هم اکنون چهار هزار خانوار عشایری خراسان شمالی برای زمستان گذرانی در مناطق گرمسیری و قشلاقی مراوه تپه، کلاله و گنبد استان گلستان، میاندشت اسفراین، بخش هایی از مانه و سملقان و راز و جرگلان استقرار دارند.
پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید میکنند.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوههای سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی میکنند.
نظر شما