۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۵۹
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 83747445
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تامین آب آشامیدنی عشایر خراسان شمالی نیاز به چهار تانکر دارد

بجنورد- ایرنا- مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: هم اکنون تامین آب آشامیدنی عشایر و دام‌های آنها با ۱۳ تانکر سیار انجام می‌شود اما، برای تفکیک آب مصرفی دام و انسان به چهار دستگاه دیگر نیاز است.

 محمدرضا قلی‌پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به علت کمبود ناوگان آبرسانی نمی توانیم تانکرهای آب آشامیدنی خانوارهای عشایری را از آب مورد نیاز برای سایر مصارف تفکیک کنیم.

وی افزود:  روزانه ۶۵۰ مترمکعب آب با ۱۳ تانکر به سه هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر خراسان شمالی در مناطق قشلاقی مراوه‌تپه استان گلستان آبرسانی می‌شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی با بیان اینکه آب آشامیدنی توزیعی بین این خانوارها رایگان است، اظهار داشت: اما، دامداران برای دریافت آب تانکر ۱۰ مترمکعبی باید ۳۰۰ هزار ریال پرداخت کنند.

وی اظهار داشت: آب مورد نیاز خانوارهای عشایر کلرزنی و تمام موارد بهداشتی در این زمینه هم رعایت می شود.

قلی پور  یکی از مشکلات آبرسانی به سامانه های عشایری را خرابی ایلراه ها دانست و گفت: بارش باران و جاری شدن سیل هرساله بخش های زیادی از مسیر ارتباطی عشایر را به خصوص در مناطق قشلاقی تخریب می کند.

وی با بیان اینکه خرابی ایلراه ها باعث بالا رفتن هزینه های آبرسانی به مناطق عشایری شده است افزود: تانکرهای آبرسانی در حین رفت و آمد در مسیر های سخت گذر خسارت زیادی می بینند.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی با بیان اینکه هم اکنون برخی از خانوارهای عشایری از آب پایدار برخوردار شده اند گفت: از ظرفیت آب روستایی برای سامانه های عشایری که در نزدیکی روستاها هستند استفاده می کنیم.

قلی پور افزود: اما بخش زیادی از خانوارهای عشایری در مناطق قشلاقی آب پایدار در اختیار ندارند که آبرسانی به آنها با تانکر انجام می شود.

وی گفت: خشکسالی و نبود بارش در چند سال گذشته موجب افت منابع آبی و خشک شدن برخی از چشمه های دائمی شده است.

براساس آمارهای موجود: خراسان شمالی دارای ۲ هزار و ۶۳۵ چشمه با دبی آب ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب در ثانیه است که تعداد کمی از این چشمه‌ها در مناطق ییلاقی عشایر استان واقع است اما، بیشترین مشکل خانوار های عشایری در بخش قشلاق است که در استان گلستان واقع است.

هم اکنون چهار هزار خانوار عشایر این دیار برای زمستان گذرانی در مناطق گرمسیری و قشلاقی مراوه تپه، کلاله و گنبد استان گلستان، میاندشت اسفراین، بخش هایی از مانه و سملقان و راز و جرگلان سکونت دارند.

پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند.

هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه‌های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha