این خبرگزاری به نقل از بیانیه ای از دفتر نخست وزیر انگلیس، اعلام کرد که سران 21 کشور از 54 کشور آفریقایی از جمله "عبدالفتاح السیسی" رئیس جمهوری مصر دیروز وارد لندن شدند تا در این اجلاس که امروز با سخنرانی "بوریس جانسون" نخست وزیر انگلیس افتتاح خواهد شد، شرکت کنند.
رویترز این اجلاس را سه روزه خواند و افزود که قرار است در اجلاس لندن چندین قرارداد سرمایه گذاری میان بخش های دولتی و خصوصی انگلیس و کشورهای آفریقایی که چندین میلیارد پوند ارزش اقتصادی خواهد داشت، امضاء شود.
این بیانیه اضافه کرد: سران کشورهای آفریقایی و نمایندگان آنها طی این سه روز سعی خواهند کرد در سخنرانی های خود در باره جلب سرمایه گذاری های انگلیس در آفریقا به ایراد سخن پرداخته و زمینه را برای تشکیل یک منطقه آزاد تجاری مشترک درون قاره ای (آی اف سی اف تی آی) برای توسعه همکاری های همه جانبه میان انگلیس و کشورهای آفریقایی فراهم آورند.
این بیانیه همچنین از آمادگی شرکتهای انگلیسی برای تولید طیف گستردهای از محصولات زیست محیطی مورد نیاز در این قاره خبر داد و افزود: براساس توافقنامه هایی که طی این سه روز میان شرکت های انگلیسی و آفریقایی امضاء خواهد شد، نیازهای کشورهای آفریقای در حوزه های مختلف شناسایی شده و انگلیس تلاش خواهد کرد به سهم خود در رفع آن نیازها بکوشد.
قاره آفریقا جدیدترین بازار نوظهور جهان محسوب میشود و همانگونه که کشورهای چین، روسیه، ترکیه، ژاپن و برخی قدرت های اقتصادی دیگر جهان بهرهبرداری از این بازار را آغاز کرده اند، دولت انگلیس نیز تصمیم گرفته با ورود مجدد به بازار آفریقا، از ظرفیتهای فوقالعاده آن برای سرمایه گذاری استفاده کند.
از سال 2000 تاکنون دستکم نیمی از کشورهایی که بالاترین نرخ رشد اقتصادی سالانه در جهان را داشتهاند، جزو کشورهای آفریقایی بودهاند و در سال 2018 نیز 6 کشور از 10 کشوری که طبق پیشبینیها بالاترین نرخ رشد اقتصادی در جهان را داشتند، از قاره آفریقا بودند.
هفت سال قبل مجله کسبوکار دانشگاه "هاروارد" آمریکا در مقالهای به این نکته اشاره کرد که بسیاری از فرصتهای بزرگ و کشف نشده جهان را باید در آفریقا جستجو کرد؛ قارهای که با وجود ظرفیتهای فوقالعادهاش برای سرمایهگذاری، هنوز هم در اولویت برنامههای کشورهای غربی قرار نگرفته است.
از زمانی که کشورهای غربی عملاً بازار آفریقا را به چین باختند، یعنی از سال 2014 تا 2016 صادرات آمریکا به کشورهای آفریقایی، از 38 میلیارد دلار به 22 میلیارد دلار کاهش یافت.
اما انگلیس به فرصتهای موجود در آفریقا توجه بیشتری نشان داد، بهطوریکه ارزش سرمایهگذاریهای این کشور در آفریقا، در فاصله سالهای 2005 تا 2014 بیش از دو برابر شده و به رقم 42.5 میلیارد پوند (57.6 میلیارد دلار) رسیده بود؛ هرچند در سال 2017 ارزش صادرات انگلیس به آفریقا تنها 2.5 درصد ارزش کل صادرات این کشور بود. موضوعات چون پیوستن و یا نپیوستن انگلیس به اتحادیه اروپا و طی چند سال اخیر نیز طرح خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) موجب شده توجه این کشور که زمانی از استعمار کننده های آفریقا بود، به این قاره کم شود.
بنابراین با نهایی شدن طرح برگزیت این کشور فرصت یافت به عنوان یک کشور مستقل از اتحادیه اروپا توجه به قاره آفریقا را در اولویت های خود قرار دهد و لذا برگزاری این اجلاس سران آفریقایی و انگلیس می رود نخستین قدم اجرایی در این زمینه باشد.
نظر شما