«محمدرضا کلامی» امروز (دوشنبه) در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: در این جلسه جزییات طرح ویژه تامین و توزیع کالا و ساماندهی بازار شب عید مصوب شد که بر اساس آن مقرر شد علاوه بر برگزاری نمایشگاههای بهاره، فروشهای فوقالعاده نیز برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر هر استان به هر دلیلی برگزاری این نمایشگاههای بهاره را متوقف کند، باید مجوزهای لازم را در این رابطه از ستاد تنظیم بازار کشور دریافت کند.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار درباره فروشهای فوق العاده توضیح داد: این امر به معنای عرضه کالا با تخفیف ویژه است؛ این فروشها در واحدهای صنفی منتخب، فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار برگزار میشود.
وی اضافه کرد: البته ضرورت دارد نهادهای عمومی دولتی و دستگاه هایی که مسوولیت برگزاری نمایشگاهها را دارند امکاناتی مانند پارکینگ، عابربانک، آتش نشانی و نیروی انتظامی را فراهم کنند.
نرخ میوه شب عید در پایان سال مشخص میشود
کلامی با اشاره به تنظیم بازار شب عید بیان کرد: بر اساس مصوبات امروز ستاد تنظیم بازار، عرضه ۳۰ هزار تن پرتقال و ۲۳ هزار تن سیب که به منظور تنظیم بازار شب عید خریداری شده، در انبارهای استانهای مبدا موجود است.
وی تصریح کرد: مقرر شده این اقلام قبل از آغاز اسفندماه به استانهای مقصد منتقل شده و با تعیین شبکههای توزیع منتخب که کالای تنظیم بازاری را در ایام پایانی سال عرضه می کنند، در ایام پایان سال و عید نوروز در اختیار مردم قرار گیرد.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار درباره نرخ سیب و پرتقال شب عید گفت: نرخ میوه شب عید در پایان سال متناسب با هزینهها و نرخ بازار تعیین میشود؛ چراکه دولت بنا ندارد کار بخش خصوصی در این زمینه را خدشهدار کند؛ بلکه دولت در راستای تسهیل فضای کسب و کار، با عرضه میوه به بهای تمام شده، قصد جلوگیری از گرانفروشی یا بروز کمبود را دارد.
وی با بیان اینکه در ایام پایانی سال، برنج، شکر، روغن، مرغ و گوشت قرمز در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا و بهاره با نرخ مصوب عرضه خواهند شد، گفت: در این رابطه با تشکلهای تولیدی و واحدهای تولیدی بزرگ کشور هماهنگی های لازم به عمل آمده است تا در نمایشگاهها حضور یابند و ارایه کالا را بدون واسطه و با تخفیف ویژه انجام دهند.
کلامی همچنین درباره قیمت شکر، گوشت و مرغ و برنج گفت: قیمت این اقلام نیز مشخص است و بر این اساس، تناژ اقلام اساسی و قیمت عرضه برای توزیع در نمایشگاه ها، در آینده از سوی دبیرخانه تنظیم بازار ابلاغ خواهد شد که کالا در حاشیه قیمت بازار و با تخفیف مشخصی به دست مصرف کنندگان برسد؛ در این رابطه کار به کمیته و دبیرخانه تنظیم بازار محول شده که اعداد و ارقام را مصوب کرده و ابلاغ خواهد کرد.
کلامی در ادامه به کالاها و اقلام اساسی برای رصد و پایش در انتهای سال اشاره کرد و گفت: این اقلام شامل دو دسته کالا و خدمات میشوند که اقلام اساسی آن شامل نان، برنج، روغن نباتی، شکر، حبوبات، ماکارونی، رب گوجه فرنگی و کالاهای پرمصرف، کیف و کفش، شیر، کره، پنیر، ماست، مواد شوینده و بهداشتی، تایر خودرو و روغن موتور، تامین بنزین و گازوئیل و کپسول گاز مایع است.
وی ادامه داد: خدمات مشمول شامل حمل و نقل درون شهری و برون شهری شامل بار مسافر و خدمات تعمیر خودرو و خدمات پس از فروش، امکان تفریحی و سیاحتی، هتلداری و گردشگری، خدمات انبار و سردخانهها، خدمات خبازیها، خشکشویی و قالشویی میشود که این اقلام در دستور طرح نظارتی تشدید نظارت قرار گرفته است.
نظر شما