محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در سخنانی در صحن مجلس شورای اسلامی گفت: اگر اروپاییها به رفتارهای بلاوجه خود ادامه دهند و یا پرونده ایران را به شورای امنیت بفرستند، خروج از ان.پی.تی در دستور کار قرار میگیرد.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه روز دوشنبه در نشست خبری با بیان این مطلب گفت: ما از ایران می خواهیم از پیمان منع انتشار سلاح های هسته ای خارج نشود و در چارچوب تعهدات خود در آژانس بین المللی انرژی اتمی بماند.
ریابکوف درباره امکان خروج ایران از ان پی تی گفت: ما معتقدیم که زمینه ای برای مطرح کردن مساله در این شکل وجود ندارد.
مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت: ایران و بقیه شرکت کنندگان در برجام باید در زمان حاضر سنجیده و با احتیاط رفتار کنند.
وی افزود: ما سرهای پرشور را که ممکن است تصور می کنند انتقال این موضوع (پرونده ایران) به شورای امنیت سازمان ملل به حل مسائل کمک می کند را از چنین اقداماتی برحذر می داریم.
ریابکوف گفت: زیرا که این گونه اقدامات خطر ایجاد دودستگی جدید و مسائل نو را بوجود می آورد.
وی ادامه داد: اینک وضعیت بسیار حساس و با مسئولیتی است و همه باید محتاطانه و سنجیده رفتار کنند.
مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه خاطرنشان کرد که سرهای پرشور در اروپا تا آخر پیامدهای مخرب انتقال مجدد پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل را ارزیابی نکرده اند.
وزیر امور خارجه گفت: اگر اروپاییها به رفتارهای بلاوجه خود ادامه دهند و یا پرونده ایران را به شورای امنیت بفرستند، خروج از پیمان ان پی تی در دستور کار قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا از خانه ملت، محمدجواد ظریف با بیان این که وزارت امور خارجه از مسیر حقوقی تصمیم اخیر کشورهای اروپایی درباره فعال کردن سازوکار حل و فصل اختلاف را دنبال میکند، گفت: جمهوری اسلامی ایران بحث روش حل اختلاف را به صورت رسمی اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ بعد از خروج آمریکا از برجام آغاز کرد.
وی افزود: در این راستا، سه نامه در ۱۰ می سال ۲۰۱۸، ۲۶ اوت سال ۲۰۱۸ و نوامبر سال ۲۰۱۸ نیز به خانم موگرینی نوشته شد و در آن رسما اعلام شد که ایران روش حل و فصل اختلافات را شروع کرده است.
وزیر امور خارجه گفت: در نامهای که در نوامبر ۲۰۱۸ به خانم موگرینی نوشته شد، تاکید کردیم که ایران مکانیزم حل و فصل اختلافات را شروع کرده و به پایان رسانده است و لذا ناگزیریم که برنامه کاهش تعهدات برجام را اجرایی کنیم.
اجلاس سران بریکس در ریاض برگزار می شود
ریابکوف در بخش دیگری از نشست خبری که به تشریح برنامه ریاست روسیه بر گروه بریکشس اختصاص داشت گفت که اجلاس غیررسمی سران گروه بریکس در ماه نوامبر در ریاض برگزار می شود.
وی افزود: این اجلاس در حاشیه اجلاس گروه بیست کشور صنعتی برگزار خواهد شد.
لاوروف همچنین از برنامه دیدار وزیران خارجه گروه بریکس در مسکو در بهار اینده خبر داد.
بریکس روند پیشرفت طی می کند
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: گروه بریکس در شرایط پرتلاطم جهان و برهم خوردن موازنه ساختارهای مالی و اقتصادی جهانی همچنان پیشرفت می کند
وی افزود: بر اساس ارزیابی روسیه، گروه بریکس نمونه و الگویی از ثبات صرف نظر از شرایط جهانی و تحولات سیاسی داخلی است.
ریابکوف هدف اصلی دوره یک ساله ریاست روسیه بر گروه بریکس را کمک به افزایش کیفیت زندگی مردم ساکن این کشورها خواند و افزود: مشارکت در بریکس در جهت ثبات جهانی و تقویت امنیت و رشد نوآوریها است.
گروه بریکس از روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.
نظر شما