نتایج اعتراض داوطلبان ردصلاحیت شده ۱۱ بهمن اعلام می‌شود

تهران- ایرنا- ۱۱ بهمن رسیدگی به اعتراضات نامزدهای ردصلاحیت شده پایان می‌یابد و نتیجه به آنان اعلام می شود؛ البته این به معنای پایان اعتراضات نیست چون نامزدها باز در یک فرصت سه روزه می توانند اعتراض نهایی خود را ثبت کنند و نتایج نهایی اعتراضات ۲۲ بهمن به فرمانداری های سراسر کشور اعلام می شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نام نویسی داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دهم آذر در وزارت کشور و فرمانداری های سراسر کشور آغاز شد و تا شانزدهم آذر ادامه یافت. در این مدت بیش از ۱۶ هزار نفر نام نویسی کرده اند. طبق فهرست برنامه های ستاد انتخابات، بررسی صلاحیت داوطلبان توسط هیات اجرایی به مدت ۱۰ روز انجام و ۲۷ آذر نتایج مرحله اول بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی انتخابات اعلام شد.

تا پیش از بررسی هیات‌های نظارت استانی، نزدیک به هزار و ۳۰۰ داوطلب از انتخابات انصراف داده و حدود ۲۰۰ نفر دیگر نیز از آرای هیات‌های اجرائی شکایت نکرده بودند. در نتیجه از ۱۶ هزار داوطلب اولیه، در هیات‌های نظارت استانی و هیات نظارت مرکزی شورای نگهبان صرفا صلاحیت حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر بررسی شد.

براساس این گزارش، «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور در خصوص چگونگی بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی گفته است: «در این دوره از انتخابات، با تغییر قانون در سال ۹۵، دادستان‌های مراکز حوزه انتخابیه به ترکیب هیئت‌های اجرایی اضافه و نماینده شورای اسلامی شهرستان از جمع معتمدین حذف شدند. هیئت‌های اجرایی بر اساس استعلام از مراجع چهارگانه (وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادگستری و ثبت احوال) و مبتنی بر موازین قانونی ماموریت بررسی صلاحیت داوطلبان را به انجام می‌رساندند».

پس از آن، در مرحله دوم هیات‌های نظارت صلاحیت داوطلبان را بررسی کردند که پیش از اعلام نتایج، حدود ۶۰۰ نفر انصراف دادند؛ از میان ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر باقی‌مانده هم، ۳۴ درصد یعنی حدود ۵ هزار نفر تایید صلاحیت نشده اند.

«عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان هم درباره چگونگی روند بررسی صلاحیت داوطلبان در مرحله هیات نظارت گفته است: علاوه بر گزارش‌های مراجع چهارگانه، گزارش‌های نهادهای مردمی و مراکز امنیتی ورای وزارت اطلاعات هم بررسی می‌شود. ضمن اینکه تحقیقات محلی انجام می‌گیرد.

کدخدایی با بیان اینکه فقط نظر مراجع چهارگانه در احراز صلاحیت ها ملاک نیست، اعلام کرده است، برای ۱۱ هزار داوطلبی که برای نخستین بار در انتخابات ثبت نام کرده اند، با استفاده از تحقیقات محلی برای صلاحیت آنان اعلام نظر شده است.

به گفته سخنگوی شورای نگهبان، به صرف گزارش و اظهارنظر درباره وجود سابقه از داوطلبان اکتفا نشد و مستندات و گزارش‌های آن سوابق نیز دریافت شد تا هیات مرکزی بتواند قضاوت دقیق‌تری داشته باشد. همچنین از ظرفیت بررسی‌های محلی برای تأیید صلاحیت «داوطلب‌اولی‌ها» استفاده شد و از حدود ۱۱ هزار نفری که برای اولین بار در انتخابات ثبت‌نام کردند با استفاده از ظرفیت ماده ۵۰ قانون انتخابات و بررسی‌های محلی، حدود سه‌هزار و ۵۰۰ نفر از آنان را در مرحله نظارت استانی تأیید صلاحیت شده اند که با تکمیل تحقیقات در فرصت باقی‌مانده تا ۱۱ بهمن تعداد بیشتری به آنان اضافه می شود.

همچنین «جمال عرف» معاون سیاسی وزیر کشور در نشست کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور ابراز امیدواری کرد در فرصت باقی مانده، بعضی از حوزه هایی که شرایط رقابت کامل در آن حوزه ها وجود ندارد، با تجدیدنظرهایی که صورت می گیرد، رقابت کامل در آن ها شکل بگیرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: ما یک جامعه متنوع و متکثری داریم و همه کسانی که در خانواده بزرگ انقلاب اسلامی هستند با علایق و سلایق متفاوت سیاسی، وقتی در عرصه انتخابات وارد می شوند باید نماینده ای داشته باشند که به سمت او بروند؛ چرا که اساساً انتخابات، با انتخاب یک گزینه از میان چند گزینه معنا پیدا می کند؛ بنابراین باید تلاش کنیم که این شرایط ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برای تعیین ۲۹۰ کرسی در ۲۰۸ حوزه انتخابیه و همچنین نخستین میان دوره ای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در ۵ حوزه انتخابیه تهران، قم، خراسان شمالی، خراسان رضوی و فارس برای تعیین ۷ نماینده دوم اسفند امسال برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha