وزیر نیرو روز سهشنبه در آیین بهرهبرداری از طرح های هفته سیزدهم پویش «هر هفته الف-ب-ایران» کشور گفت: موتورسیکلتها بیشترین تاثیر را در آلودگی هوای کلانشهرها دارند که برقی کردن آنها نخستین اولویت ما در وزارت نیرو است.
رضا اردکانیان با اشاره به اینکه کولرگازی ها نقش به سزایی در مصرف انرژی دارند، اظهار داشت: روز گذشته /دوشنبه/ در شورای اقتصاد کشور تصویب شد تا در طرحی یک میلیون کولرگازی پرمصرف به کولر گازی کم مصرف و استاندارد تبدیل شوند.
وی عنوان کرد: نزدیک به پنج میلیون کولر گازی در مناطق گرمسیر کشور فعال هستند که بخش عمده ای از انرژی کشور را مصرف میکنند.
اردکانیان با بیان اینکه هزینه کار کردن با کولرهای پر مصرف و غیر استاندارد برای مردم و وزارت نفت بسیار بالا است، اضافه کرد: در اثر تبدیل این یک میلیون کولر ۲ میلیارد متر مکعب گاز در سال صرفه جویی می شود و ۳۵۰ میلیون دلار درامد ارزی از دست میرود.
وی ادامه داد: اگر این کولر ها در شبکه باقی بمانند باید یک هزار و ۶۰۰ مگاوات برق تولید کنیم و این به معنای این است که باید یک نیروگاه ۲ هزار مگاواتی ساخته شود.
وزیر نیرو گفت: مسوولان همدان اتحاد خوبی دارند و در کنار آن برای رضایت مردم با یکدیگر رقابت میکنند.
وی افزود: ماموریت اصلی ما این است که در کنار پرکردن حفرهها و کمبودها ، رضایتمندی را در مردم ارتقا و موجب افزایش شاخص زندگی شویم.
اردکانیان با بیان اینکه در بخش برق، سازوکار خوبی تدارک چیده شده است، اظهار داشت: گشایشهایی در تامین آب صنایع کشور انجام شده که بخش عمده آن متعلق به استان همدان است.
وی با اشاره به اینکه تامین آب آشامیدنی همدان در اولویت است، بیان کرد: حدود هشت میلیون متر مکعب از محل صرفه جویی آب و پرکردن چاههای غیر مجاز به صنایع مختلف اختصاص یافته که سهم همدان ۲.۸ میلیون متر مکعب از طریق آب های زیر زمینی است.
وزیر نیرو اظهار داشت: ۶۰۰ هزار متر مکعب نیز برای پتروشیمی هگمتانه و سه میلیون متر مکعب نیز از طریق تصفیه پساب فاضلاب همدان به منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد اختصاص یافت.
وی گفت: در هفته سیزدهم پویش ملی «هر هفته الف-ب-ایران» نزدیک به چهار هزار و ۳۰۰ طرح بهره برداری شد انجام شده است که نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی همدان یکی از مهمترین آنها بود.
اردکانیان اضافه کرد: این نیروگاه خورشیدی با اعتبار ۱۰۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و یک نیروگاه CHP (تولید همزمان برق و حرارت) نیز با اعتبار ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بهرهبرداری شد.
وی افزود: عملیات اجرایی و کلنگزنی هشت طرح عمرانی نیز با اعتبار ۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان از طریق ویدیو کنفرانس انجام شده است.
وزیر نیرو گفت: در آیین گشایش همزمان این طرحها ۱۱۳ طرح عمرانی صنعتی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز با اعتبار ۱۶۰ میلیارد تومان بهرهبرداری شد.
وی افزود: با بهره برداری از این طرحها ۷۲۱ هزار مشترک جدید به مشترکان شرکت توزیع برق کشور اضافه شد که بیشتر آنها در روستاها هستند.
اردکانیان با اشاره به اینکه اکنون نزدیک به ۳۸ میلیون مشترک برق در کشور داریم، ادامه داد: در طرحهایی که امروز به بهره برداری رسید در مجموع ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.
وی عنوان کرد: امسال هر هفته طرحهایی در قالب این پویش بهره برداری میشود که در مجموع برای آن ۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این پویش این است که ما بدانیم کشور ثروتمندی هستیم و بهترین ثروت ما منابع انسانی هستند و به پشتوانه این ثروت چرخهای صنعت کشور می چرخند.
وی با اشاره به اینکه حال که گرم این پوش شدیم بیاییم پویش «اصلاح-مصرف-درعرصه-تحریم» را نیز راهاندازی کنیم، بیان کرد: ما در مصرف آب، گاز و وقت، خوش مصرف نیستیم؛ اگر ما خوش مصرف شویم دنیا می فهمد که با ما از تحریم سخن نگوید.
اردکانیان تاکید کرد: ما در وزارت نیرو بیشترین سطح تماس با مردم را داریم؛ در شهر، روستا، پیر، جوان، مرز نشین و مرکز نشین با عرضه دو محصول راهبردی با ما در ارتباط هستند.
پویش «هر هفته الف-ب-ایران» در ۳۱ استان کشور به مدد تلاش خانواده بزرگ صنعت آب و برق و هزاران شرکت طراح، سازنده، پیمانکار، مشاور و سازنده تجهیزات، مهندسان و کارکنان ستادی از نیمه دوم امسال آغاز شده است و تا پایان سال ۲۲۷ طرح بزرگ صنعت آب و برق کشور با سرمایهگذاری ۳۳۰ هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری میرسد.
نظر شما