به نوشته پایگاه خبری "سوئیس اینفو"، دولت جدید لبنان به دنبال توافق حزب الله و متحدان سیاسی آن روز گذشته (سه شنبه) معرفی شد؛ دولتی که باید هرچه سریعتر بحران اقتصادی که موجب بی ثباتی لبنان شده را حل و فصل کند.
به دنبال استعفای "سعد حریری" از نخست وزیری در اکتبر گذشته، حزب الله که از حمایت ایران برخوردار است و سایر متحدانش از جمله "میشل عون" رئیس جمهور این کشور ماه گذشته "حسان دیاب" را برای نخست وزیری معرفی کردند، حال آنکه تمام تلاش ها برای توافق با حریری به عنوان رهبر اهل تسنن لبنان و متحد دیرینه غرب و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بی حاصل مانده بود.
در این میان منابع آگاه اعلام کردند، بحث و جدل متحدان حزب الله در طول هفته های گذشته در خصوص سهم خود در کابینه جدید مانعی در برابر توافق بر سر تشکیل دولت بود.
به هر حال روز گذشته دولت جدید لبنان با ۲۰ وزیر کارشناس و متخصص تحت حمایت احزاب این کشور تشکیل شد. "غازی وزنی" کارشناس اقتصادی یکی از اعضای دولت جدید است که متصدی پست وزارت دارایی و تحت حمایت نبیه بری رئیس پارلمان است. همچنین "ناصیف حتی" نماینده سابق لبنان در اتحادیه عرب با حمایت جریان آزاد ملی که میشل عون بنیانگذار آن است، متولی وزارت خارجه خواهد بود.
وی دولت جدید لبنان را "تیم نجات" فن سالار دانست که تلاش خواهد کرد تا خواسته های تظاهرات کنندگان را که از بیش از سه ماه پیش به خیابان ها آمده اند، تحقق بخشد و اولین سفر خارجی او نیز به جهان عرب به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد بود.
حسان دیاب نیز پس از معرفی اعضای دولت جدید لبنان گفت: کشور مرحله سختی از تاریخ خود را می گذارند و مشکلات تا آنجا متراکم شده که روزنه امید را سلب کرده و برخی رخدادها، دوران سختی و رنجی را یادآور شدند که تصور می کردیم فراموش شده است.
منظور دیاب از این دوران، جنگ داخلی لبنان بود که در سال ۱۹۷۵ آغاز شده و پس از ۱۵ سال در سال ۱۹۹۰ به پایان رسید.
** سرنوشت کمک های خارجی به لبنان در دولت جدید
این منبع در ادامه نوشت: در دولت جدید لبنان برای اولین بار در تاریخ خود شش زن حضور دارند و همه وزیران فن سالار و غیر سیاسی هستند، اما تحلیلگران اعلام کردند نقش حزب الله در دولت جدید به این معنی است که برای متقاعد کردن کشورهای خارجی به حمایت مالی که سخت نیازمند آن است، با مشکل روبه رو خواهد شد.
در همین ارتباط "نبیل بومنصف" معاون سردبیر روزنامه "النهار" لبنان گفت: بی تردید برای دولت جدید، متقاعد کردن دنیای خارج به کمک به لبنان به هیچ وجه کار آسانی نخواهد بود.
به نوشته سوئیس اینفو، این در حالی است که لبنان با بحران اقتصادی شدیدی روبه رو است و بحران نقدیندگی موجب شده بانک ها محدودیت هایی را در ارتباط با برداشت سپرده ها اعمال کنند، علاوه بر این بسیاری از لبنانی ها شغل خود را از دست داده اند و تورم در این کشور نیز دو برابر شده است.
در این میان بحران لبنان هفته گذشته و زمانی وخامت یافت که صدها نفر در درگیری بین نیروهای امنیتی و تظاهرات کنندگان مجروح شدند.هم اکنون صف معترضان با آشوبگران در اعتراضات لبنان جدا شده است؛ آشوبگران در رزوهای اخیر به اموال عمومی همچون بانک مرکزی و اموال خصوصی تعرض کرده اند.
به هر حال اکنون سعد حریری و جریان المستقبل به اضافه حزب نیروهای لبنانی که از مخالفان حزب الله است و نیز حزب سوسیال ترقیخواه به رهبری "ولید جنبلاط" در دولت جدید حضور ندارند و تشکیل دولت جدید نیز با اعتراض هایی در برخی مناطق بیروت پایتخت لبنان روبه رو شده است.
نظر شما