به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، شب گذشته و بلافاصله پس از وقوع این زمین لرزه در ساعت ۲۰ و ۴۵ دقیقه، دبیرکل جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی با رئیس جمعیت هلال احمر ترکیه، آمادگی هلال احمر ایران برای کمک به آسیب دیدگان زلزله ترکیه را اعلام کرد. در این گفتوگوی تلفنی با دکتر کرم کینیک، دکتر محمودرضا پیروی ضمن ابراز همدردی و عرض تسلیت جمعیت هلال احمر کشورمان و ملت ایران به خانوادههای آسیبدیدگان، از آمادگی برای اعزام امدادگران و متخصصان هلالاحمر به مناطق آسیبدیده خبر داد.
مرکز لرزهنگاری ترکیه، کانون اصلی این زمین لرزه را از توابع استان الازیغ و عمق آن را ۶.۷ کیلومتری سطح زمین اعلام کرده است.
جمعیت هلال احمر کشورمان روابط و همکاری نزدیکی با جمعیت هلال احمر ترکیه دارد. برای نمونه هلال احمر ترکیه در سیل های فروردین ماه ۹۸ کمک های مورد نیاز را برای هموطنان آسیب دیده در استان های گلستان، خوزستان و لرستان ارسال کرد.
بیستم اسفند ۱۳۹۶ نیز یک هواپیمای ترک که امارت متحده عربی را به قصد ترکیه ترک کرده بود در استان چهارمحال بختیاری سقوط کرد. همه ۱۱ سرنشین این جت شخصی کشته شدند و نجاتگران هلالاحمر پس از چند روز تلاش و جستوجوی سخت، موفق به پیدا کردن پیکر ۱۰ سرنشین جانباخته این هواپیما شدند. این همکاری هلال احمر ایران در رسانه های ترکیه بازتاب گسترده ای داشت.
براساس گزارش منابع بهداشتی ترکیه شمار تلفات انسانی زمین لرزه ۶.۸ ریشتری در استان "الازیغ" در شرق این کشور تاکنون ۱۹ کشته و ۷۷۲ زخمی برجای گذاشته است و ۳۰ تن نیز همچنان مفقود هستند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، به دنبال وقوع این زمین لرزه، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه خواستار کمک فوری به زلزلهزدگان در شرق ترکیه شد و طی دستوری، وزیران کشور، محیط زیست و بهداشت ترکیه راهی استان الازیغ شدند.
"مراد قوروم" وزیر محیط زیست و برنامهریزی شهری ترکیه که به همراه سویلو و فخر الدین قوجه وزیر بهداشت ترکیه به استان الازیغ رفتهاند در کنفرانس مطبوعاتی گفت: تأسیسات زیربنایی در این منطقه آنچنان آسیب جدی ندیده است.
وزیر محیط زیست و برنامه ریزی شهری ترکیه گفت که به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، دولت آنکارا برق و گاز این منطقه را در هنگام زلزله قطع کرده است.
وزیر بهداشت ترکیه نیز با بیان اینکه هم اکنون ۳۰ نفر در زیرآورها هستند، افزود : احتمال افزایش کشته ها زیاد است.
وی در این باره به خبرنگاران اظهار داشت: بیمارستانهای منطقه زلزله زده، آسیب چندانی ندیدهاند و کادر پزشکی برای خدماترسانی به آسیب دیدگان کاملا آماده هستند.
قوجه در خصوص جزئیات افراد آسیب دیده در نتیجه این زلزله هم گفت که ۴۰۵ نفر از این افراد ساکن الازیغ هستند که راهی بیمارستان شدند و حال ۱۱ تن از آنان وخیم گزارش میشود و ۱۴۸ تن دیگر از زخمی شدگان نیز مربوط به استان مالاتیا هستند که حال سه تن از آنان نامساعد است.
بر اساس این گزارش، از بامداد روز شنبه برخی از کشورها از جمله ایران آمادگی خود را برای عملیات امداد و نجات به طرف ترکیهای اعلام کردهاند.
نظر شما