۵ بهمن ۱۳۹۸، ۱۳:۳۰
کد خبرنگار: 814
کد خبر: 83647125
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رشد ۳ برابری ایده‌های فناورانه بخش معدنی

تهران- ایرنا- رییس هیات عامل سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: امروز ۷۰ شرکت دانش‌بنیان برای قطع وابستگی به خارج و توسعه نهضت ساخت داخل ۴۰۰ ایده به این سازمان ارایه داده‌اند که رشد بیش از سه برابری نسبت به پارسال دارد.

خداداد غریب پور روز شنبه در دومین جشنواره ایده های ارزش آفرین (اینوماین) که به منزله نخستین رویداد ارایه نیازهای فناورانه معدن وصنایع معدنی است در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، اضافه کرد: سال گذشته تعداد ۱۳۰ ایده از سوی شرکت های دانش بنیان برای بخش معدن و صنایع معدنی ارایه شده بود.

وی یادآور شد: حلقه مفقوده کشور این موضوع است که علم ودانش به فناوری تبدیل نمی شود، زیرا «هم آفرینی ارزش» شکل نگرفته و تصور می شود که شتاب دهنده شرکت های دانش بنیان باید بخش خصوصی باشد، درحالی که این امر نادرست است و باید دولت این ماموریت را اجرایی سازد.

رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: امروز این سازمان در اندیشه هم آفرینی ارزش است و در واقع ایمیدرو پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه بوده و نقش تسهیل کننده دارد.

وی اضافه کرد: طرح نیاز باید از صنعت انجام شود، دانشگاه نقش و وظیفه رفع نیاز را خواهد داشت و اکنون ۲۰ طرح تحقیقاتی در زمینه مسایل مختلف مورد نیاز صنعت تعریف شده که بیشتر آنها در زمینه مسایل زیست محیطی است.

غریب پور افزود: امروز سازمان ایمیدرو بیشتر تمرکز خود را بر روی نیازهای صنعت فولاد و محصولات مربوطه قرار داده و این امر اهمیت این بخش را آشکار می سازد.

ایران اکنون در جمع ۱۰ فولاد ساز شاخص جهان جای گرفته و انتظار می رود براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد به رده هفت فولاد ساز عمده برسد.  

وی خاطرنشان ساخت: آمارهای عملکرد واحدهای بخش معدن وصنایع معدنی گویای آن است که در اغلب محصولات با مازاد تولید روبرو شده ایم، بنابراین وقت آن رسیده که بر دانش بومی تمرکز و به این سمت حرکت کنیم.

ایران با اکتشاف ۶۸ ماده معدنی و شناسایی ذخایر بالغ بر ۶۰ میلیارد تن که حدود ۴۰ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است؛ به ترتیب از نظر تنوع مواد معدنی در جایگاه دهم جهان و از نظر ذخایر شناسایی شده در رتبه پانزدهم جای گرفته است.

براساس برنامه ریزی، تولید فولاد ایران امسال بالغ بر ۲۶ میلیون تن است که از این رقم حدود ۱۰ میلیون تن صادر خواهد شد.

جشنواره اینوماین که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری آغاز به کار کرده از امروز تا هفتم بهمن به کار خود ادامه می دهد و انتظار می رود تفاهم نامه هایی بین شرکت های دانش بنیان و بنگاه های مختلف بخش معدن و صنایع معدنی به منظور بومی سازی و ساخت داخل قطعات و تجهیزات مربوطه امضا شود.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha