به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، میتوکندریها که اغلب به عنوان نیروگاههای سلولی از آنها یاد میشود، اندامکهایی هستند که نقش مهمی در متابولیسم انرژی و سیگنال دهی سلولی دارند. گاهی اوقات آنها خارج از سلولها یافت میشوند اما معمولاً تنها به صورت قطعاتی در پلاکت ها مشاهده میشوند.
اکنون محققان موسسه تحقیقات سرطان «مون پلیه» در فرانسه پس از یک مطالعه هفت ساله متوجه حضور ساختارهای کاملا پایداری در جریان خون شدهاند که حاوی میتوکندری های کامل و کاملا کارا هستند.
محققان با آنالیز نمونههای پلاسمای حدود ۱۰۰ نفر با استفاده از میکروسکوپ الکترونیکی متوجه شدند که در هر لیتر پلاسما بیش از ۳.۷ میلیون از این ساختارهای حاوی میتوکندری وجود دارد.
محققان ابتدا از روی مطالعات قبلی به وجود میتوکندری در خون پی برده بودند. آن مطالعات نشان داده بودند که پلاسمای خون یک فرد میتواند ۵۰ هزار بار دی.ان.ای میتوکندریایی بیشتری از سایر انواع دی.ان.ای داشته باشد.
کشف اخیر بدان معنی است که میتوکندری خارج از سلولی باید نوعی نقش بیولوژیکی مهمی ایفا کند. فرضیه محققان این است که میتوکندری ممکن است به القاء پاسخ های ایمنی و التهابی کمک کند و به سلولها کمک میکند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
این مطالعه در مجله The FASEB منتشر شده است.
نظر شما