۲۶ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۰۶
کد خبر: 82310853
T T
۰ نفر
تحقیق جدید نشان داد: خون انسان، موش های پیر را جوان می كند

تهران-ایرنا- محققان در مطالعه ای جدید مشاهده كردند كه تزریق نمونه های خون افراد نوجوان به موش های پیر باعث جوان سازی و تقویت حافظه آنها شد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، محققان در جریان مطالعه ای متوجه شدند كه ظاهرا تزریق خون انسان های جوان به پیكرهای مسن به آنها قدرت جوانی می دهد حتی اگر این بدن های مسن متعلق به انسان نباشند.
محققان شركت زیست دارویی 'آلكاهست' در كالیفرنیا، در این مطالعه جدید از گروهی از جوانان سالم 18 ساله، نمونه خون گرفتند و این نمونه های خون را به موش های 12 ماهه كه دوره میانسالی موش ها محسوب می شود و معادل با حدود 50 سالگی در انسان است، تزریق كردند.
این موش ها برای مدت سه هفته، هفته ای دو بار تزریق پلاسمای خون انسان دریافت كردند؛ پلاسما، جزئی از مایع خون و به گمان دانشمندان، مسئول ویژگی های جوان سازی خون است.
محققان بعد از این مرحله، رفتار موش هایی را كه پلاسمای انسانی دریافت كرده بودند، با موش های جوان و گروه های كنترل از موش های سه ماهه و 12 ماهه كه پلاسمای انسانی دریافت نكرده بودند، مقایسه كردند و دریافتند كه تزریق خون انسان جوان به موش های مسن باعث شد كه این موش ها دوباره مانند موش های جوان رفتار كنند به طوری كه موش های تحت درمان در فضای باز تا حد زیادی شبیه موش های جوان گروه كنترل می دویدند؛ همچنین مشخص شد كه قدرت حافظه این موش ها تقویت شده است.
'ساكورا مینامی' یكی از محققان شركت آلكاهست گفت: در این مطالعه ما شاهد یك جوان سازی بودیم؛ پلاسمای خون انسان های جوان، عملكرد شناختی موش های مسن را تقویت كرد و قدرت حافظه آنها حفظ شد.
به گفته محققان علوم اعصاب، ویژگی های جوان سازی خون افراد جوان به دلیل ساختارهای متفاوت پروتیین در پلاسمای افراد جوان و مسن است.
پلاسما حاوی هزاران پروتیین است و گرچه پلاسمای خون جوانان حاوی شماری از پروتیین هایی است كه می تواند بافت ها را جوان سازد، اما این پروتیین با افزایش سن از بین می رود و مولكول های آسیب رسان جایگزین می شوند.
محققان افزودند: به واقع، برای اولین بار كشف كردیم كه صدها پروتیین در پلاسما با افزایش سن تغییر می كنند.
محققانن اكنون می خواهند به بررسی این موضوع بپردازند كه آیا تزریق پلاسمای افراد جوان می تواند تاثیر مشابهی روی انسان های مسن نیز داشته باشد.
آنها به همین منظور یك آزمایش بالینی را روی 18 فرد مبتلا به بیماری خفیف و یا متوسط آلزایمر در دانشگاه استنفورد آغاز كرده اند.
اگر نتیجه این آزمایش موفقیت آمیز باشد، محققان امیدوارند كه آن را در مطالعه بزرگتری روی بیماران بیشتر و با دوزهای بیشتر پلاسما پیگیری كنند
آنها خاطر نشان كردند كه نتیجه نهایی این مطالعه پایان سال میلادی جاری منتشر خواهد شد.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان*انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
۰ نفر