محمدصادق معتمدیان روز شنبه در نشست جمعبندی بررسی سند توسعه میان مدت شهرستان درمیان افزود: آنچه مربوط به استان بوده انجام شده و همه زیرساختهای لازم در چهار بازارچه تکمیل و خدمات گمرکی آماده است اما هنوز با کشور مقابل به تفاهم نرسیدهایم که علت آن شرایط خاص کشور افغانستان است.
وی با بیان اینکه همچنان بازارچههای مرزی اولویت استان است اظهار داشت: از این ظرفیت اکنون یکطرفه استفاده میشود و امید است با بازگشایی کامل آن مشکلات موجود رفع شود.
وی گفت: خرده فروشی به صورت پایلوت در ماهیرود راهاندازی شده است و در صورت نتیجه مثبت به سایر مرزها تعمیم داده خواهد شد.
معتمدیان ادامه داد: با تلاش مجموعههای اجرایی تحول خوبی در بحث خدمترسانی به مناطق محروم استان شکل گرفته و علاوه بر دولت دستگاههای مختلف نیز حضور دارند.
وی یادآور شد: حوزه خدماترسانی تشکیل ستاد محرومیتزدایی اقدام خوبی بود که تقسیم کار شد به طوریکه دستگاههای ملی در چهار شهرستان مسوولیت محرومیتزدایی را پذیرفتهاند.
وی گفت: این اقدام الگویی است که اولین بار در کشور با این گستردگی انجام میشود و وجه تمایز آن پای کار بودن مسوولان برای توسعه مناطق محروم و کمتر برخوردار است.
استاندار خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد: با مشارکت نهادهای حاکمیتی از جمله بنیاد علوی که یکی از نمادهای انقلابی است و انگیزه خدمترسانی دارند بخشی از مشکلات منطقه کمتر برخوردار درمیان رفع میشود.
وی با تاکید بر تمرکز برای فرآوری و بستهبندی زرشک در شهرستان درمیان تصریح کرد: با توجه به اینکه میزان تولید زرشک در این شهرستان مناسب است این موضوع اهمیت زیادی دارد.
معتمدیان با اشاره به زمینههای موجود در حوزه دامپروری افزود: بایستی موضوعات مربوط به سد رزه بازنگری شود تا بتوانیم از این ظرفیت هم استفاده کنیم.
وی گفت: راهاندازی کشتارگاه در حوزه گوشت سفید نیز از اهمیت خاصی برخوردار است که باید مشخص شود کدام طرحها قابلیت مشارکت دارند تا بتوان با مردم و بنیاد علوی براساس طرحهای اولویت دار مشارکت جلب شود.
مقام عالی دولت در خراسان جنوبی اضافه کرد: منابع ارزان قیمت با شرایط مناسب وجود دارد که باید پروژهها مشخص و خروجی آن منجر به اشتغال شود.
وی تاکید کرد: بایستی در مدت ۲۰ روز طرحهای نیمه تمام نیز مشخص و مشکلات زیرساختی آن جمعبندی شود و سایر مشکلات در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید پیگیری و رفع شود.
معتمدیان با بیان اینکه جامعه عشایر کم برخوردارترین اقشار از امکانات عمومی دولتی هستند گفت: عشایر نه تنها در استان وضعیت خوبی ندارند که بدترین شرایط را بین جمعیت استان دارند در حالیکه مولد و تاثیرگذار هستند.
وی با بیان اینکه قشر عشایر استان نیاز به توجه ویژه دارند تاکید کرد: باید در اسرع وقت شورای عشایری استان تشکیل و موضوع خدمات رسانی بررسی شود و نیازهای موجود در خصوص وضعیت راههای عشایری، حوزه آموزش و پرورش و دامپزشکی و تلفات دامها را مشخص کرد.
وی با اشاره به حمایت صندوق کارآفرینی امید از راهاندازی واحدهای بومگردی اظهار داشت: تاکنون تسهیلات خوبی با سود چهار درصد به متقاضیان پرداخت شده که باعث رشد تعداد واحدها از ۲۵ به ۱۰۰ واحد شده است.
استاندار خراسان جنوبی این حمایت را در جهش توسعه روستاها اثرگذار دانست و افزود: این موضوع در مهاجرت معکوس اثرگذار و برای رونق اشتغال طرح موفقی بوده است.
وی گفت: به وسیله اعتبارات خوب و ارزان قیمت از این طرحها حمایت شد و در بخش صنایع دستی نیز مشاغل خرد شناسایی و تعداد وامهای مورد نیاز مورد حمایت قرار میگیرد.
معتمدیان با اشاره به اعلام امادگی بنیاد علوی در حوزه آموزش تصریح کرد: نیازهای شهرستان درمیان در حوزه خدمات عمومی و اشتغال احصا و اعلام شود.
وی عنوان کرد: ظرفیت تولید یک میلیون نهال در سال با یک میلیارد تومان سرمایهگذاری نیز میتواند در پیشنهادات برای تفاهم با بنیاد علوی مطرح شود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: شهرداریها بر اساس فعالیتهای اقتصادی باید توانمند شوند که آمادگی داریم در حوزههای مختلف طرحهای دارای توجیه اقتصادی را حمایت کنیم.
معتمدیان گفت: در حوزه فرهنگی با بررسی بیشتر برنامههای پیشنهادی از جمله ایجاد کتابخانه در حسینیهها و مساجد مطرح شود.
وی یادآور شد: طرح جدید بانک مرکزی با عنوان گام (گواهی اعتبار مالی) نیز در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد که با اجرای آن سرمایه در گردش در قالب اوراق تامین و یکی از دغدغهها که تورم زا بودن اعتبارات است در این شیوه مدیریت میشود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اوراق مذکور قابلیت انتقال و خرید و فروش دارد تصریح کرد: ۵۰ هزار میلیارد تومان در گام اول به تمام استانها کمک میشود که باید از این ظرفیت و امکان برای تامین منابع مالی غیر تورمی به عنوان سهم خراسان جنوبی استفاده کنیم.
وی افزود: این اوراق به واحدهای متوسط و کوچک تعلق میگیرد و ابزاری در بحث کمک به واحدهای تولیدی محسوب میشود.