انگلیس و چین روابط دانشگاهی تنگاتنگی با یکدیگر دارند. دانشگاه ووهان، شهری که به عنوان مبدا شیوع این بیماری معرفی شده با بسیاری از دانشگاههای جهان از جمله ابردین، گلاسکو، بیرمنگهام و لیدز انگلیس همکاریهای آکادمیک دارد. دانشگاه چستر هم هفته آینده میزبان اجلاسی در حوزه گسترش روابط دانشگاهی و تجاری است که با حضور هیاتی از چین در این دانشگاه برگزار خواهد شد.
بنابر گزارش ها بیش از ۱۲۰ هزار دانشجوی چینی در انگلیس تحصیل می کنند که گفته میشود بسیاری از آنها متعلق به خطهای هستند که این بیماری شیوع پیدا کرده است. دانشگاه منچستر و لیوورپول در مجموع با میزبانی ۹ هزار و ۸۴۵ دانشجوی چینی بیشترین آمار را به خود اختصاص دادهاند. دانشگاه یوسیای و گلاسکو هم به ترتیب با میزبانی ۴ هزار ۸۷۵ و ۲ هزار و ۷۲۵ دانشجوی چینی در پلههای بعدی قرار دارند.
یک سخنگوی اتحادیه دانشگاههای انگلیس اعلام کرد: دانشگاههای سراسر این کشور با دقت تحولات مربوط به شیوع بیماری کرونا را دنبال کرده و طبق توصیه مسافرتی وزارت امور خارجه نسبت به سفر دانشجویان به چین هشدار دادهاند.
شیوع یک ویروس اسرارآمیز از خانواده کرونا که شبیه بیماری ذاتالریه است برای اولین بار در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر «ووهان» واقع در استان مرکزی «هوبی» در چین گزارش شد.
تازهترین گزارش ها از افزایش قربانیان این ویروس از ۲۴ نفر در روز جمعه به ۴۱ نفر در کمتر از ۲۴ ساعت گذشته حکایت دارد. رقم قربانیان و مبتلایان مربوط به چین و ۱۱ کشور دیگر در جهان است.
در انگلیس تاکنون ۳۱ نفر که از علائم این بیماری برخوردار بوده مورد آزمایش قرار گرفته اما نتیجه منفی بوده است.
از سویی مقامات وزارت بهداشت و ماموران مرزی اینک به دنبال ردیابی ۲ هزار نفری هستند که ظرف دو هفته گذشته از چین به انگلیس سفر کرده اند.
اعضای دولت انگلیس دیروز جلسه اضطراری تشکیل داده و بر لزوم افزایش تدابیر پیشگیرانه و نظارت بر تمام مسافرانی که از چین به این کشور وارد میشوند تاکید کردند. از جمله اینکه مقرر شد در فرودگاه اصلی انگلیس موسوم به هیترو اتاقی با عنوان سلامت عمومی برای آزمایش مسافرانی که از چین به انگلیس سفر میکنند در نظر گرفته شود.
مقامات وزارت بهداشت انگلیس میگویند که تاکنون مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت نشده است؛ اما کارشناسان معتقدند که احتمال شیوع و ابتلا به این بیماری در کشور بسیار زیاد است.
پروفسور "یورگن هاس" رئیس بخش داروهای عفونی دانشگاه ادینبرو می گوید با توجه به تعداد بالای دانشجویان چینی در انگلیس، احتمال شناسایی موارد مشکوک در شهرهای مختلف بسیار زیاد است.
بر اساس این گزارش، چهار مرکز تحقیقات درباره بیماری های عفونی در شهرهای لندن، لیورپول و نیوکاسل برای رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده شده است. با این حال پروفسور هاس میگوید که تنها یکی از این مراکز یادشده در این زمینه فعال است.
چهارشنبه گذشته دو پاسگاه پلیس انگلیس پس از آنکه مرد چینی در بازداشتگاه بیهوش شد ، تعطیل شد. پلیس بعدا اعلام کرد که این اقدام پیشگیرانه بوده و متهم به کرونا مبتلا نبوده است.
یک روز بعد ۴ تبعه که سه تن چینی گزارش شدهاند، به دلیل بروز علائم مشکوک به کرونا در بیمارستان های اسکاتلند بستری شدند. دولت اسکاتلند از وضعیت سلامتی این افراد گزارشی منتشر نکرده است.
دولت انگلیس به اتباع خود توصیه کرده که مگر در شرایط اضطرار ، از سفر به چین خودداری کنند.
نظر شما