غلامحسین تیموری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنکار ایرنا اظهار داشت: مبارزه با این آفت تاکنون در شهرستانهای سرباز، کنارک، چابهار و فنوج انجام شده است.
وی افزود: جهاد کشاورزی در این مرحله با توجه به جابجایی مداوم ملخ صحرایی در روز از یک منطقه به منطقه دیگر، مبارزه شبانه با ملخ صحرایی را در دستور کار قرار داده و در بدو ورود این آفت در نقاط مرزی مبارزه انجام میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: ملخ صحرایی در شبها تحرک کمتری دارند و مبارزه شبانه بهترین فرصت برای نابودی آنهاست.
وی ادامه داد: تاکنون در سطح ۲۳۰هکتار از شهرستان سرباز ،۱۰۰هکتار در شهرستان کنارک، ۱۰۰هکتار در شهرستان چابهار و۲۰هکتار در شهرستان فنوج کار مبارزه با این آفت صورت گرفته و کار رصد و مبارزه با ملخ صحرایی همچنان ادامه دارد.
تیموری گفت: ضروریست کشاورزان در صورت مشاهده این آفت مراتب را به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این سازمان پارسال هنگام هجوم ملخ صحرایی به استان با بسیج تمام امکانات، مبارزه با این آفت را در سطح ۲۱۱ هزار و ۵۳۵ هکتار از مراتع منطقه انجام داد و مانع آسیبرسانی به بخش کشاورزی شد.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.
نظر شما