پلتفرم بانک مشاغل ایرانی، راهی برای اتصال کارجو و کارفرما

تهران- ایرنا- معضل اشتغال این روزها بحث داغ جامعه است. یک استارتاپ برای حل این مشکل اقدام به راه‌اندازی سایتی کرده که کارفرمایان را به کارجویان متصل می‌کند. بر اساس گفته سرمایه‌گذار این مجموعه بر اساس آمار غیررسمی چند میلیون بیکار در کشور هستند که با وجود میل به کار کردن به کارفرمایی متصل نشده‌اند.

رییس کمیسیون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، سالهاست در حوزه فناوری مشغول فعالیت است. او مدتی قبل با سرمایه‌گذاری بر ایده چند جوان ایده بانک مشاغل را به مرحله اجرا درآورد.   

بهناز آریا در نشست خبری پلتفرم «کاران» گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار نرخ بیکاری ۱۰.۵ درصد از جمعیت کشور واجد شرایط کار را تشکیل می‌دهند که عددی نزدیک به ۳.۵ میلیون نفر است. اما بر اساس آمار غیر رسمی ۱۰میلیون بیکار در کشور داریم. بر اساس آمار دیگر۶۰ درصد فارغ التحصیل‌ها که حدود ۷ میلیون نفر هستند نیز بیکارند. این آمارها نشان می‌دهد هیچ مرجع قابل استنادی در خصوص بیکاری وجود ندارد و به صورت شفاف نمی‌توانیم بگوییم آمار چقدر است. ما ترندهای این حوزه را نمی‌شناسیم و نمی‌دانیم چه کاری متقاضی بیشتری دارد.

بهناز آریا با این توضیحات اولیه چرایی راه اندازی این سایت را تشریح کرد و افزود: در بازار کار و استخدام شفافیت وجود ندارد. شرح مشاغل را نمی‌دانیم. نرخ بیکاری در رشته‌های مختلف متفاوت است. معماری در بین نرخ‌های بیکاری رتبه اول را دارد و فناوری و اطلاعات رتبه پنجم. طی سال‌های قبل عمده فعالیت ما در این مجموعه آموزشی بوده و معمولا کارفرمایان از ما می‌خواستند کارجوها را به آن‌ها معرفی کنیم. آن‌جا بود که متوجه شدیم کارجوها دنبال کار هستند و کارفرماها دنبال نیرو و هیچ کدام همدیگر را پیدا نمی‌کنند.

با توجه به این چالش‌هایی که وجود دارد، مسائلی که اکنون با آن مواجه هستیم و تمایل کشور به تولید داخلی، خودکفایی و بومی‌سازی این نیاز احساس می‌شود که افراد بتوانند یکدیگر را پیدا کرده و بشناسند. تصمیم گرفتیم پلتفرمی که طراحی می‌کنیم صرفا بازار کار و استخدام نباشد، بلکه مانند یک صنعت عمل کند. صنعت کار و استخدام.

وی افزود: صنعت کار و استخدام در دنیا یک صنعت ۵۰۰ میلیارد دلاری است که ایران ۵ میلیارد دلاری از آن سهم دارد. این مسئله ضرورت استفاده از این بازار را مشخص می‌کند. در صنعت چهار سطح وجود دارد. یکی سطح خام مثل معدن، سطح بعدی کارخانه‌ای و ساختن ماشین‌آلات است، سطح بعدی ارائه خدمات آموزشی مانند پرستاری است. سطح چهارم هم صنعتی است که با تحقیق و توسعه شکل می‌گیرد. مانند کسب و کار حوزه آی. تی.

او با اشاره به این که در صنعت کار و استخدام با صنعت سطح چهارم طرف هستیم و هدف ما این است که این صنعت را در ایران شفاف و مطرح کرده و از آن درآمدزایی کنیم، درباره شروع به کار این پلتفرم گفت: سال ۹۴ به این نتیجه رسیدیم که باید راهی برای متصل کردن کارجویان و کارفرمایان پیدا کنیم که با پلتفرهای قبلی تفاوت داشته باشد.

آن زمان استارت کار را زدیم اما بازار و شرایط موجود کشش آن ایده را نداشت. اواخر سال ۹۶ با درخواست‌هایی که به سوی ما روانه شد، به این فکر افتادیم که ایده‌مان را اجرایی کنیم. ما با سرمایه‌گذاری سعی کردیم وارد صنعت کار و استخدام شویم و حلقه مفقوده‌ای که وجود داشت را پر کنیم.

زهرا باقری مدیر اولین موتور جستجوی مشاغل ایرانی در پلت فرم هوشمند کاران نیز در ادامه گفت: بهمن ۹۷ کار را به شکل جدی آغاز کردیم. ایده های زیادی مطرح شد در نهایت به یک جمع‌بندی رسیدیم و شهریور امسال پلتفرم ارائه شد. با استفاده از نظرات کارشناسان منابع انسانی، نیازهای استخدامی شرکت‌ها را بررسی کردیم و تیم دیتا ساینس را تشکیل دادیم. در ادامه این راه از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین استفاده کردیم و از نتیجه داده‌هایی که جمع‌آوری شده، موتور جستجوی مشاغل ایران را راه اندازی کردیم.

وی با تاکید بر این که این موتور جستجو تمام آگهی‌های منتشر شده در وب را برای کاربران به نمایش در می‌آورد، گفت: رزومه‌ساز هوشمند، ویدیو رزومه و ویدیو آگهی جزو برنامه‌های آینده سایت مشاغل ایران است. چشم انداز ما این است که بتوانیم صنعت کسب و کار را رونق ببخشیم و به بزرگ‌ترین پلتفرم استخدام تبدیل شویم.

او در خصوص آگهی‌های استخدامی که در این سایت وجود دارد، اضافه کرد: آگهی های استخدام را از سال ۹۶ جمع‌آوری کردیم. در حال حاضر در بازار کار و استخدام  ۴۸ هزار کارجو و ۷ هزار کارفرما وجود دارد. درآمد سایت ما از کلیک افراد روی آگهی‌ها به دست می‌آید فعلا تمرکزمان روی گسترش و توسعه سایت است تا پیدا کردن راهی برای کسب درآمد بیشتر.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha