۶ بهمن ۱۳۹۸، ۲۲:۱۲
کد خبر: 83649364
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاریخچه زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره هند بررسی شد

دهلی‌نو - ایرنا - نشست تخصصی «نگاهی به زبان و ادبیات فارسی از گذشته تا به امروز» با همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه بمبئی برگزار و از فارسی به عنوان یکی از عوامل اصلی پیوند و اشتراکات فرهنگی بین ایران و هند یاد شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، این نشست تخصصی امروز (یکشنبه) در دو بخش صبح و بعدازظهر با حضور محسن آشوری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در بمبئی، سکینه خان رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی و جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه بمبئی، برگزار شد.

در نشست صبح، به موضوع روش تحقیق و پژوهش و شیوه نگارش پرداخته شد که ازسوی جان برتو استاد دانشکده سنت جوزا ایالت تامیل نادو برگزار و نشست بعد از ظهر با حضور وابسته فرهنگی کشورمان ادامه یافت.

در ابتدای این نشست، اشفاق مرتضوی، یکی از استادان بخش زبان و ادبیات فارسی گفت: اساتید و دانشجویان دانشگاه، تمام همت خود را برای گسترش زبان و ادبیات فارسی در جامعه هند به کار بسته‌اند. زبان فارسی بیش از هشت قرن زبان رسمی هند بوده و امید است که دوباره به جایگاه اصلی خویش باز گردد.

رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگتاه بمبئی با اشاره به تاریخچه دپارتمان زبان و ادبیات فارسی، گفت: دپارتمان زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۹۶۴ میلادی تأسیس شد و سالانه برنامه‌های گوناگونی را با حضور اساتید از مؤسسات و مراکز آموزشی مختلف با هدف ارتقا سطح کیفیت آموزشی دانشجویان برگزار می‌کند.

رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی افزود: نشست تخصصی «نگاهی به زبان فارسی از گذشته تا به حال در شبه قاره» از زمره آنها به شمار می‌رود که برای همه دانشجویان و محققین بسیار مفید خواهد بود. این دانشگاه هم‌اکنون دانشجویانی در دوره‌های مختلفی همچون مقدماتی، دیپلم، پیشرفته، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش می‌کند.

آشوری، وابسته فرهنگی کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در بمبئی نیز با بیان اشتراکات بین دو تمدن بزرگ مشرق زمین یعنی ایران و هند که بیانگر وجود ارتباط فرهنگی بیشماری میان آن‌ها بوده است، گفت: یکی از این اشتراکات فرهنگی زبان فارسی است که به مدت بیش از هشت قرن زبان رسمی و اداری هند بوده است.

وابسته فرهنگی کشورمان در بمبئی در ادامه با بیان موضوع مهاجرت هنرمندان خوشنویس از ایران به هند، گفت: هنرمندانی چون محمد حسین کشمیری، محمد باقر زرین قلم و ماناک دهلوی و دیگران هم خوشنویسی را در هند رواج دادند.

وی در ادامه، افزود: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راستای وظایف خود نیز تمام همت خود را برای گسترش زبان و ادبیات فارسی به کار گرفته است. بنیاد سعدی نیز از شما زبان‌آموزان، پشتیبانی خواهد کرد تا بتوانید همواره بر دانش خود در عرصه زبان و ادب فارسی بیافزایید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha