برپایی نمایشگاه قرآن به افزایش تعاملات بین‌المللی منجر می‌شود

تهران- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: یکی از نتایج برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن، برجسته‌تر شدن تعاملات بین‌المللی در سطح موسسات جهان اسلام با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

عبدالهادی فقهی زاده به خبرنگار معارف ایرنا گفت: برآیند بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم را در سه چیز می دانم که یکی از آنها برجسته تر شدن تعاملات بین‌المللی ما در معاونت قرآن و عترت با مؤسسات مردمی قرآنی جهان اسلام و سازمان ها و  سایر ارگان های فرهنگ اسلامی در کشورهای مسلمان است.

وی از عمان، ترکیه و اندونزی به عنوان کشورهایی یاد کرد که حضوری جدی در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم داشتند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار امیداوری کرد تا زمینه این تعاملات در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تقویت شده و گسترش پیدا کند و برای کشورهای مهم اسلامی دیگر؛ مانند لبنان، عراق، تونس و کشورهایی مانند هندوستان و روسیه که اقلیت‌های بسیار جدی مسلمان در آن وجود دارند، برنامه‌ریزی شود.

فقهی‌زاده در نخستین نشست خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم (دوشنبه هفتم بهمن) از مقدمات فراهم شده برای دعوت از ۲۲ کشور خبر داد در حالی که در نمایشگاه بیست و هفتم نمایندگانی از ۱۷ کشور حضور پیدا کرده بودند.

سال گذشته میهمان ویژه ما پاکستان بود و امسال قرار است عمان را دعوت کنیم که به دلیل درگذشت پادشاه این کشور پیگیری این امر به تاخیر افتاده است.

البته فقهی‌زاده از کمبود منابع اعتباری و یک مانع فرهنگی به عنوان مشکلات برگزاری بخش بین‌الملل نمایشگاه یاد کرد و گفت: در برخی از کشورها از نظر فقهی مسائلی مطرح می‌شود و آنان تمایل چندانی به مسافرت در ماه مبارک رمضان ندارند.

توجه به نسل کودک و نوجوان در نمایشگاه قرآن

رئیس بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اظهار داشت: یکی دیگر از برآیندهای این نمایشگاه تکیه و تاکید بر توجه به نسل کودک و نوجوان است که در بسیاری از بخش‌ها گویی فراموش شده است.

وی افزود: توجه دادن به این نکته که اگر ما درباره این نسل و مسائل و مشکلات آن نیندیشیم و برنامه‌ریزی نکنیم، دیگران به جای ما خواهند اندیشید و برنامه‌ریزی خواهند کرد و نتیجه تلاش و اندیشه های خودشان را برداشت خواهند کرد.

فقهی‌زاده در اولین نشست خبری خود که در ششم بهمن برگزار شد، در این زمینه اظهار داشت: کمیته ویژه‌ای برای کودک و نوجوان فعالیت خواهد داشت که به موضوع هایی همچون سبک زندگی دینی، پرورش نیروهای انسانی توانمند، تقویت اعتماد به نفس، تقویت عزت و اقتدار ملی خواهد پرداخت.

 توجه به اقتصاد فرهنگ دینی

فقهی زاده ادامه داد: تلاش داریم تا در نمایشگاه قرآن توجه بیشتری به اقتصاد فرهنگ دینی نشان دهیم و با ایجاد ارتباطاتی که مقدمات آن فراهم شده، این توجه را در مؤسسات قرآنی بوجود آوریم تا بیش از پیش در عرصه تولید حضور پیدا کنند و بازار متناسب با آن نیز به وجود آید و ما نیز کمک خواهیم کرد که این جنبه از اقتصاد فرهنگ رونق جدی‌تری بگیرد.

دو سالانه شدن نمایشگاه قرآن را قبول نداریم

چهارشنبه گذشته (۳۰ بهمن) نشست هم‌اندیشی مدیران فرهنگی و قرآنی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی برای تعامل با نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شد و فقهی زاده در  این نشست گفت: تلاش داریم تا بخش نمایشگاه واقعاً در حوزه امور قرآنی باشد نه نمایشگاه عام فرهنگی یا فرهنگ دینی تا با حضور و همکاری همه دستگاه‌ها، طرح‌هایی مناسب با مأموریت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش برود.

وی افزود: نمایشگاه جنبه‌های متفاوت دارد که نشان دادن توانایی و نوآوری‌ها جنبه‌ای از آن است. عرضه طرح ‌و توانمندی یک نهاد قرآنی صرفاً می‌تواند یک جنبه کار باشد و باید به نمایشگاه قرآن در قالب اختتامیه جشنواره بین‌المللی نگریست و فقط محدود به عرضه فعالیت‌های یک سازمان نباشد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در نمایشگاه سال آتی با هدف‌گذاری باید به دو مقوله گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی دست یافت. البته  برخی از حوزه‌های قرآنی فراموش شده است که بخش کودک و نوجوان از جمله آن است و نیز اثرگذاری کتاب های قرآنی سنجیده نمی‌شود؛ چراکه برخی از مؤلفان صرفاً تألیف می‌کنند.

فقهی‌زاده با اشاره به مشکلات اعتباری گفت: اگر تاکنون منتظر اعتبارات فراوان بودیم، بایستی نمایشگاه قرآن چند سال قبل به کار خود پایان می‌داد. این معاونت به هیچ وجه پیشنهاد دوسالانه شدن نمایشگاه قرآن را قبول ندارد و امیدواریم روزبه‌روز قوی‌تر از قبل نمایشگاه را برپا کنیم.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با شعار قرآن، کتاب رشد و رویش از ۱۳ تا ۲۷ اردیبهشت مصادف با هشتم تا ۲۲ ماه مبارک رمضان در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد ولی با توجه به تقارن زمان برگزاری نمایشگاه‌ بین‌المللی کتاب نسبت به سال های قبل با چند روز تاخیر آغاز به کار خواهد کرد.

یکی از ویژگی های بیست و هشتمین نمایشگاه قرآن اختصاص بخش ویژه‌ای به سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی است و قرار است فرهنگ ایثار و شهادت و شهدای مقاومت و مدافع حرم در این بخش به نمایش درآید.

شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم را حجج اسلام حمید محمدی، محمدرضا حشمتی، محمدعلی خسروی، محمدعلی مهدوی‌راد، عبدالهادی مسعودی، محمدمهدی معراجی و احمد مازنی و همچنین احمد مسجد جامعی، محمدعلی خواجه پیری، عباس سلیمی، ابوالقاسم ایرجی، ولی یاراحمدی، محمدرضا جوادی یگانه، نجفقلی حبیبی و عبدالهادی فقهی زاده و خانم لادن حیدری تشکیل می دهند.

فقهی زاده در ۲۵ آذر حجت الاسلام علی ملانوری را به عنوان مدیر حوزوی و دانشگاهی نمایشگاه، محمدمهدی عزیززاده را به عنوان مدیر فرهنگ و هنر قرآنی، مریم قاسم احمد مدیرکودک و نوجوان، محمود واعظی مدیر بین الملل، سید یاسر ساجدی مدیر فضای مجازی، مهدی غلامعلی را به عنوان مدیر بخش عترت و حمیدرضا شیخ ویسی را به عنوان مدیر نهادها و موسسات بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم منصوب کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha