«مهدی ذاکریان» در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره هجمههای صورت گرفته علیه محمدجواد ظریف در پی تحریف صحبتهای او در گفتوگو با نشریه اشپیگل از سوی دونالد ترامپ گفت: در عرصه سیاست هیچ تصمیمگیری مصون از خطا و اشتباه نیست. نسبت خطا در علم سیاست همانند علوم دقیقه و تجربی است و ممکن است آنها دچار اشتباه شوند اما اینکه چه کسی اشتباه کرده را باید متخصصان و دانشمندان آن علم را بگویند.
وی ادامه داد: مثلا دانشمندان و متخصصان عرصه پزشکی باید بگویند چه راهی برای درمان بیماری کرونا وجود دارد، متخصصان علم هواشناسی و محیط زیست باید در مورد تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا سخن بگویند و علمای علم حقوق بگویند چه رویکردی منجر به رسیدن به دستیابی افراد یا کشوری به حق و حقوقش میشود.
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه اگر وزیر امور خارجه مواضعی را اتخاذ کند، این متخصصان و دانشمندان روابط بینالملل و علم سیاست هستند که باید در مورد درستی یا نادرستی آن قضاوت کنند، اظهار داشت: اگر آن دانشمندان و متخصصان دیدند که وزیر امور خارجه یا هر فرد دیگری، سخن نابجایی گفته، میتوانند نسبت به آن هشدار داده و راه درست را به او پیشنهاد کنند و آن فرد هم میتواند مسیر دیگری ادامه دهد.
نقدها مبتنی بر کلیگویی و جناحینگری است
ذاکریان با اشاره به هجمههای انجام شده علیه ظریف تصریح کرد: در انتقادات، هجمهها و حملاتی که علیه وزیر امور خارجه شد، من مشاهده نکردم که دانشمندان و متخصصان روابط بینالملل به این نکته برسند که اظهارات ظریف براساس دانش دانش روابط بینالملل نبوده و بر این نکته تاکید کنند که ظریف سخنی اشتباه و غلط مطرح کرده است.
وی افزود: قریب به اتفاق کسانی که این هجمهها و حملات را مطرح کردهاند افرادی هستند که در صحنه سیاست داخلی و فعالیتهای جناحی فعالند. نقدها تخصصی و مبتنی بر منافع ملی و دانش روابط بینالملل نیست بلکه در چارچوب کلیگویی، تحریف، جناحینگری، حماسهسرایی و شعاری سخن گفتن و پیوند زدن مسائل غیرمرتبط با یکدیگر است.
سردار سلیمانی برای منافع ملی میجنگید و نه مسائل جناحی
این استاد دانشگاه با اشاره به منش و روش سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: یکی از این پیوند زدنهای غیرمربوط، ربط دادن صحبتهای ظریف با شهادت سردار سلیمانی است که سوء استفاده از شهادت ایشان است در حالی که آن شهید برای منافع ملی میجنگید و نه مسائل جناحی؛ کاری که محمدجواد ظریف هم همان را البته در عرصه دیپلماسی دنبال میکند.
ذاکریان اضافه کرد: اگر ظریف خطا میکرد و سخن نابجایی میگفت، باید از سوی یک متخصص عرصه دیپلماسی و دانش روابط بینالملل باید مورد نقد و واکنش قرار میگرفت اما اکنون کسانی به نقد ظریف میپردازند که دلسوز نیستند و نقدهایشان هم مبتنی بر منافع ملی نیست.
ماهیت حملهکنندگان به ظریف برای مردم روشن است
وی حملات و هجمههای وارد شده به ظریف را مرتبط به نزدیک شدن به ایام انتخابات دانست و ابراز داشت: هجمهکنندگان به ظریف بدانند، حمله به ظریف برای آنها رایآور نیست. ما اکنون در دورهای زندگی میکنیم که عصر ارتباطات نامیده میشود و دوران یکسوگویی و تک منبعی بودن به پایان رسیده است.
این کارشناس ارشد مسائل بینالملل با تاکید بر اینکه ماهیت کسانی که به ظریف حمله کرده و سخنان او را تحریف میکنند برای مردم روشن است، بیان کرد: مردم هدف و دلیل هجمه به ظریف و تحریف سخنان وی را میشناسند. آنها حرفهای مختلف، روشها و منشها متفاوت را میبینند و میدانند چه کسی منافع ملی را تامین میکند و از عظمت و بزرگی ایران و کشور پاسداری میکند و چه کسی چوب حراج به آبرو و سرمایه کشور میزند.
ظریف آبروی ترامپ را برد
ذاکریان با بیان اینکه ظریف در گفتوگو با اشپیگل ماهرانه در دامی که ترامپ، تندروها، جنگطلبان و خشونتطلبان برای ایران پهن کردهاند، نیفتاد، یادآور شد: ظریف با سخنان خود توپ را در زمین آمریکا انداخت و آنها را به دامی انداخت که خودشان پهن کرده بودند. او آبروی ترامپ را برد و نشان داد که سخنان او در مورد آماده مذاکره بودن با ایران دروغ است.
وی ادامه داد: حملهکنندگان ظریف به جای تشکر از او بابت اقدامی که برای بردن آبروی ترامپ انجام داد، دست به ترور رسانهای وزیر امور خارجه زدهاند و او را زیر ضرباهنگ حملات خود قرار دادهاند. آنها ظریف را هدف نگرفتهاند بلکه منافع ملی را سیبل حملات خود قرار دادهاند.
حملهکنندگان به ظریف، ترامپ را قوی کردند
این استاد دانشگاه با بیان اینکه سخنی که ظریف در گفتوگو مطرح کرد، رهبری نظام هم آن را بیان کرده است، عنوان کرد: آمریکا مدعی است که به دنبال گفتوگو و مذاکره با ایران است و اگر ایران را تحریم میکند به دلیل اقداماتی که تهران انجام میدهد ولی ظریف دروغ بودن سخنان ترامپ و دارودستهاش را نشان داد و ثابت کرد ترامپ و دولتش به دنبال مذاکره با ایران نیستند.
ذاکریان با بیان اینکه حملهکنندگان به وزیر امور خارجه، ظریف را ضعیف نکردند بلکه ترامپ را قوی کردند، گفت: برای من عجیب است افرادی که ادعایشان در پاسداری از منافع ملی گوش فلک را کر میکنند به سخن فردی چون ترامپ استناد میکنند و حتی به خود فرصت ندادهاند که بروند و اصل صحبتهای ظریف را بخوانند.
فارسی نوشتن ترامپ نشان از پروژه برای ضربه زدن به منافع ملی است
وی ظریف را صدا و آبروی ملت ایران دانست و اظهار داشت: ترامپ و مشاوران وی میخواهند حضور و حمایت ملت ایران از این جریان را به صفر برسانند، ملت را با سخنان و دروغهایشان تحت تاثیر قرار دهند و با سخنان خود موجب آشفتگی در کشور شوند. برای همین هم است که به فارسی توییت میزنند اما دروغ و تحریفی که ترامپ انجام داد نشان داد او به جای همدلی با مردم، چقدر با آنها فاصله دارد.
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی افزود: فارسی نوشتن ترامپ نشان از پروژه تندروها و جنگطلبان برای ضربه زدن به منافع ملی و ایجاد آشفتگی در کشور در جهت دیکته کردن به مردم دارد اما ظریف با آن مصاحبه و توییتهای بعدیاش آن ضربه را به خود او بازگرداند.
تهران- ایرنا- یک استاد حقوق و روابط بینالملل دانشگاه با بیان اینکه حملهکنندگان به وزیر امور خارجه، ظریف را ضعیف نکردند بلکه ترامپ را قوی کردند، تاکید کرد: هجمهکنندگان به ظریف بدانند، حمله به ظریف برای آنها رایآور نیست.
اخبار مرتبط
-
در بیانیه وزارت امور خارجه تاکید شد؛
دوقطبی مذاکره - عدم مذاکره اثرات مخرب بر منافع ملی دارد
تهران- ایرنا- وزارت امور خارجه در بیانیهای نسبت به استفاده جناحی از موضوعات ملی هشدار داد…
-
با حمله به ظریف، آب به آسیاب دشمن نریزیم
آنچه موجب گردیده تا ظریف علی رغم این همه فشار خارجی و داخلی به کار خود ادامه دهد، چیزی غیر…
-
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب:
تشکلها برای تجمع امروز علیه اظهارات وزیر امورخارجه، مجوز ندارند
تهران- ایرنا- دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون فعالیت های احزاب و گروه های سیاسی گفت: تشکلهایی که…
-
دیپلماتهای خارجی ظریف را یک وطنپرست به تمام معنا میشناسند
تهران- ایرنا-سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ترامپ تاریخ و هویت پرعظمت و باشکوه ایران…
نظر شما