حجتالاسلام والمسلمین سید مجتبی نورمفیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اقدام ناپسند سوزاندن کتاب، افزود: منطق کتابسوزی در آموزههای دینی و بر اساس تجربههای تاریخی آثار بسیار نامطلوبی به دنبال داشته و خواهد داشت.
وی اضافه کرد: اگر باب این روشها آن هم از ناحیه مدعیان دین و به نام دین باز شود باید انتظار عکس العملهایی از این قبیل را در سطح گسترده نسبت به آثار دینی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بدیهی است کسی که ملبس به لباس روحانیت است، اگر بخواهد با توسل به این روشها مخالفت خود را با یک کتاب یا تفکر اعلام کند نه تنها کمکی به نفی و طرد مطالب کتاب نمیکند، بلکه حس تنفر و انزجار در مخاطب ایجاد مینماید.
نورمفیدی تصریح کرد: با توجه به شیوههای رفتاری و گفتاری سلفیها و تکفیریها همچون داعش، هراس و ترس از اسلام و دینداری در میان جمعی از مردم دنیا و تبلیغات صهیونیسم رسانهای رواج پیدا کرده است و این قبیل کارها بر این موج دامن زده و باعث ملکوک شدن چهره نورانی اسلام و مکتب اهل بیت(ع) و روحانیت پرافتخار شیعه میشود.
وی بیان کرد: تفکر مغایرت علم و دین یا تضاد بین آنها که قرنها پیش از ناحیه ارباب کلیسا در مغرب زمین شکل گرفت که بعدها توسط برخی از فیلسوفان غربی همواره به عنوان چماقی بر دین کوفته میشد.
وی افزود: آثار سوء و بازتاب رفتار کلیسا در قرون وسطی آنچنان شدید بود که در دوران معاصر نیز بسیاری از مشکلات ناشی از همان سیاست و رفتار نامناسب است.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در چنین فضایی کتابسوزی اخیر همچون هدیهای با ارزش برای کسانی است که بر طبل ضدیت دین با علوم و تجربههای بشری میکوبند.
وی گفت: از سوی دیگر بسیار مایه تاسف است که شخصی با لباس روحانیت شیعه به روشهای قرون وسطایی پناه برده و تاسفبارتر آنکه جایگزین پیشنهادی او به نام اهل بیت(ع) و روحانیت شیعه عرضه میشود.
وی افزود: خوشبختانه موضع مرجعیت و روحانیت شیعه و حوزههای علمیه در برابر این اقدام ضد دینی و غیرعقلی و عقلایی در این چند روز دامان حوزه و روحانیت را از این عمل زشت پاک نمود، هر چند دستگاه تبلیغاتی استکبار به این عکس العملها کمتر میپردازد.
نورمفیدی تاکید کرد: کلمات امام راحل و رهبر معظم انقلاب مشحون از لزوم استفاده از متخصصان در هر رشتهای و کاربرد تخصص در جای خود است؛ حتی در سیره عملی امام و رهبری موارد بسیاری میتوان یافت که پس از بحثهای کارشناسی متخصصان به نظر آنها تمکین کرده و به آن اهتمام ورزیده اند.
سوزاندن یکی از کتابهای کلیدی پزشکی - کتاب هریسون - توسط یکی از مروجان مشهور طب سنتی - یا آنطور که خودش مدعی است طب اسلامی - که در سالهای اخیر فعالیت زیادی هم داشته است، واکنشهای گستردهای را در جامعه دانشگاهی و حوزههای علمیه به دنبال داشت؛ عباس تبریزیان از جمله مخالفان پزشکی مدرن با این کار بار دیگر شبهه تقابل دین با علوم جدید را در کانون مباحث روز خبری القا کرد./
نظر شما