کارشناس اداره مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در ارتباط با نسخ رونمایی شده گفت: "کشف الغمه فی معرفه الائمه"، تالیف "علیبن عیسی اربلی" از محدثان و مورخان به نام شیعه در قرن هفتم هجری قمری یکی از این نسخههای خطی است که در سال ۷۰۹ قمری و تنها ۱۷ سال پس از وفات مولف به دست "محمدبن محمد حلی صفار" کتابت شد.
سیدرضا صداقت حسینی افزود: کتاب مزبور به زبان فارسی نوشته شده و یکی از بهترین نسخههای خطی با موضوع زندگانی رسول اکرم(ص)، حضرت زهرا(س) و سایر ائمه معصومین(ع) است، این اثر از نظر قدمت کتابت، سومین نسخه آن در کشور به شمار میرود و کاملترین نسخه در ایران است.
وی ادامه داد: کتاب "ذخائر العقبی فی مناقب ذوی القربی" تالیف "احمد بن عبدالله طبری" به تاریخ وفات ۶۹۴ قمری دیگر نسخه خطی رونمایی شده درباره حضرت زهرا (س) است که مشتمل بر فضائل و مناقب خاندان پیامبر اکرم (ص) است و به خط نسخ به دست "محمود بن محمد" معروف به "نجیب ایجی" در سال ۸۰۹ هجری قمری کتابت شد.
کارشناس اداره مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: نسخه خطی مزبور از جهت قدمت کتابت، دومین نسخه خطی در ایران به شمار میرود و از ویژگیهای بارز کتاب این است که به دست فردی شافعی مذهب تالیف شده و مولف با وجود اینکه از برادران اهل سنت بوده اما بدون تعصب، از جایگاه اهل بیت(ع) سخن گفته است در حالی که بسیاری از منابع مورد استفاده مولف دیگر وجود ندارد.
صداقت حسینی افزود: "ریاض الابرار فی مناقب الائمه الاطهار" دیگر اثر رونمایی شده در این مراسم و تالیف "نعمت الله بن عبدالله جزایری" از علمای قرن ۱۲ قمری و مشتمل بر فضایل چهارده امام معصوم (ع) است که به دست "حاجی محمد قاری" به خط نسخ در قرن ۱۲ قمری کتابت شده است.
نظر شما