مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد روز شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: به دنبال بارشهای رخ داده از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ درصد آب مورد نیاز مشهد از منابع سطحی تامین شده است. این رقم تا پایان امسال حدود ۵۰ درصد برآورد میشود.
محمد اسماعیلیان افزود: میزان برداشت آب از منابع سطحی برای تامین آب کلانشهر مشهد طی پارسال تنها ۲۲ درصد بود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: به دنبال بارندگیهای خوب امسال، کمترین میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی برای تامین آب مشهد به میزان حدود ۵۵ درصد صورت گرفت. این میزان پارسال حدود ۷۵ درصد بود.
وی گفت: آب کلانشهر مشهد هماکنون از منابع مختلفی شامل ۴۵۰ حلقه چاه، چهار سد "دوستی، طرق، کارده و ارداک" و همچنین چندین دهنه چشمه و قنات تامین میشود.
اسماعیلیان در ادامه به بخش فاضلاب هم اشاره و بیان کرد: هماکنون ۷۶ درصد جمعیت کلانشهر مشهد از خدمات دفع فاضلاب برخوردارند. شاخص برخوداری در مشهد در این خصوص از میانگین کشوری بالاتر است.
وی افزود: سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر مشهد اجرا شده است. با اجرای ۸۰۰ کیلومتر دیگر که بیشتر مناطق حاشیهای شهر را در بر میگیرد عملیات اجرایی پروژه شبکه فاضلاب مشهد پایان مییابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: این شهر در حوزه تصفیهخانه فاضلاب نسبت به ساخت شبکه فاضلاب وضعیت مناسبی ندارد بطوری که هماکنون کل ظرفیت پنج تصفیهخانه مشهد ۲۶۳ هزار مترمکعب است که تنها ۲۵ درصد از نیاز این کلانشهر را پاسخ میدهد.
وی گفت: علت عقب ماندگی در حوزه تصفیهخانه فاضلاب در شهر مشهد هزینهبر بودن و کمبود اعتبارات عمرانی است لذا استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی در این زمینه دنبال میشود.
اسماعیلیان به عملیات ارتقای ظرفیت تصفیهخانه پرکندآباد ۲ مشهد با همکاری بخش خصوصی اشاره و بیان کرد: با اجرای این طرح که تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت کرده ظرفیت تصفیهخانه پرکندآباد از ۶۰ هزار به ۲۶۰ هزار متر مکعب در شبانهروز افزایش مییابد.
یک میلیون و ۳۵۰ هزار مشترک در بخش آب و ۹۵۰ هزار مشترک در بخش فاضلاب زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد هستند.
نظر شما