هر چند که در جمهوری آذربایجان که شهرستان مرزیبیلهسوار هر روز شاهد ورود هزاران نفر از اتباع این کشور میباشد تاکنون موردی از ابتلا به بیماری کرونا گزارش نشده ولی با این حال ارگانهای بهداشتی و درمانی استان برای مقابله با هرگونه مورد احتمالی آمادگی خود را بیشتر کرده و مراقبتهای بهداشتی نیز افزایش یافته است.
گروههای بهداشتی در پایانه مرزی مستقر شده و بازررسیهای دقیقی نیز در این شهرستان صورت میگیرد تا همه چیز بر طبق روال بوده و مورد مشکوکی وارد کشور نشود.
حسن قبادی فرماندار بیلهسوار روز شنبه گفت: گروههای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اوضاع را تحت کنترل دارند و جای هیچگونه نگرانی برای شهروندان در باره ورود احتمالی افراد آلوده به این ویروس وجود ندارد.
وی با اشاره به دستور معاون اول رییس جمهور ی برای آمادگی کامل در مرزهای کشور جهت مقابله با ورود احتمالی« ویروس کرونا » افزود: مرز بیلهسوار همزمان با سراسر کشور برای پیشگیری و مقابله با این بیماری در آمادگی کامل قرار دارد.
او با اشاره به تردد روزانه سههزار نفر اتباع آذری و خارجی از پایانه مرزی بیلهسوار بیان کرد: گروههای ویژه کنترل جهت جلوگیری از ورود افراد مشکوک در شهرستان فعال شدهاند ولی برای اطمینان بیشتر لازم است که شهروندان در تماس با اتباع خارجی مراقبتهای بهداشتی بیشتری را انجام دهند.
دکتر بابک نخستین معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با امکانات و تجهیزات کافی در پایانه مرزی بیلهسوار مستقر شده و مسافران پس از معاینه و اطمینان از سلامتی وارد کشور میشوند.
وی افزود: تا به امروز هیچ مورد مشکوک ابتلا یا بستری به کرونا ویروس در استان اردبیل مشاهده نشده است.
دکتر نخستین تاکید کرد: رعایت نکات مهم بهداشتی از جمله شستن مکرر دستها با آب و صابون، خودداری از دست دادن و روبوسی و استفاده از ماسک در صورت بروز علائم بیماری، استراحت در منزل و عدم حضور در مکانهای عمومی در صورت داشتن علائمی مانند تب، سرفه، عطسه و آبریزش بینی، در پیشگیری از بیماریهای حاد تنفسی و کروناویروس موثر است.
تا کنون ۱۱ هزار و ۳۷۴ نفر که بیشتر آنها چینی هستند به این ویروس آلوده شدهاند که از این تعداد ۲۵۲ نفر نجات یافته و ۲۵۹ نفر نیز فوت کردند.
۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ بیمارستانی در شهر ووهان گزارش داده که افرادی در این شهر دچار ذات الریه با عامل ناشناخته شدند و این تعداد افراد بیمار تا ۳ ژانویه در حال افزایش است. این در حالی است که از ۱۱ تا ۱۲ ژانویه ۲۰۲۰ محققان در تحقیقات خود فهمیدند که در یکی از بازارهای شهر ووهان ۱۱ میلیونی، عامل انتقال ویروس کرونا است.
آنها متوجه شدند که این ویروس علاوه بر انتقال از طریق حیوان به انسان، می تواند از انسان به انسان نیز منتقل شود و در نهایت ۱۳ ژانویه این ویروس کاملا شناخته و از ۱۵ ژانویه نیز در کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور شناسایی شد. شیوع این ویروس در ایام تعطیلات سال نو آغاز شد و مسافران سبب انتقال ویروس کرونا به دیگر کشورها بودند.
روند انتقال ویروس خیلی سریع است. همچنین دوره نهفتگی این ویروس نیز ۲ تا ۱۴ روز است. یعنی حتی ممکن است، فقطافرادی که علائم ویروس در آنها دیده شده، میتوانند ویروس را به بقیه منتقل کنند. از طرفی کودکان و افراد زیر ۱۶ سال حتی اگر به ویروس نیز منتقل شده باشند، علائم ویروس را نشان نمی دهند.
اصلی ترین راه انتقال ویروس، تماس مستقیم شامل بوسیدن، بغل کردن، غذا خوری مشترک، دست دادن و رعایت نکردن فاصله یک متر با فرد آلوده است.
ویروس کرونا تفاوت هایی با ویروس آنفلوانزا دارد. تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد، سرفه، کوتاه شدن تنفس، عوارض گوارشی، اسهال و استفراغ، درد قفسه سینه و از بین رفتن عملکرد کلیه ها از جمله علایم آلودگی به ویروس کرونا است. همچنین باید در نظر داشت وقتی فردی سرفه می کند و در قفسه سینه خود احساس درد دارد، نشانه این است که او دچار برونشیت و یا درد در قفسه سینه نشده و احتمال ابتلا به کرونا در او زیاد است.
بیماران دیابتی، مبتلایان به سرطان، بیماری های مزمن ریوی، قلبی و کلیوی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و معمولا بعد از ۵ تا ۶ روز این ویروس در فرد بروز میکند.
کرونا واکسن ندارد اما برای جلوگیری از انتقال ویروس باید به شستن دستها بسیار اهمیت داد، شستشوی دست حتما باید آب و صابون و حداقل زمان ۲۰ ثانیه ادامه داشته باشد.
پوشاندن دهان و بینی در زمان عطسه، ممانعت از لمس اعضای صورت با دست های آلوده، فاصله گرفتن از افراد بیمار، پاک کردن گوشی همراه، دستگیره های در، وسایل شخصی با پنبه و الکل، ماندن در منزل در زمان بیماری، خواب راحت، ورزش، خوردن غذاهای گیاهی و سبزیجات، استعمال نکردن دخانیات از جمله نکاتی است که می تواند سبب جلوگیری از ابتلا به این بیماری شود.
نظر شما