مصطفی هاشمی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: طرحهای هادی سند توسعه ۱۰ ساله روستاها است ، این طرح ها از جمله پروژه هایی محسوب می شوند که در راستای فراهم سازی زمینه توسعه و عمران نقاط روستایی تهیه و اجرا می شوند. بازنگری در این طرح ها با توجه به افزایش جمعیت روستایی و وجود متقاضیان جدید زمین و مسکن برای سکونت در روستاها الزامی است.
وی با بیان اینکه این ۱۰۰ روستا در همه شهرستان های استان فارس پراکنده است گفت: همه تلاش دست اندرکاران توسعه روستایی این است که جمعیت ساکن در مناطق روستایی حفظ شود و به تقاضاهای جدید برای زمین و مسکن در این مناطق پاسخ مثبت داده شود از این رو موضوع بازنگری در طرح های هادی مطرح می شود .
هاشمی اضافه کرد: طرح هادی روستایی ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی یا طرحهای جامع ناحیهای تعیین میکند از این رو همه افرادی که در معاملات ملکی قصد خرید و فروش اراضی روستایی را دارند باید ابتدا از کاربری تعریف شده در طرح هادی اطمینان داشته باشند .
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان فارس با بیان اینکه شاخص های تهیه و اجرای طرح های هادی دراستان فارس فراتر از کشور است با بیان اینکه تهیه طرح هادی در استان فارس به ۱۰۰ درصد رسیده و تمام ۲۴۰۰ روستایی بالای ۲۰ خانوار دارای طرح هادی شدهاند، خاطرنشان کرد: از آنجا که طرح هادی ۱۰ ساله است وارد فاز بازنگری طرح هادی در روستاها شدهایم و امسال طرح هادی ۱۰۰ روستای استان فارس بازنگری میشود.
هاشمی با بیان اینکه شاخص تهیه طرح های هادی در کشور حدود ۹۶ درصد است گفت: فارس در این زمینه ۴ درصد فراتر از شاخص کشوری عمل کرده و برای همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت دراین استان طرح هادی تهیه شده است ، در زمینه اجرای طرح های هادی نیز حدود ۶۰ درصد از روستاها طرح را اجرا کرده اند در حالیکه شاخص اجرای طرح در کشور کمتر از ۴۵ درصد است .
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن فارس همچنین ضمن برشمردن اهداف تهیه ، اجرا و بازنگری در طرح های هادی روستایی افزود: این اهداف شامل ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ، تأمین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی ، هدایت وضعیت فیزیکی روستا و ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان و خدمات محیط زیستی و عمومی است .
هاشمی اضافه کرد: کارگروه تخصصی امور زیربنایی وظیفه بررسی و ارائه پیشنهاد در مورد طرحهای هادی شهرها و روستاها و ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی را بر عهده دارد و با پیشنهاد موضوع اصلاح طرح هادی، اعضای این کمیته مشخص و با حضور نمایندگان دستگاه های تاثیرگذار مانند سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تهیه پیوست اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی برای طرح های هادی روستایی با توجه به پتانسیل های درونی هر روستا و اصلاح شرح خدمات در طرح های مذکور متناسب با خروجی های به دست آمده از مطالعات یاد شده، برای اعمال در روند بررسی و تصویب طرح هادی روستاها قابل ارائه است.