۱۳ بهمن ۱۳۹۸، ۱۴:۳۴
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83657223
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پایان پرداخت مرحله اول کمک بلاعوض دولت به کشاورزان سیل‌زده گلستان

گرگان - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت که پرداخت مرحله اول کمک بلاعوض دولت به کشاورزان سیل‌زده این استان به مبلغ یک هزار و ۹۰ میلیارد ریال پایان یافت.

مختار مهاجر روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: کشاورزان خسارت دیده از سیل و آبگرفتگی ابتدای سال گلستان ۲۹ هزار فرم خسارت ثبت کردند که با بررسی صورت گرفته ۲۰ هزار و ۵۰۰ بهره بردار کشاورزی نیازمند دریافت کمک بلاعوض دولت تشخیص داده شدند.

وی افزود: پیگیری برای تخصیص اعتبار مرحله پایانی کمک بلاعوض دولت به کشاورزان سیلزده استان به مبلغ ۹۵۰ میلیارد ریال در حال انجام است.

طبق مصوبه ۳۱ فروردین ماه ۹۸ هیات وزیران، پرداخت غرامت به بهره برداران کشاورزی در گلستان متناسب با درصد خسارت و با تایید کارگروه استانی و همکاری بانک‌های عامل بلافاصله آغاز شد.

به گفته مهاجر، در سیل و آبگرفتگی ابتدای امسال ۳۱۰ هزار هکتار زمین زیر کشت گلستان دچار خسارت شد که از این میان محصول ۷۳ هزار هکتار به طور کامل از بین رفت.

وی افزود: همچنین تاکنون یک هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال وام با سود کم به کشاورزان سیل‌زده استان پرداخت شد که در صورت وجود متقاضی دارای پرونده خسارت این رقم دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال قابل افزایش است.

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان رغبت نداشتن اهل سنت به استفاده از تسهیلات دارای سود بانکی را از مهم ترین موانع خسارت دیدگان بخش کشاورزی گلستان برای دریافت تسهیلات بانکی برشمرد.

 بارش شدید، طوفان و جاری شدن سیلاب در روزهای پایانی سال قبل و ابتدای امسال موجب آبگرفتگی بخشی وسیعی از گلستان شد و خسارت‌های زیادی به بخش‌های گوناگون وارد کرد.

 خسارت وارده به بخش کشاورزی هم شامل زراعی، باغی، دام و طیور، آبزیان و تاسیسات زیربنایی ۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از سوی کارشناسان سازمان جهادکشاورزی استان برآورد شد.

ضرورت هدایت سرمایه گذار در فرآوری محصولات کشاورزی گلستان

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان در ادامه بر ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی در استان تاکید کرد و گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی گلستان باید با روش فرآوری نوین در بخش های ایجاد، توسعه یا بازسازی صنایع موجود مورد توجه قرار گیرد.

مهاجر فرآوری و بسته بندی میوه باغی، فرآوری آب و کمپوت گوجه، فرآوری سیب زمینی، ایجاد کارخانه فرآوری چغندر قند، فرآوری هلو از جمله آب میوه گیری و صنایع تبدیلی گیاهان دارویی را از جمله اولویت های جذب سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع فرآوری در استان برشمرد.

 بهره برداری از ۱۴۳ طرح عمرانی و اقتصادی کشاورزی گلستان در دهه فجر

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان با اشاره به فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت : در دهه فجر امسال ۱۴۳ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار دو هزار و ۹۹۵ میلیارد ریال در استان به بهره برداری می رسد.

وی اضافه کرد: این طرح ها شامل ۶۹ طرح تجهیز آبیاری نوین و تامین آب کشاورزی، ۲۲ طرح تولید گیاهی، زراعی، باغی و مکانیزاسیون، ۲۱ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، ۱۴ طرح تولید و پرورش دام و طیور، ۹ طرح شیلات و آبزیان و هشت طرح جنگل و مرتع است.

به گفته وی اجرای طرح زهکشی ۱۵ هزار هکتار اراضی گمیشان با هزینه ۸۰۰ میلیارد ریال ، از جمله طرح های قابل بهره برداری کشاورزی گلستان در دهه فجر است.

مهاجر گفت: با بهره برداری از این طرح ها، ۲۱ هزار و ۳۶ خانوار از مزایای آن بهره مند شده و برای ۶۷۳ نفر فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهد شد.

استان گلستان در مجموع ۲۴۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که در تولید ۱۵ محصول کشاورزی گندم، دانه روغنی کلزا، سویا، آفتابگردان، پنبه، مرغ، خاویار، جو، توتون، پیله تر ابریشم، شلتوک، هلو، آلو قطره طلا، زیتون و خرمالو رتبه های اول تا ششم کشور را به خود اختصاص داده اند.

طبق آمار مسوولان جهادکشاورزی گلستان، ۳۸ درصد اشتغال خالص این استان به بخش کشاورزی تعلق دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha