پیمان حصادی روز یکشنبه در همایش توسعه کشت چغندرقند در شمال آذربایجانغربی در ارومیه افزود: وزارت جهاد کشاورزی همچنین تحویل بذر مصرفی به چغندرکاران با نصف
بها و خرید نقدی محصول آنها از مهمترین بستههای تشویقی و حمایتی از چغندرکاران در سال زراعی آینده است.
وی اضافه کرد: این استان به دلیل قرار گرفتن در حوضه آبریز ارس بسیار مستعد کشت چغندر است و طرح کشت پاییزه چغندر قند در این منطقه در راستای کاهش مصرف آب کشاورزی هماکنون در دست مطالعه است.
وی گفت: سالانه از ۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور سه میلیون تن چغندرقند برداشت که از این مقدار یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شکر استحصال میشود.
وی نیاز سالانه کشور به شکر را ۲ میلیون ۲۰۰ هزار تن بیان کرد و افزود: بقیه نیاز کشور به شکر نیز از خارج وارد میشود.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی، آذربایجانغربی را قطب اول تولید چغندرقند معرفی و اضافه کرد: ۳۵ درصد چغندر قند کشور از مزارع این استان به دست میآید.
«حصادی»، شمال آذربایجان غربی را به علت قرار گرفتن در حوضه آبریز ارس بسیار مستعد کشت چغندر دانست و افزود: برنامه کشت چغندرقند در سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۳۹۸ را در
سطح کشور ۱۰۴ هزار هکتار هدفگذاری شده است.
چغندر قند (نام علمی: Beta vulgaris) گیاهی است دو ساله از تیره اسفناج که به صورت گیاهی یکساله زراعت میشود؛ چغندرقند طی دوره رشد رویشی فاقد ساقه بوده و به صورت مجموعهای از برگهای بزرگ افقی تا عمودی مشاهده میشود که طول دوره رشد برای تولید قند ۶ تا ۹ ماه است.
در آبوهوای کوهستانی این محصول از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است و در ایران در مناطقی چون شهرستان اقلید، شهرکرد، تربت حیدریه و میاندوآب بالاترین سطح کشت را دارند.
چغندرقند سازگاری وسیعی به شرایط محیط متنوع دارد به سرما و گرما نسبتاً مقاوم است تحمل خشکی را دارد به شوری خاک نیز مقاوم است.
نظر شما