پيش‌بيني كشت چغندر پاييزه در سطح 8 هزار هكتار از اراضي كشاورزي

تهران - ايرنا - رييس گروه گياهان صنعتي معاونت امور زراعي وزارت جهادكشاورزي پيش بيني كرد كه امسال 8 هزار هكتار از اراضي كشاورزي زيركشت چغندر قند پاييزه برود.

به گزارش ايرنا از وزارت جهادكشاورزي، پيمان حصادي افزود: انتظار مي رود از اين سطح 560 هزار تن چغندرقند با ميانگين عملكرد 70 تن در هكتار به دست آيد.
وي سال زراعي جاري را براي كشت پاييزه چغندرقند، مناسب خواند و اظهار داشت: دولت تدبير و اميد در چارچوب مصرف بهينه آب حركت مي كند و از اين رو، سياست وزارت جهاد كشاورزي براين است كه از پراكندگي باران نهايت استفاده را در توليد محصولات داشته باشد.
حصادي سطح زيركشت كشت چغندر پاييزه در سال گذشته را 4800 هكتار عنوان كرد و گفت: امسال براي كاهش ميزان خسارت در كشت پاييزه چغندرقند، تاريخ كشت را جلوتر آورديم و به كشاورزان اعلام كرديم تا 20 مهرماه كشت بذر چغندر را تمام كنند.
وي ادامه داد: مناطق مختلف براي كشت پاييزه چغندر قند به تاريخ كشت حساس هستند و اگر كشت بعداز تاريخ مقرر انجام شود، امكان خسارت وجود دارد.
رييس گروه گياهان صنعتي معاون امور زراعت، تصريح كرد: 80 درصد چغندر پاييزه در استان خوزستان كشت مي شود و پيش بيني مي‌كنيم در صورت راه‌اندازي كارخانه هاي قند تا 20 هزار هكتار اراضي اين استان زيركشت پاپيزه اين محصول برود.
وي اضافه كرد: معاونت امور زراعي با توجه به رويكرد كشت پاييزه، راه اندازي كارخانه هاي قند در استان خوزستان را از طريق وزارت صنعت، معدن و تجارت پيگيري مي كند و تاكنون مكاتباتي را با اين وزراتخانه داشته است.
حصادي افزود: در زمينه گياهان صنعتي، بخش صنعت نقش مهمي دارد و ما بايد همسو و همراه با صنعت كشور حركت كنيم.
وي استفاده از ارقام مناسب را از راهكارهاي توسعه كشت پاييزه چغندر قند دانست و گفت: با آسيب ‌شناسيي هايي كه در دو سال گذشته انجام داديم، نخستين گام ما به سمت بكارگيري بهترين ارقام دنيا بوده كه در اين زمينه موفق عمل كرده ايم.
حصادي با بيان اينكه تاكنون 29 رقم مناسب در كشور ثبت شده و از اين تعداد، 10 رقم از جديدترين ارقام دنيا را وارد كشور كرده ايم، افزود: اكثر ارقام پاييزه از آلمان، سوئد، فرانسه و بلژيك وارد شده و عملكرد آنها مطلوب و تا حدي بستگي به بهزراعي كشاورزان دارد.
وي ادامه داد: ميانگين عيار چغندرقند پاييزه طي دو سال اخير در استان خوزستان به 14.5 و در استان هايي مانند خراسان، كرمانشاه، گلستان به بالاي 16 رسيده است.
رييس گروه گياهان صنعتي معاونت امور زراعي، تغيير فرمول خريد چغندرقند و مديريت زمان برداشت را از اقدامي هاي ديگر براي توسعه كشت و چغندر پاييزه عنوان كرد و گفت: ما فرمول خريد چغندر را با همكاري موسسه تحقيقات چغندر قندر، كيفي و زارع را ملزم كرديم جغندر قند كيفي به كارخانه‌هاي قند تحويل دهد.
وي تصريح كرد: چغندر پاييزه نسبت به چغندر بهاره، طوقه زيادي دارد و با آموزش‌هايي كه ارايه داديم از كشاورزان خواستيم طوقه چغندر را حذف و زمان برداشت آن را نيز مديريت كنند تا اين محصول پاييزه سريع به مصرف كارخانه ها برسد.
حصادي اين راهكار را موثر ارزيابي كرد و افزود: طي دو سال گذشته، ضريب استحصال شكر از چغندرقند 78.5 درصد گزارش شده در حالي كه در دهه 70 تا اوايل دهه 80 ضريب استحصال شكر كمتر از 70 درصد بود و اين عدد نشان مي دهد كه چغندرقند پاييزه نسبتاً كيفي شده است.
وي در عين حال به كاهش قيمت چغندر قند پاييزه نيز اشاره كرد و گفت: از آنجا كه عملكرد چغندر پاييزه بالاتر از چغندر بهاره و عيار آن كمتر از چغندر بهاره است، براي جلب كارخانه هاي قند به سمت كشت پاييزه چغندرقند، قيمت چغندر را كمتر تعيين كرديم كه تا حدودي هم در اين كار موفق بوده ايم.
حصادي ادامه داد: از سوي ديگر، موضوع حمل و نقل چغندر قند پاييزه را به طور هدفمند پيگيري مي كنيم زيرا اين محصول فسادپذير است و بايد به موقع به دست كارخانه هاي قند برسد.
وي پرداخت يارانه را از ديگر مشوق ها به منظور توسعه كشت چغندر پاييزه دانست و اظهار داشت: سال گذشته، 50 درصد قيمت بذور كشت پاييزه را به كشاورزان، يارانه پرداخت كرديم به طوري كه به ازاي هر هكتار كاشت بذر، 465 هزار تومان يارانه ارايه و به ازاي هر هكتار، 3 ميليون تومان، سرمايه در گردش پرداخت شد.
اقتصام(1)9186**1558