به گزارش دریافتی روز دوشنبه ایرنا، بر اساس گزارش منصور پورسینا رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، آثار و نمایههای خرس سیاه آسیایی در منطقه نودِژ شهرستان منوجان مشاهده شد.
مرجان شاکری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان در این خصوص بیان داشت: گونه خرس سیاه آسیایی، یک زیرگونه دارد که به گونه بلوچی خرس سیاه معروف بوده و در معرض انقراض است و تا کنون زیرگونه بلوچی خرس سیاه آسیایی تنها در بخشی از نواحی پاکستان و ایران دیده شده بود.
وی تصریح کرد: خرس سیاه بلوچی در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان مشاهده شده اما در حقیقت اطلاعات ما درباره عادات و رفتار و جمعیت این حیوان و زیستگاههای آن به همراه نقشه پراکنش آن زیاد نیست.
شاکری ادامه داد: خوشبختانه طی سالهای اخیر تحقیقات خوبی در مورد این حیوان انجام شده و بر اساس گزارشات واصله از زیستگاههای این گونه در استان میتوان گفت که جمعیت این گونه در حال افزایش است و آموزش و فرهنگ سازی جوامع محلی و همکاری آنها با اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همچنین تعریف برخی زیستگاههای اصلی این حیوان به عنوان مناطق تحت مدیریت در حوزه جنوب استان، نقش بسزایی در افزایش جمعیت خرس سیاه بلوچی یا خرس سیاه یقه هفت داشته است.
وی افزود: در منطقه نودژ گزارشهایی از حضور خرس وجود داشته اما در هفته گذشته این موضوع با مشاهده آثار و نمایههای آن توسط محیطبانان منطقه، قطعیت پیدا کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان اظهار داشت: آموزش و فرهنگسازی جوامع محلی اصلیترین عامل حفاظت و حراست از انفال الهی است چرا که این جوامع در تقابل مستقیم با حیوانات قرار دارند و آموزش مسائل مربوط به چگونگی کاهش تعارضات و داشتن زندگی امن در کنار این گونه از جانوران میتواند باعث کمتر شدن تقابل انسان و آنها شود.
وی حفاظت موثر تر از حیات وحش به خصوص حفاظت از گونههای در معرض خطر را مستلزم تخصیص اعتبار در راستای آموزش و فرهنگسازی جوامع محلی، افزایش حفاظت فیزیکی زیستگاههای حیات وحش و در برخی موارد پرداخت خسارت به زیان دیدگان عنوان کرد.
جنوب کرمان با هفت شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت، یک سوم مساحت استان را به خود اختصاص داده است.