وی امروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بیروت افزود: نتیجه و پیامد اجرای طرح معامله قرن که در چارچوب قرارداد سایکس – پیکو دوم می گنجد، طرح دقیق و حساب شده برای انهدام کامل فلسطین و تجزیه منطقه و کشورهای عربی و اسلامی است.
یک صد و پنج سال پیش و در بحبوحه جنگ اول جهانی وزیران امور خارجه انگلیس و فرانسه توافق نامه ای امضا کردند که پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی کشورهای عربی و اسلامی مانند عراق، اردن، سوریه، لبنان و فلسطین را که جزو آن امپراتوری بودند میان خود تقسیم کنند.
این توافقنامه، نامش را از مارک سایکس وزیر امور خارجه انگلیس و فرانسوا ژرژ پیکو وزیر امور خارجه فرانسه گرفته است. مذاکرات سری و اولیه آن ها از نوامبر ۱۹۱۵ تا ژانویه ۱۹۱۶ میلادی انجام شد و پس از شکست امپراتوری عثمانی، کشورهای یاد شده تجزیه و تقسیم شدند.
رییس مرکز فرهنگی امام رضا (ع) در لبنان خاطرنشان کرد: حق مردم فلسطین با طرح معامله قرن زیر پا گذاشته شده و هدف آن تجزیه ی این سرزمین است. برنامه آمریکا و رژیم اسراییل این است که نظر مردم خودشان و برخی ملت های عربی را برای اجرای این طرح جلب کنند.
ابراهیم سرور هاشم تاکید کرد: از نظر آمریکا و رژیم صهیونیستی، اهمیتی ندارد اگر معامله قرن به ضرر مردم فلسطین یا ملت های عربی باشد و آرمان فلسطین از میان برود.
وی گفت: صهیونیست ها یک دیدگاه مذهبی دارند که رویکرد سیاسی شان از آن نشات می گیرد و پایه های طرح معامله قرن را بر آن دیدگاه و رویکرد نهاده اند و آن این است که می خواهند با اجرای این طرح، حق به اصطلاح یهودیان را در شرق مدیترانه و در سرزمین فلسطین با حمایت غرب و آمریکا اثبات کنند.
تحلیل گر لبنانی با اشاره به این که اگر توطئه و چراغ سبز برخی کشورهای عربی نبود امکان نداشت معامله قرن تدوین و منتشر شود، افزود: این طرح که یک طرفه و به نفع مصالح اسراییلی و منافع صهیونیست ها است، قوانین بین المللی را زیر پا گذاشته است.
سید ابراهیم سرور هاشم خاطرنشان کرد: بعضی کشورهای عربی به طور علنی سعی می کنند طرح معامله قرن اجرا شود و پشت پرده نیز اقدام ها و فشارهایی را به مردم فلسطین و حکومت خودگردان برای دست کشیدن از حق خود انجام می دهند و یکی از روش های آن ها پرداخت پول و تحریک از نظر مالی است، به خصوص که فلسطینیان در محاصره اقتصادی هستند.
وی اظهار داشت: مشاوران دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا می کوشند برخی مقام های حکومت خودگردان و گروه های فلسطینی را قانع کنند که طرح معامله قرن به نفع مردم فلسطین است.
ابراهیم سرور اضافه کرد: یکی از اهداف تبلیغات رسانه ای آمریکایی ها و اسراییلی ها در مورد معامله قرن، بهره برداری انتخاباتی از آن برای ترامپ و نتانیاهو در انتخابات پیش روی آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
وی گفت: کشورهای عربی برای رویارویی با معامله قرن علاوه بر مخالفت نظری با آن باید برنامه ریزی عملی داشته باشند. یکشنبه گذشته تظاهرات اعتراضی مقابل سفارت آمریکا در لبنان در منطقه "عوکر" در شرق بیروت برپا شد، این تظاهرات باید در همه کشورهای منطقه انجام و فراگیر شود.
کارشناس و تحلیل گر لبنانی افزود: ملت های مسلمان به خوبی می دانند که اقدام های آمریکا در تضاد با منافع کشورهای عربی و اسلامی است. آنان یقین دارند که گام بعدی طرح معامله قرن، پس از تجزیه فلسطین، هدف قرار دادن دیگر کشورهای عربی است.
این طرح که هشتم بهمن ماه در واشنگتن رونمایی شد، منطق قطعنامه ها و قوانین جهانی، سازمان ملل متحد، طرح "دو دولت"، اعلان قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین، عقب نشینی رژیم اسراییل تا مرزهای ۱۹۶۷ میلادی و الزام این رژیم به از بین بردن شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری رود اردن را زیر پا گذاشت.
کشورهایی که به طور مستقیم از طرح معامله قرن زیان می بینند فلسطین، سوریه، اردن و لبنان هستند. این طرح، قدس و بخشی از منطقه کرانه باختری در فلسطین، منطقه جولان در سوریه، منطقه غور در اردن و منطقه مزارع شبعا درجنوب لبنان را در اختیار رژیم اسراییل قرار داده است.
هم چنین پناهندگان فلسطینی حق بازگشت به سرزمین خود را ندارند و باید در کشورهای میزبان، اسکان دایم بگیرند. معامله قرن می خواهد که این پناهندگان را به شهروندان سوری، اردنی و لبنانی تبدیل کند.
حجم پیشنهادهای مالی وعمرانی در معامله قرن بالا است، مثل احداث زیربناهای مختلف از جمله فرودگاه، بندر و شهرک های مسکونی و ایجاد اشتغال. این ممکن است بعضی از طرف ها را حتی در لبنان، اردن و فلسطین برای موافقت با معامله قرن تحریک کند.
نظر شما