ثبت نام اعتکاف دانشجویی دانشگاه تهران بار دیگر تمدید شد

تهران- ایرنا- دانشگاه تهران اعلام کرد نظر به درخواست‌های مکرر و افزایش ظرفیت اعمال شده در پذیرش معتکفین، فرصت ثبت نام در اعتکاف دانشجویی از ۱۵ تا ۱۸ بهمن ماه امکان پذیر است.

براساس اطلاعیه روز سه شنبه دانشگاه تهران، دانشجویان مرد می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.utmq.ir برای ثبت نام اقدام کنند.

همچنین مراسم معنوی اعتکاف ویژه خواهران نیز در مسجد کوی دانشگاه برگزار می‌شود و فرصت ثبت نام برای این دسته از دانشجویان از ۱۵ تا ۱۸ بهمن ماه در پایگاه اینترنتی www.mkoy.ir فراهم شده است.

پیش از این نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها آخرین مهلت ثبت نام در مراسم اعتکاف را پنجم بهمن ماه اعلام کرده بود که این تاریخ یک بار  تا ۱۰ بهمن ماه تمدید شد و بار دیگر نیز این فرصت برای علاقمندان مهیا شده است. 

مراسم اعتکاف رجبیه در روزهای ایام البیض از  ۱۸ تا ۲۰ اسفندماه مصادف با ۱۳ تا ۱۵ ماه رجب در مسجد دانشگاه تهران برگزار می شود. 

اولویت ثبت نام با دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران است. دانشجویان می توانند با مراجعه به پایگاه مسجد دانشگاه تهران، پایگاه کانال سروش و کانال تلگرام به آدرس: t.me/utmosque_channel اطلاعات لازم را کسب کنند.

اعتکاف از جمله عبادت‌های مستحب است که در آن، فرد برای مدتی در مسجد می‌ماند و روزه می‌گیرد. ارکان این عبادت، اقامت در مسجد و روزه داری است و معتکفان بیشتر وقت خود را به اعمال عبادی اختصاص می دهند.

خداوند متعال در قرآن کریم نیز به اهمیت اعتکاف اشاره کرده است؛ جایی که در سوره بقره می فرماید: «و عهدنا الی ابراهیم و اسمعیل ان طهرا بیتی للطائفین و العاکفین و الرکع السجود» و ما به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان از هرگونه آلودگی تطهیر کنند.
علامه طباطبایی(ره) در تفسیرالمیزان نیز می‌نویسد: زمانی که حضرت مریم (س) به افتخار دیدار با فرشته الهی نایل آمد از مردم فاصله گرفت، هدف از دوری کردن از مردم روی آوردن به سنت اعتکاف بوده است.
علامه مجلسی در بحارالانوار از اعتکاف حضرت سلیمان (ع) در بیت المقدس روایت کرده است و علامه حلی (ره) نیز در کتاب تذکره الفقها به مشروعیت این ایام در ادیان پیشین تصریح کرده است کــــه «ایام البیض» دارای پیشینه ای به قدمت همه ادیان الهی و آسمانی است.
حضرت رسول اکرم(ص) نیز در خصوص اعتکاف فرمودند: هرکس سه روز از میانه ماه رجب (سیزدهم تا پانزدهم) را روزه بدارد و در شب هایش به نماز شب قیام کند، از دنیا رحلت نمی‌کند مگر با توبه نصوح.

 امام صادق(ع) نیز در این باره فرمودند: هرکس ایام البیض ماه رجب را روزه بگیرد خداوند متعال به ازای هر روز، ثواب روزه داری و شب زنده داری یک سال را برای او می نویسد و او روز قیامت در جایگاه ایمن شدگان از آتش دوزخ خواهد ایستاد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha