«سید محمد علی حسینی» روز سه شنبه در سمینار اختصاصی اندیکشده مطالعات راهبردی اسلام آباد با عنوان چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روابط ایران و پاکستان، به عنوان سخنران اصلی این برنامه گفت: فرا رسیدن بهار دیگر انقلاب اسلامی ایران مصادف با هفتاد و دومین سال تاسیس روابط دوستانه و نزدیک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان است.
وی افزود: روابط ایران و پاکستان مبتنی بر تاریخ، فرهنگ، تمدن و مذهب مشترک است که ویژگی منحصر به فرد و صلح آمیز دارد که امکان گسترش با سایر کشورهای همسایه و منطقه را نیز فراهم می کند.
حسینی گفت: روابط دوجانبه ایران و پاکستان در حال گذر از مرحله حساسی است جایی که آینده قدرت سیاسی متعلق به آسیا است و دو کشور ایران و پاکستان بخشی از مهم ترین اعضای استراتژیک این جهان در حال ظهور هستند.
وی تاکید کرد: دو کشور از پشتوانه غنی شامل اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی برخوردار هستند و نیز دیدگاه مشترکی در بسیاری از مسائل منطقه و جهانی دارند. ایران و پاکستان همچنین اشغال گری خارجی را منبع بسیاری از بحران ها می دانند.
ایران آماده پشتیبانی از پاکستان برای دستیابی به اهداف توسعه است
سفیر ایران در پاکستان در بخشی دیگر از سخنرانی خود به همکاری های مستمر دو کشور در سطح منطقه ای و بین المللی اشاره کرد و افزود: پاکستان به دنبال اهداف توسعه است و در این خصوص جمهوری اسلامی ایران آماده پشتیبانی کامل از پاکستان برای رسیدن به اهداف توسعه و عمران این کشور است.
حسینی تاکید کرد: ایران در ۱۳۲۵ شمسی (۱۹۴۷) سال بلافاصله پس از تاسیس کشور مستقل پاکستان، آن را به رسمیت شناخت. جمهوری اسلامی ایران اهمیت بالایی به روابط با همسایه شرقی خود پاکستان کشوری که همواره در تمامی لحظات در کنار ایران ایستاده است، قائل است.
انقلاب اسلامی، خورشید تابنده در جهان اسلام
حسینی با اشاره به ایام دهه مبارک فجر و فرا رسیدن چهل و یکمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تحت رهبری حضرت امام خمینی (ره) شخصیت بی نظیر اسلامی، محقق، فیلسوف و سرشار از معنویت و اخلاق حاصل شد که یک رویداد نادر بوده و همواره مانند یک خورشید تابنده در جهان اسلام است.
وی افزود: انقلاب اسلامی نقش مهمی در بیداری امت اسلامی ایفا کرد و ارزش های این انقلاب به آزادی و استقلال نیز همزمان تاثیرات شگفت انگیزی در احیای جهان اسلام گذاشت.
حسینی اظهار داشت: آثار درخشان انقلاب اسلامی در ایران تنها محدود به امت اسلامی و جامعه مسلمانان منطقه نبود بلکه این انقلاب بسیاری از حامیان صلح و آزادی و ملت های محروم و مظلوم جهان را نیز مجذوب خود کرد.
وی تاکید کرد: انقلاب اسلامی همه تمایز و تبعیض ها براساس نژاد و سلیقه های طبقاتی را از بین برد و یک فضای سازگار و محبوب مبتنی بر انسجام انسانی، محافظت از کرامت انسانی و برقراری عدالت برای همه انسان ها بدون هیچگونه تمایز و برتری را به ارمغان آورد.
تروریسم آمریکایی در منطقه و نیاز به هوشیاری در برابر توطئه های ضداسلام
سفیر ایران در پاکستان با اشاره به اقدام وحشیانه و ضدبشری رژٰیم تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس و همرزمان وی در خاک عراق، گفت: آمریکایی ها با این جنایت باهوش ترین، بینا ترین و فداکارترین سردار اسلام در راه ایمن سازی زندگی ملت های مظلوم منطقه و مبارزه با تروریسم را به شهادت رساندند که در جهت حمایت از جبهه تروریسم بود.
وی تاکید کرد: آمریکایی ها با این عمل شنیع و وحشیانه، یک بار دیگر به جهانیان ثابت کردند که آنان هیچ ارزشی به قوانین بین المللی و احترام به تمامیت ارضی دیگر کشورها قائل نیست بلکه پس از جنایت بزرگ علیه شهید سلیمانی، اقدام به تهدید برای حمله به میراث فرهنگی ایران که تمدن مشترک و میراث بشریت است، کردند.
حسینی اظهار داشت: چالش های دیگری مانند پدیده شوم تروریسم، فرقه گرایی و موادمخدر باعث شده تا وضعیت صلح و آرامش در منطقه تضعیف شود به همین دلیل ما باید از منابع و ثروت خود از طریق اقدامات مشترک اقدام به رفع این مسائل کنیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تعداد زیادی از محافظان و شهروندان بی گناه خود را در راه مبارزه با تروریسم و موادمخدر از دست داده است. فداکای های بزرگ سیاسی و اقتصادی ما بر دفع توطئه عناصر افراطی و تروریسم متمرکز است اما این فداکای های ایران با تحمیل محدودیت های سیاسی و اعمال تحریم های نامشروع اقتصادی روبرو شد و امروز ایران را با ادعای حمایت از تروریسم، در فهرست های خاکستری قرار می دهند.
سفیر ایران در پاکستان با اشاره به معامله قرن که آن را بی پروا ترین طرح به اصطلاح صلح خواند، افزود: دشمنان ما به شدت به دنبال منحرف کردن ادیان و هویت اسلامی به ویژه حمله به وحدت مسلمانان هستند.
وی تاکید کرد: ما باید به دنبال اولویت های اسلامی خود باشیم. جهان اسلام نباید اجازه دهد تا مسائل مهم مسلمانان از جمله فلسطین از دستور کار برنامه های ملی، منطقه ای و بین المللی محو شود.
حسینی گفت: رژیم صهیونیستی و آمریکا مایوسانه در حال نوشتن سناریوهای جدید علیه جهان اسلام هستند و ماجرای معامله ننگین قرن نیز صفحه ای دیگر از توطئه های ضداسلام می باشد.
وی تاکید کرد: کشورهای جنوب آسیا باید تلاش کنند تا از توانمندی های بزرگ و فرصت های موجود در مسیر تعمیق همکاری ها و برطرف کردن مشکلات استفاده کنند.
حسینی افزود: کشورهایی مانند ایران، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه از پتانسیل کافی را برای تشکیل اتحاد جدید برای آینده بهتر منطقه دارند.
مناسبات اقتصادی ایران و پاکستان
سید محمد علی حسینی با اشاره به ظرفیت های همکاری مشترک تهران و اسلام آباد در سازمان های منطقه ای و بین المللی از جمله سازمان همکاری های اسلامی، سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و سازمان اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (دی هشت)، گفت: ایران و پاکستان در اکثر نشست های سازمان همکاری های اسلامی فعالانه حضور دارند با این حال متاسفانه برخی از کشورها برای پرداختن به موضوعات مهم امت اسلامی و موضع گیری برای حمایت از آرمان های مسلمانان نقش موثری نداشته اند.
وی با اشاره تاثیر گذاری سازمان اکو در منطقه و حائز اهمیت بودن این سازمان منطقه ای در تقویت همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان، افزود: اکو فرصت مناسبی برای ایران و پاکستان جهت هماهنگی سیاست های خود در راستا رشد اقتصادی و فراهم کردن زمینه تسهیل فعالیت های بازرگانی، سرمایه گذاری، تجارت و رفع موانع ترانزیت میان دو کشور خواهد بود.
سفیر ایران با اشاره به ظرفیت وسیع سازمان دی هشت برای توسعه و تحکیم مناسبات میان اعضای آن، افزود: ایجاد بازار مشترک اسلامی می تواند راهکاری موثر جهت تقویت همکاری ها میان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان باشد. علاوه بر این تجارت و ترتیبات اقتصادی میان هشت کشور اسلامی سازمان دی هشت فرصت خوبی برای سودآوری و استفاده از تجربیات یکدیگر خواهد بود.
همکاری های انرژی و جایگاه راهبردی خط لوله گاز ایران و پاکستان
سفیر ایران در پاکستان با اشاره به افزایش تقاضا برای گاز طبیعی در دهه اول قرن ۲۱ افزود: خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان موسوم به «طرح گازی آی پی» برای پاسخ به نیازهای انرژی پاکستان اهمیت بسیار راهبردی دارد، تکمیل قسمت باقیمانده این پروژه در خاک پاکستان با توجه به نیازها و مشکلات انرژی در این کشور بسیار قابل توجه خواهد بود.
وی اظهار داشت: بهره برداری از طرح آی پی و ارتباط آن با پروژه مهم راهبروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (سی پک) آثار بسیار روشنی در منطقه خواهد داشت که شامل رفاه اقتصادی گسترده در پاکستان و همچنین توسعه منطقه ای است.
استفاده از ظرفیت بازارچه های مرزی
سید محمد علی حسینی گفت: با توجه به مرز طولانی میان ایران و پاکستان و همچنین به دلیل تنوع محصولات، ایجاد بازارهای مرزی می تواند نقش اساسی در توسعه اقتصادی و تجاری میان دو کشور داشته باشد.
بنادر چابهار و گوادر و اهمیت شبکه ریلی
سفیر ایران درخصوص همکاری های دریایی و تقویت مناسبات میان بنادر دو کشور از جمله چابهار و گوادر گفت: مقام های دو کشور به درستی بنادر چابهار و گوادر را رقیب نداسته بلکه مکمل یکدیگر می دانند بنابراین می بایست با ایجاد شبکه ریلی میان این دو بنادر که موجب ارتباط اروپا و آسیای میانه از طریق ایران می شود، به توسعه اقتصادی بزرگ در منطقه کمک کنیم.
وی افزود: احداث خط ریلی در قسمت خاک پاکستان به سمت چین و پیوند بنادر چابهار و گوادر به این خط ریلی تحول و توسعه اقتصادی را برای منطقه به ارمغان خواهد داشت.
سفیر ایران در پاکستان با اشاره به رایزنی های سیاسی دو کشور برای کمک به حل مسائل منطقه ای، گفت: تهران و اسلام آباد از طریق همکاری های نزدیک به ویژه در بحث کمک به برقراری صلح و ثبات در افغانستان، نقش مهمی در رسیدگی به مسائل منطقه ای ایفا می کنند.
نظر شما