اکران " خروج " و " مردن در آب مطهر " در سینما سپهر ساری
فیلم های سومین روز اکران آثار سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری

ساری - ایرنا - پرده نقره‌ای سینما سپهر ساری در سومین روز اکران فیلم‌های سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر در مازندران امروز پنجشنبه ۲ فیلم با دو موضوع خاص اجتماعی، یعنی مهاجرت و اعتراض را نمایش خواهد داد.

امروز بر خلاف دو روز گذشته که در نوبت صبح سینما سپهر میزبان دانش‌آموزان برای تماشای فیلمی از بخش سیمرغ و پروانه‌ها بود، صندلی‌های این سینما تا ساعت ۱۶ و برای تماشای نخستین سانس از اکران فیلم‌های بخش سودای سیمرغ خالی خواهد بود. طبق برنامه‌ زمان‌بندی و با توجه به تعطیلی مدارس در روزهای پنجشنبه و جمعه، در نوبت صبح و از بخش سیمرغ و پروانه‌ها امروز و فردا فیلمی در سینما سپهر اکران نمی‌شود.

نوبت عصر اکران فیلم‌های سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر در ساری به اکران دو فیلم از دو کارگردان نسل قدیم و نسل جدید سینمای ایران اختصاص دارد.

پس از دو روز اکران فیلم‌های جشنواره فجر در سینما سپهر و با رسیدن به دو روز پایانی هفته، پیش‌بینی می‌شود که اکران فیلم «خروج» اثر کارگردان باسابقه و نامدار سینمای ایران یعنی ابراهیم حاتمی‌کیا و فیلم «مردن در آب مطهر» ساخته نوید محمودی کارگردان جوان و مهاجر سینمای کشور، سینما سپهر روز شلوغی را تجربه کند. اتفاقی که فردا و پس‌فردا نیز با توجه به اکران فیلم‌های پرطرفدار جشنواره احتمالا در این سینما قابل مشاهده خواهد بود.

خروج

فیلمی که امروز در سانس اول – ساعت ۱۶ – و سانس سوم –ساعت ۲۱ – روی پرده سینما سپهر اکران می‌شود بیستمین فیلم سینمایی حاتمی‌کیا کارگردان شناخته شده سینمای کشور است. فیلمی که هر چند مانند «به وقت شام» با حمایت سازمان هنری رسانه‌ای اوج تولید شده، اما بر خلاف عمده آثار حاتمی‌کیا در ژانر جنگ و دفاع مقدس نیست و به گفته منتقدان می‌توان آن را در دسته آثار اجتماعی حاتمی‌کیا مانند «دعوت» یا فیلم سینمایی توقیف شده «گزارش یک جشن»  قرار داد.

«خروج» فیلمی اجتماعی با موضوع جنجالی اعتراض است. اثری سینمایی که گفته می‌شود حاتمی‌کیا از حدود ۱۰ سال پیش به ساخت آن فکر کرده و بالاخره آن را نوشت و مقابل دوربین برد. در این فیلم چند مرد برای اعتراض به مشکلی که به دلیل اشتباه یک مسئول در کسب و کار کشاورزی‌شان رخ داده عازم تهران می‌شوند و مسائل و مشکلاتی برای‌شان ایجاد می‌شود.

معمولا ساخته‌های حاتمی‌کیا دور از دیدگاه‌های سیاسی نیستند و گفته می‌شود که در «خروج» نیز این نشانه‌های سیاسی به چشم می‌آید. اما آن طور که تا کنون و پس از اکران جشنواره‌ای این فیلم در تهران بر آمده، این فیلم بین هر دو طیف سیاسی مورد توجه قرار گرفته است. با این حال از حاتمی‌کیا هنوز اظهار نظر شفافی در مورد دیدگاهی که پسِ تولید این اثر داشت منتشر نشده است. موضوع خاص بیستمین فیلم سینمایی حاتمی‌کیا و پیشینه فیلمسازی او احتمالا «خروج» را به اثری پر سر و صدا در جشنواره امسال تبدیل می‌کند و احتمالا در دو سانس صندلی‌های زیادی از سالن سینما سپهر را پر خواهد کرد.

فرامرز قریبیان، پانته‌آ پناهی‌ها، جهانگیر الماسی، مهدی فقیه، محسن صادقی‌نسب، محمد فیلی، آتش تقی‌پور، اکبر رحمتی، رامین پورایمان، حمید ابراهیمی، مسعود رحیم‌پور، علیرضا مهران، سام قریبیان، کامبیز دیرباز، گیتی قاسمی و محمدرضا شریفی‌نیا هنرپیشگان خروج هستند.

مردن در آب مطهر

دومین سانس اکران از سومین روز برگزاری جشنواره فیلم فجر در ساری به پخش پنجمین فیلم سینمایی نوید محمودی کارگردان افغان سینمای ایران اختصاص دارد. «مردن در آب مطهر» جدیدترین اثر سینمایی این کارگردان مهاجر سینمای کشور است که مانند برخی آثار قبلی‌اش در آن به دغدغه‌ها و دشواری‌های زندگی افغان‌های مهاجر پرداخته است.

این فیلم روایتی از تصمیم و داستان چند جوان مهاجر افغان است که قصد دارند به اروپا مهاجرت کنند و در این مسیر برای آن‌ها مشکلاتی پیش می‌آید.

محمودی پیش از این هم با آثاری دیگر به مسائل مربوط به کشور زادگاه خود اشاره کرده بود و موفقیت‌هایی نیز به خاطر نوع نگاهش به این موضوع و تولید فیلم‌هایی باکیفیت کسب کرد. او تا کنون با آثارش ۲ بار به عنوان نماینده سینمای افغانستان برای دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان به آکادمی اسکار معرفی شد.

عمده مخاطبان سینمای ایران محمودی را با فیلم سینمایی «چند متر مکعب عشق» که سال ۱۳۹۲ تولید کرد می‌شناسند. فیلمی که در سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم بخش نگاه نو را کسب کرد و جوایز دیگری را نیز از جشنواره‌های خارجی مانند ریل‌ورد کانادا، رباط مراکش، جیپور هند، داکا بنگلادش و دیدار تاجیکستان به دست آورد.

این کارگردان ۴۰ ساله حالا در جدیدترین اثرش که نویسندگی آن را نیز بر عهده داشت، قصد دارد چالش‌های مهاجرت افغان‌ها را به تصویر بکشد.

 علی شادمان، ندا جبرئیلی، متین حیدری‌نیا، صدف عسگری، سوگل خلیق، علیرضا آرا، خیام وقار کاشانی، امیررضا رنجبران، پیمان مقدمی، مهتاب جعفری، فرید اسحاقی، محیا رضایی، فاطمه میرزایی و علیرضا مهران هنرپیشگان این فیلم سینمایی هستند که از ساعت ۱۸‌ و ۳۰ در سینما سپهر ساری روی صحنه می‌رود.

اکران فیلم های فجر سی و هشتم تا ۲۱ بهمن در ساری ادامه دارد و هر روز ۲ فیلم در سینما سپهر ساری طی ۳ سانس روی پرده می رود.

۱۳ فیلم از بخش سودای سیمرغ و نگاه نو سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری اکران می شود و ۵ فیلم نیز از بخش سیمرغ و پروانه ها در نوبت صبح برای دانش آموزان روی پرده می رود. 

تماشای فیلم های نوبت صبح برای دانش آموزان با هماهنگی مدارس رایگان است و برای تماشای فیلم های عصر نیز بلیط اینترنتی در سایت www.iranconcert.com عرضه می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha