حسین محبوبی امروز پنجشنبه در نشست خبری اظهار کرد: ساخت این پروژه عمرانی که توسط مقامات کشور هم کلنگزنی شد، با کندی مواجه است در عین حال با پیمانکار و سرمایهگذار خارجی مذاکره و توافق لازم صورت گرفته تا کار از رکود خارج شده و ادامه یابد.
وی در خصوص برقی شدن راه آهن اینچه برون - گرگان - گرمسار هم گفت: روسیه با سرمایهگذاری ۱.۳ میلیارد یورو به عنوان پیمانکار این پروژه بخشی از کارهای اولیه را انجام داد که در ادامه موانعی پیش آمد و قرار است با حل شدن مشکلات اجرای پروژه بزودی از سرگرفته شود.
وی ادامه داد: در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به گلستان مصوب شد تا یک خط ستونی از اینچه برون به گنبدکاووس و از آنجا به آزادشهر و سپس شاهرود ایجاد شود تا کریدور شمال - جنوب را ۸۵۰ کیلومتر کوتاهتر کرده و حتی بتواند زمینهای برای اتصال خط آهن گرگان - مشهد باشد.
پایانه مرزی اینچه برون در استان گلستان کشورهای شمالی ایران مانند قزاقستان و ترکمنستان را از طریق ایران به سایر کشورها متصل می کند و در ترانزیت کالا و رونق اقتصادی منطقه موثر است.
مدیرکل راه و شهرسازی در خصوص افزایش سوانح خونین رانندگی گلستان طی یک سال اخیر گفت: جادههای استان به تناسب ترافیک و افزایش خودروها گسترش پیدا نکرده است و در شرایط کنونی میتوانیم ایمنسازی جادهها را افزایش دهیم.
محبوبی ایمنسازی دوربرگردانهای گلستان را از جمله اقدامات ایمن سازی عنوان کرد و گفت که اعتباراتی برای آن اختصاص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی اعتبارات جبران خسارت سیل گلستان را به حوزه راهداری مربوط دانست و اضافه کرد: ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای جبران خسارت به زیرساختهای حمل و نقل منطقه تخصیص یافته است.
محبوبی خاطرنشان کرد: برآورد از خسارت وارده سیل به بخش راه گلستان در مجموع سه هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال بود و دولت ۱۵ میلیارد ریال به وزارت راه و شهرسازی اختصاص داد که سهم استان ۱۰ درصد از کل این مبلغ بود.
وی در خصوص آخرین وضعیت پروژه کمربندی گرگان گفت: فاز اول طرح به طول ۱۷ کیلومتر با اعتبار ۱۹۷ میلیارد ریال در مراحل روکش نهایی، زیرگذر و ایمنسازی است و مشکل اصلی در فاز دوم تملک زمینی به طول ۱۳ کیلومتر خواهد بود.
محبوبی یادآور شد: دولت امسال ۹۰۰ میلیارد ریال برای کمربندی گرگان و پارک ملی گلستان مصوب کرد که ۵۰ درصد آن محقق شد اما اگر نتوانیم آن را بهنگام هزینه کنیم، اعتبار به دیگر طرحها اختصاص می یابد.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان همچنین گفت: ۱۶.۶ درصد مساحت شهرهای استان معادل ۱۹۵۰ هکتار بافت فرسوده با تمرکز ۲۸.۸ درصدی جمعیت در این مناطق است، مشکل اصلی این موضوع مربوط به حاشیهنشینی و عمدتا در گرگان و گنبدکاووس وجود دارد.
محبوبی پروژههای قابل بهره برداری و کلنگ زنی طی دهه فجر در گلستان را ۱۵ پروژه با ۱۹۰ میلیارد ریال اعتبار عنوان و با اشاره به طرح ملی مسکن اضافه کرد: سهم استان از طرح ۱۱ هزار خانه است که در گام نخست نام نویسی از متقاضیان تنها یک هزار و ۷۶۰ متقاضی داشتیم.
وی اظهار کرد: در فاز اول یک هزار واحد در گرگان، ۲۰۰ خانه در گنبد و ۵۰۰ مسکن دیگر در سه شهر بندرترکمن، آققلا و آزادشهر ساخته میشود.
نظر شما