«محمد نهاوندیان» عصر پنجشنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری استان مرکزی افزود: با اعلام طرح بازآفرینی امید توسط رئیس جمهوری، نشستهایی برای تدوین مصوبات، پیگیری در اجرا و رفع مشکلات دستگاه ها با وزارت راه و شهرسازی برگزار شدهاست.
وی یادآورشد: طرح خویشفرما که با تشویق و ارایه تسهیلات به افراد در سالهای گذشته اجرایی شد به مانعی اساسی برای اجرای طرح بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده تبدیل شده، چرا که اکنون ساختمانهایی ساخته شده که با وجود آنها نمیتوان کار اساسی در این بافتها انجام داد.
وی با تاکید بر لزوم سنجش میزان پیشرفت و اجرای طرح بازآفرینی شهری در مدت ۳۰ سال گذشته در کشور افزود: تسریع در اجرای این طرح جز با کار جهادی و انجام فعالیتهای متمرکز امکان پذیر نیست.
معاون اقتصادی رییس جمهوری گفت: با توجه به ظرفیتهای استان مرکزی، این توان در استان وجود دارد که در زمینه بازآفرینی شهری به یکی از استانهای پیشرو در کشور تبدیل شود که از نظر مالی و اجتماعی مهم بوده و این معاونت از آمادگی کامل برای همکاری و همراهی با استان برخوردار است.
استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس برنامهریزی های انجام شده آغاز عملیات اجرایی ساخت ۲۲ هزار مسکن تا پایان دولت در دستور کار این استانداری است.
سید علی آقازاده افزود: پیش بینی میشود بهره برداری از یک سوم این واحدها تا خرداد ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شود.
مسئول دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری کشور نیز در این نشست گفت: ۶۷ شاخص جدید برای شناسایی محلههای هدف اکنون به حالت تعلیق درآمده و این محلهها براساس سه شاخص مورد شناسایی قرار میگیرند.
محمد آیینی افزود: ۳۰ هزار واحد در برنامه اقدام ملی به بازآفرینی شهری اختصاص یافته است که با حمایت های دولت ساخته میشوند.
وی اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده در کنار پرداخت تسهیلات در بازآفرینی شهری، انجام فعالیت های تشویقی شهرسازی بسیار موثر بوده و کار را برای انبوه سازان اقتصادیتر میکند.
آیینی خاطرنشان کرد: با همراهی و همکاری بانک مسکن، تسهیلات در شهر تهران، مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر از یک میلیارد ریال به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و بقیه شهرها از ۹۰۰ میلیون ریال به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: ستاد بازآفرینی شهری اکنون در سه شهرستان اراک، خمین و ساوه تشکیل و اقداماتی در زمینه سکونتگاههای غیر رسمی انجام شده است.
مهدی زندیه وکیلی افزود: با اقدامات انجام شده اکنون از توسعه سکونتگاههای غیر رسمی در اراک جلوگیری شده ولی این سکونتگاه ها در شهر ساوه در حال افزایش است.
وی یاد آور شد: ۲۲ هزار واحد در طرح اقدام ملی به استان مرکزی اختصاص یافته که ۲ هزار و ۷۰۰ واحد آنها در بازآفرینی شهری و ۱۲ هزار واحد متعلق به شهرهای جدید استان است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز گفت : یک هزار و ۲۸۰ هکتار بافت فرسوده در این استان وجود دارد و ۲۳ درصد جمعیت اراک و ۱۹ درصد جمعیت ساوه در سکونتگاه های غیر رسمی سکونت دارند.
احمد مرزبان افزود؛ با اقدامات انجام شده ۱۷ محله سکونتگاه های غیر رسمی در ساوه و ۱۳ محله در اراک شناسایی شده است.
وی ادامه داد: ۳۷ میلیارد تومان اعتبار برای بازآفرینی شهری سال گذشته به استان مرکزی اختصاص یافت که هفت میلیارد تومان این اعتبار تخصیص یافت.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۲۲ طرح از دستگاه ها بازآفرینی استان به دبیرخانه ارسال شده و پنج محله در اراک و چهار محله هدف در ساوه در موافقتنامههای بازآفرینی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: خدمات زیر بنایی و روبنایی ۳۰ طرح با اعتباری بالغ بر ۲۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در استان مرکزی پیش بینی شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی افزود: ۱۳ طرح اصلاح برق سکونتگاه های غیر رسمی و احیای بافت های فرسوده با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
معاون امور اقتصادی رییس جمهوری در سفری ۲ روزه به استان مرکزی ابتدا به ساوه رفت و امروز پنجشنبه در چند نشست با فعالان اقتصادی، نخبگان، دانشگاهیان و بازآفرینی شهری این استان شرکت کرد.
یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر در ۱۲ شهرستان استان مرکزی ساکن هستند.
نظر شما