بازگشت امید به روستاهای خراسان رضوی

۲۰ بهمن ۱۳۹۸، ۷:۵۸
کد خبر: 83665150
بازگشت امید به روستاهای خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- با اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی خراسان رضوی که از یک سال قبل با ابتکار استاندار این استان برای توسعه منطقه به ویژه مناطق کم برخوردار آغاز شده، نشان‌های بازگشت امید به روستاهای استان نمایان گشته است.

استاندار خراسان رضوی این مدل اقتصادی فرهنگی را برای رفع مشکلات جامعه به ویژه مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی با کمک بخش خصوصی، معین‌های اقتصادی هر منطقه و همراهی تمام بخش‌های حاکمیتی برگرفته از مدل موفق در استان کرمان آغاز کرده است.
برای تحقق این مهم توسط علیرضا رزم حسینی تاکنون هزارو ۳۸  تفاهمنامه معین اقتصاد مقاومتی با شرکت‌ها و مجموعه های اقتصادی خراسان رضوی منعقد شده که نشانگر پیگیری و شتاب استاندار برای توسعه هدفمند و پایدار است.
نگاه مدیران، فرمانداران و مردم خراسان رضوی نیز همسو با سیاست‌های جدید استاندار تغییر کرده و تاکنون نیز تصمیم‌های خوبی با همدلی و همراهی همگان اتخاذ شده است.
در همین چارچوب نشست‌های تخصصی در این راستا در شهرستان‌های مختلف خراسان رضوی برای ارتباط میان فرمانداران و معین‌های اقتصادی و همچنین برپایی کارگاه‌های آموزشی تبیین چگونگی فعالیت معین‌های اقتصادی و انتقال تجربیات به مسوولان و فرمانداران شهرستان‌های مختلف این استان برگزار شده است.
طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع کارگزاران حکومتی، سرمایه گذاران، کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند.

فعالیت ۱۶۳ معین اقتصادی در خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی در این زمینه گفت: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی تاکنون ۱۶۳ معین اقتصاد مقاومتی توانمندسازی مردم در روستاهای این استان را بر عهده گرفته‌اند.

علیرضا رزم حسینی افزود: هم اکنون ۸۸۱ طرح کوچک و بزرگ توسط معین‌های اقتصاد مقاومتی در روستاهای این استان در حال اجراست.

وی با اشاره به مزایای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی ادامه داد: طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، فقر فرهنگی و اقتصادی را از بین می‌برد زیرا معین‌های اقتصادی وارد فضای کار فرهنگی و اعتقادی شده‌اند و هیچکس آنها را مجبور به این کار نکرده است.

تلاش معین‌های اقتصادی برای رفع محرومیت 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز گفت: تاکنون ۱۶۳ معین اقتصادی شامل شرکت‌های بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی، مسوولیت توانمندسازی بخش‌های محروم و روستاهای استان را برعهده گرفته‌اند که امیدواریم این تعداد تا پایان امسال به ۲۰۰ معین برسد.
علی رسولیان افزود: مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی شامل دو بخش است که یک بخش آن مربوط به فعالیت معین‌ها در روستاها و دیگری امضای تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: بخش نظارت بر عملکرد معین‌های اقتصادی در روستاها بر عهده نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی زیر نظر اتاق بازرگانی خراسان رضوی است و در زمینه تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری نیز تاکنون ۱۲۸ هزار میلیارد تومان تفاهمنامه با سرمایه‌گذاران به امضا رسیده است.  
وی گفت: تاکنون هزار و ۳۸ تفاهمنامه با مبلغ ۱۰۸ هزار میلیارد تومان اجرا شده و گزارش آنها در سامانه ثبت سرمایه‌گذاری به ثبت رسیده است که از این میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان آورده سرمایه‌گذار و باقی آن زمین، املاک و تسهیلاتی است که قرار شده به سرمایه‌گذاران پرداخت شود.

کاهش نرخ بیکاری در خراسان رضوی
رسولیان افزود: براساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری خراسان رضوی در پاییز امسال به ۶.۳ درصد رسیده که طی ۱۵ سال اخیر بی سابقه بوده و این میزان چهار درصد کمتر از متوسط کشوری است.
وی ادامه داد: از پاییز پارسال تا پاییز امسال ۱۱۷ هزار اشتغال خالص در این استان ایجاد شده که از این تعداد ۹ هزار شغل در روستاها بوده است.
وی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز ۵۲.۵ درصد است که هشت درصد بیشتر از متوسط کشوری است و این آمار نشان می‌دهد انگیزه، امید به کار و فعالیت اقتصادی در این استان افزایش یافته است.

جذب  سرمایه های سرگردان درخراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی گفت: طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی جامعه را در حوزه اقتصاد قوی‌تر نموده و سرمایه‌های سرگردان در اقتصاد را به سوی رونق تولید هدایت می‌کند.
رزم‌حسینی ریشه شکل‌گیری بخش عمده‌ای از پرونده‌های قضایی را معضل بیکاری دانست و افزود: الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی با ایجاد رونق در فضای کسب و کار، می‌تواند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه امروز خراسان رضوی به عنوان الگوی امنیتی خوبی شناخته شده است ادامه داد: این استان در حوزه‌های مختلف کارآمدی نشان‌ داده که به برکت انسجام ارکان حاکمیت و همدلی همگان در آن است.

وی اساس الگوی مثلث توسعه اقتصاد فرهنگی استان را ظرفیت‌های مردمی دانست و گفت: تاکنون نه تنها ریزش در معین‌های اقتصادی نداشته‌ایم بلکه تعداد آنها نیز در حال افزایش است.

مهمترین هدف ارتقای فضای کسب و کار است 

رزم حسینی افزود: ارتقای فضای کسب و کار و بهبود شاخص‌های اقتصادی یکی از اهداف مهمی است که باید دنبال شود.
وی با اشاره به رتبه پایین ایران در فضای کسب و کار در رده‌بندی جهانی این شاخص اظهار داشت: در شاخص‌هایی مانند فرهنگ کار، نوع قراردادها و صدور مجوزها هر چقدر تسهیل ایجاد شود شاخص‌های موثر اقتصادی از جمله رتبه کسب و کار بهبود پیدا می‌کند.
وی همچنین با اشاره به تمرکز ۲۸ درصدی اشتغال کشور در بخش دولتی گفت: با این رویه اشتغال به سوی بخش‌های دولتی رفته و این در حالی است که هر چه دولت چابکتر باشد کارایی اقتصادی آن افزایش می‌یابد.
استاندار خراسان رضوی افزود: در حوزه اقتصاد ملی، وزارتخانه‌های صنعت، معدن، تجارت و جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نوعی ستون‌های اقتصاد کشور هستند که می‌توانند با تدارک برنامه‌های کارشناسی شده فضای کسب و کار کشور را بهبود بخشند.

تایید ۶۲۹ طرح در نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز گفت: ۶۲۹ طرح اقتصادی در سامانه رصد این استان ثبت شده که ۵۵ درصد آن‌ها مربوط به حوزه کشاورزی و زیرمجموعه آن است.

علی اکبر لبافی افزود: پس از گذشت یک سال از آغاز طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی در این استان تعداد معین‌های اقتصاد مقاومتی به ۱۶۳ معین رسیده که ۹۸ درصد آنها را بخش خصوصی،  موسسات عمومی و غیردولتی تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: در زمینه فعالیت‌های اقتصادی حوزه حساب‌ سپرده‌های توسعه روستایی، ۱۶۶ حساب توسط ۱۷ معین اقتصاد مقاومتی با هشت هزار و ۸۰۷  عضو در سامانه یاد شده ثبت شده که از این تعداد ۸۶ حساب سپرده روستایی توسط نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی استان بررسی و تایید شده است.

وی گفت: طبق ارزیابی‌های صورت گرفته در بهمن ماه امسال درگز، رشتخوار، سبزوار، بینالود، تربت‌حیدریه، بردسکن، خلیل‌آباد و کاشمر شهرستان‌های پیشرو در زمینه فعالیت معین‌های اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی بوده‌اند.

لبافی افزود: حجم کل سرمایه گذاری در حوزه اقتصادی هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده و با بهره‌برداری کامل طرح‌ها، پنج هزار و ۹۶۱ فرصت شغلی در استان ایجاد می‌شود که تاکنون اسامی ۴۰۰ نفر از شاغلان ثبت شده است.

خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع معادل ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۶۵۹ هکتار سهم هفت درصدی از مساحت کل ایران دارد.

این استان شامل ۲۹ شهرستان، ۷۰ بخش و ۲ هزار و ۵۴۰ روستا است. خراسان رضوی با ۸.۱ درصد جمعیت کشور ۶ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر را در خود جای داده است.

یک میلیون و ۷۳۳ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در روستاهای این استان سکونت دارند.
۶ هزار و ۵۰۸ واحد صنعتی با اشتغالزایی ۲۰۴ هزار نفر و سرمایه گذاری ۱۰۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در خراسان رضوی فعال هستند. ۹۵ درصد سرمایه گذاری بخش تولید صنعتی در این استان متعلق به بخش خصوصی است و بیشترین حجم سرمایه گذاری صنعتی در خراسان رضوی به ترتیب متعلق به صنایع فلزی، صنایع غیرفلزی و معدنی، صنایع پتروشیمی و پلیمری است.
همچنین ۲ میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد. سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در این استان زیر کشت ۸۳ نوع محصول می رود که ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و ۳۰۰ هزار هکتار آن باغ است.

حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است. زعفران، پسته و گیاهان دارویی از محصولات استراتژیک این استان است که فرآوری در این حوزه با ضعف هایی همراه می‌باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha