عرفان مومنپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بروز خشکسالی و خشک شدن رودخانه در طی سالیان متوالی، تجاوز برخی متصرفان همجوار به بستر را صد چندان کرده و مشکلاتی را برای این شرکت بوجود آورده است.
وی با بیان اینکه موضوع خشکسالی باعث شده افرادی سودجو به رودخانهها دست درازی کنند، افزود: در سیل امسال علاوه بر خود جریان سیلاب که متجاوزان را به عقب راند، شرکت آب منطقهای با قعال کردن ۲۸ اکیپ گشت و بازرسی کنترل و پایش مستمر اقدام به صدور اخطاریه و اخذ حکم برای شناسایی و آزادسازی متصرفات حریم رودخانه ها کرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان تاکید کرد: در واقع تصرف بستر با کاربریهای مختلف به معنای قبول کردن تهدیدها و خسارت مستقیم سیل و افزایش خسارت مالی و جانی ناشی از مستحدثات غیرقانونی در این محدودهها است.
مومنپور استفاده از روشهای سازهای و غیرسازهای برای جلوگیری از وقوع سیل را ضروری دانست و یادآور شد: از جمله اقدامات غیر سازهای مهم میتوان به عدم دخالت در مسیلها و دستکاری آب گذرها اشاره کرد.
وی گفت: رفع تصرفات بستر و حریم رودخانهها و جلوگیری شدید از ساخت و سازهای بیرویه روی خط القعرها، مسیلهای طبیعی و ایجاد درختکاری و کشت گونههای گیاهی در اطراف آنها در ممانعت از وقوع سیل بسیار تاثیرکذار است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان اضافه کرد: تهیه نقشههای پهنهبندی سیل و تعیین و پیادهسازی حد بستر و حریم رودخانهها از طریق رپرگذاری(نشانهگذاری) و نصب تابلوهای هشداردهنده به منظور مدیریت توسعه سیلاب دشت نیز نیز بسیار کارساز است.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود،
از حوضههای آبریز اصلی این استان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
نظر شما