«محسن نریمان» امروز (شنبه) در همایش مناطق آزاد، ویژه و توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه گفت: بازار ما به دلیل سقوط ارزش پول ملی جذابیت زیادی برای همسایگان پیدا کرده و در ارس، این تهدید تبدیل به فرصت شده است.
وی توضیح داد: مردم کشورهای همسایه به دلیل نزدیکی، خریدهایشان را از اینطرف رودخانه یعنی در منطقه آزاد ما انجام میدهند. با توجه به قدرت پولی آنطرف، تولیدات محلی را با پرش اندک قیمتها عرضه میکنیم.
نریمان افزود: به همین دلیل الان تقاضا برای کالاهای محلی ما نسبت به کالاهایی که از ترکیه به منطقه میآید، پیشی گرفته و اقتصاد خردهپای منطقه را نجات داده است. ما در تلاشیم تا این فضا را ساماندهی کنیم و از این تهدید فرصت بسازیم.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس گفت: ارس تنها منطقه آزادی است که مرز مشترک با برخی از کشورهای اوراسیا دارد. ما با ارمنستان، بلاروس و روسیه از نظر زمینی در منطقه آزاد ارس ارتباط داریم. جغرافیای منطقه به ما دیکته میکند که بیشتر فعال باشیم و با فعال کردن مرز، از امکانات این موافقتنامه بهرهمند شویم و با شیوه برد-برد زمینه پویایی را در بخش صادرات و واردات فراهم کنیم.
نریمان با یادآوری ناکامی در موافقتنامههایی مثل اکو گفت: موافقتنامه اوراسیا، استثنایی و بسیار جامع است اما مومن از دو سوراخ گزیده نمیشود. باید به مسائلی که باعث به نتیجه نرسیدن موافقتنامههای قبلی شد، توجه داشته باشیم و در موافقتنامه اوراسیا با هوشیاری عمل کنیم.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس تاکید کرد: فاصله ما با کشورهای آذربایجان، ارمنستان و جمهوری نخجوان، فقط رودخانه ارس است. منطقه آزاد ارس در مسیر قفقاز جنوبی، ترکیه و حوزه مدیترانه قرار دارد. همچنین در مسیر کریدور شمال-جنوب و در مسیر جاده ابریشم قرار دارد.
نریمان با اشاره به کریدورهای داخلی که منطقه ارس در آنها قرار گرفته است، افزود: ما با استفاده از شبکه ارتباطی داخلی نیز میتوانیم مزیتهای ویژهای داشته باشیم.
وی ضمن برشمردن مزیتهای کشاورزی منطقه آزاد ارس گفت: ما در تلاشیم تا در سه سال آینده به قطب محصولات گلخانهای تبدیل شویم. اکنون تولیدات زراعی ما افزون بر ۶۰ هزار تن محصول است.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس گفت: ما برنامه داریم از کشورهای همسایه به صورت مستقل دعوت کنیم. ماه گذشته از ارمنستان دعوت کردیم. گروه ۲۳ نفرهای به منطقه آزاد ارس آمدند و پتانسیلهای منطقه برایشان شگفتانگیز بود.
نظر شما