به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، رمز ارز نوعی پول دیجیتال است که با استفاده از الگوریتمهای رمزگذاری و فناوری بلاکچین کنترل میشود؛ این فناوری از آنجا که از تخریب و دستکاری مصون است، سبب شده تا در امنیت تراکنش های بانکی و تبادل اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد به طوری که در ۱۶ سال گذشته که ارز دیجیتال در دنیا مرسوم شده، بسیاری معاملات بین المللی از طریق آن انجام شود.
مدتی قبل پیشنویس سند ساماندهی رمزارزها که پیشتر توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان متولی تنظیم آن در سند راهبردی فضای مجازی کشور تدوین و به مرکز ملی فضای مجازی تحویل شده بود، به تازگی در نشست کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور بررسی شد تا این کلاس از دارایی در کشور ساماندهی شود.
به موازات آن هیات عالی بانک مرکزی نیز سند «چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» را تصویب کرده است؛ این سند ضمن تاکید بر هویت بخشی به موجودیتهای کارگزار رمزارز و نهاد امین بعنوان اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی، مسئولیت صدور مجوز اشخاص برشمرده با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده و تنظیم مقررات و نظارت موثر بر سلامت فعالیت درخصوص فعالین دارای مجوز توسط بانک مرکزی انجام خواهد شد.
فعالان حوزه رمزارز بر این اعتقادند که با افزودن فناوری بلاک چین به سبد داراییهای کشور و بانک مرکزی برای تامین ارز تجار، نه تنها به سبد ارزی کشور تنوع بخشید و بازار را از نوسانات ناشی از ارزهایی چون دلار و درهم خلاص کرد بلکه می تواند به توسعه بازار سرمایه و ابزارهای مالی نیز کمک کند زیرا در شرایط اعمال تحریم های شدید بانکی بر ایران و رصد معاملات و تجارت کشور، رمزارزها می توانند به کمک تجارت کشور بیایند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران در این باره معتقد است از آنجا که استفاده از رمزارزها در تجارت جهانی به دور زدن تحریمها کمک کند و ایران نیز در انجام نقل و انتقالات مالی با مشکل روبروست، می توان از این طریق شرایط تجارت خارجی کشور را بهبود بخشید.
فرشید شکرخدایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اقدامات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای تعیین تکلیف حوزه رمزارزها افزود: به رسمیت شناختن رمز ارزها اقدامی موثر در توسعه تجارت جهانی ایران و راهکاری برای دور زدن تحریمهاست.
وی خواستار ساماندهی حوزه رمزارزها و به رسمیت شناختن آن شد و افزود: اکنون حجم زیادی از خریدهای تجاری از طریق ارز دیجیتال انجام میشود به طوری که به یک ابزار جدید در نقل و انتقالهای بینالمللی تبدیل شدهاند.
این فعال حوزه بازرگانی با یادآوری اینکه رمزارزها شکلی از پول دیجیتال مبتی بر بلاک چین به صورت رمزنگاری شده هستند و می توان در تجارت خارجی از آن بهره برد، گفت: امروزه توکنسازی یا توکنیزه کردن داراییها شامل ثبت حق مالکیت دارایی به صورت توکنهای دیجیتال در یک بلاک چین مطرح است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به توکن سازی اموال و دارایی ها افزود: بلاکچین برای مولدسازی داراییها صورت می گیرد که نیاز است از طریق بانک مرکزی رسمیت پیدا کند.
شکرخدایی خواستار آن شد که با رسمیت یافتن ارزهای دیجیتال، آموزش استفاده از ابزارهای مختلف، رمز ارزهای دیجیتال و بلاکچین آموزش داده شود.
نظر شما