حناچی: حفظ میراث فرهنگی از برنامه‌های اصلی شهرداری تهران است

تهران- ایرنا- شهردار تهران با اشاره به ظرفیت های پایتخت اعلام کرد: حفظ میراث فرهنگی و تقویت هویت چند فرهنگی در تهران از برنامه‌های اصلی شهرداری است.

به گزارش شامگاه شنبه پایگاه اطلاع رسانی شهرداری تهران، «پیروز حناچی»   در اولین روز از دهمین دوره مجمع جهانی شهری (WUF۱۰ ) که در ابوظبی پایتخت امارات در حال برگزاری است به ظرفیت ها، فرصت ها و تهدیدهای شهرها اشاره و بر نقش «نوآوری» در اداره شهر تاکید کرد و گفت: از برنامه های شهرداری تهران تنظیم رابطه «فرهنگ» و «نوآوری» در مدیریت شهری است.

وی با اشاره به عدم صدور ویزا برای همه اعضای هیات ایرانی گفت: قبل از ورود به بحث مایلم نکاتی را در باب وضعیت هیات ایرانی در این رویداد و ربط آن با «فرهنگ»، از جمله آرمان‌های مطرح در این رویداد است، سخن بگویم.

شهردار تهران ادامه داد: تقویت حیات چندفرهنگی، مدارا و به رسمیت‌شناسی هویت‌ها و بسط صلح و دوستی در جهان، از جمله آرمان‌های بنیادین در حیات شهری است که میزبان اصلی این رویداد یعنی سازمان ملل متحد نیز مطابق بندهای ۲ و ۳ ماده یک منشور ملل متحد بر آن تاکید بسیاری دارد.

وی تصریح کرد: متاسفانه دولت میزبان این رویداد این آرمان را پاس نداشته و میزبان ما در اقدامی غیر قابل دفاع، اجازه برپایی غرفه‌های متعلق به ایران را نداده و از صدور ویزا برای برخی اعضای هیات ایرانی خودداری کرده در حالی که شهرداری‌ها، به عنوان یک نهاد عمومی، نتیجه مستقیم دموکراسی‌اند و ایجاد محدودیت برای آنها مقابله با دموکراسی است.

حناچی تاکید کرد: با این وجود هیات ایرانی، جهت استفاده از همه امکان‌های گفت‌وگو در این رویداد حاضر شده و من به عنوان نماینده مردم تهران، ضمن ارسال پیام صلح و دوستی شهروندان تهرانی به همه شهروندان شهرهای شرکت‌کننده در این نشست، اعتراض خود را نسبت به این اقدامات اعلام می‌کنم.  

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروزه، شهرها مهم‌ترین کالبد تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی‌ هستند، گفت: بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان، امروزه در شهرها زندگی می‌کنند و ۸۰ درصد از GDP جهان، امروز در شهرها تولید می‌شود.

حناچی افزود: شهر تهران نیز به تنهایی پذیرای ۱۱ درصد از جمعیت ایران و تولیدکننده ۲۱ درصد از GDP کشور است، شهری چند فرهنگی که حاصل مهاجرت شهروندان ایرانی در دوره‌های مختلف به شهر تهران است و اداره چنین حجمی از جمعیت در یک شهر چندفرهنگی، جز از طریق «نوآوری» مداوم در حوزه‌های مختلف ممکن نیست.

وی با بیان اینکه امروزه همه شهرها با تهدید ناشی از سیطره اهداف تجاری و مالی بر حیات شهری و کاهش کیفیت زندگی شهروندان روبه‌رو هستند، تصریح کرد: فاصله طبقاتی، حذف، طرد و به حاشیه‌راندن برخی اقشار و سربرآوردن اشکال مختلف هویت‌گرایی و اقتصادگرایی تهدیدی برای حیات صلح‌آمیز و مدرنیته چند فرهنگی است و به همین دلیل اولویت‌های اصلی ما حفظ میراث فرهنگی، تقویت هویت چند فرهنگی و نجات کالبد شهر از بدل شدن هر چه بیشتر به کالایی برای مبادله اقتصادی بوده است.

شهردار تهران ادامه داد: ما متوجه بوده‌ایم که متاسفانه مفاهیمی مانند «نوآوری» در سال‌های گذشته به طور عمده به معنای «نوآوری اقتصادی» و در خدمت «تجاری‌سازی» و کسب درآمد برای صاحبان سرمایه فهم شده‌اند، نتیجه سیطره چنین فهمی از نوآوری، در زمانه هژمونی گفتارهای نولیبرال، حذف عموم شهروندان از فضای عمومی شهرها، کاهش مشارکت آنها در اداره شهر و رشد نابرابری در حیات شهری و آسیب‌پذیرشدن بیشتر حوزه فرهنگ بوده است.

وی با اشاره به تحولات سال‌های اخیر درشهرهای پیشرو در جهان اظهار داشت: رصد این تحولات نشان می‌دهد که به‌کارگیری گسترده فناوری‌های نو، راهکاری کارآمد به منظور بهره‌مندی از شهری پایدار و تاب‌آور است. بدون «نوآوری» ما قادر به اداره شهرهایمان نیستیم، آنچه باید به آن فکر کنیم چگونگی تنظیم رابطه «نوآوری» و «فرهنگ» است.

حناچی بیان داشت: شهرداری تهران در این جهت برنامه‌ای را در پیش گرفته‌ است تا بتواند میان فرهنگ و نوآوری رابطه‌ای جدید برقرار کند. رابطه‌ای در خدمت پس‌گرفتن فضاهای عمومی شهر به نفع شهروندان؛ کاهش میزان وابستگی شهر به درآمدهای ناشی از فروش زمین و آسمان شهر؛ افزایش مشارکت شهروندان در حیات اجتماعی و کاهش نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی. «شهر هوشمند» از این منظر برای ما اهمیت داشته است.

وی ادامه داد: توسعه نوآوری در شهر، نیازمند نقش‌آفرینی تمام ذینفعان و نه عده‌ای معدود است که به دلیل برخورداری از سرمایه‌های کلان حتی می‌توانند انحصار «نوآوری» را هم خریداری کرده و از آن خود کنند، شهروندان، جوانان تحصیل‌کرده، استارتاپ‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌های کوچک و متوسط، کارآفرینان و گروه‌های اجتماعی، همگی در توسعه نوآوری در شهر سهیم هستند.

حناچی با اشاره به سهم بالای تهران در میزبانی از این اقشار یادآور شد: این مسئله شهر تهران را علاوه بر پایتخت سیاسی، به پایتخت نوآوری ایران تبدیل کرده است. ما برای هریک از این بازیگران، استراتژی مناسب خودش را تدوین و عملیاتی کرده ایم.

وی با بیان اینکه برنامه «تهران هوشمند» برای دست‌یابی به مجموعه این اهداف طراحی شده است، خاطرنشان کرد: در فاز اول این برنامه، ۵ محور برنامه شامل «شهروند هوشمند و خدمات دیجیتالی»، «تهران نوآور»، «مدیریت هوشمند حمل و نقل درون‌شهری»، «توسعه خدمات ایمنی، انرژی و محیط هوشمند» و «تحول دیجیتالی شهرداری تهران» در دستور کار قرار گرفته است.

حناچی افزود: برنامه «تهران نوآور» با هدف ایجاد یک زیست بوم نوآوری شهری دنبال می‌شود. این برنامه از ۵ سطح  تشکیل شده است. طی سال گذشته کاربران سامانه "تهران من" به عنوان درگاه واحد خدمات شهروندی، حدوداً ۵ برابر شد و  به بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.

مجمع جهانی شهری که توسط برنامه سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۱ فعالیت خود را آغاز کرده است، از ۸ تا ۱۳ فوریه (۱۹ تا ۲۴ بهمن ماه) ادامه خواهد داشت و شهردار تهران و هیات همراه تا ۲۱ بهمن در این مجمع حضور خواهند داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha