رییس هیات ورزش روستایی اداره ورزش و جوانان مهاباد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این جشنواره، ۴۰۰ ورزشکار در قالب ۱۰ تیم از روستاییان این شهرستان حضور داشتند که به مدت یکروز با یکدیگر به رقابت پرداختند.
یونس رسولی افزود: «جورابین»، «دامه»، «مشین»، «پشکیلان» و «تخته نرد» و آیینهای کهن و قدیمی از جمله «کوسه به داس»، «دایه ممده به گورگه»، «بوکه بارانه» و «هلوربلور تکانه» با حضور علاقهمندان برگزار شد.
وی اضافه کرد: همچنین در این مراسم حضور گروههای هلپرکه، گروه نمایش و گروه موسیقی سنتی با آواز و ترانههای محلی فضایی شاد را برای حاضران و خانوادهها بهوجود آورده بود.
وی عنوان کرد: هدف از برگزاری این جشنواره، احیای بازیهای بومی محلی و ترویج فرهنگ و ورزش عمومی و همگانی است که شرکت کنندگان حضور پررنگی در این برنامه داشتند.
رسولی با بیان اینکه در پایان این مراسم به هر یک از تیمهای برنده در بخشهای مختلف جوایز و لوح تقدیر اهدا شد، گفت: یکی از راههای تقویت و نهادینه شدن ورزش در میان مردم به ویژه جوانان، انجام ورزشهای محلی است و برگزاری اینگونه جشنوارهها نقش مهمی در احیای سنتها و انتقال آن به نسلهای آینده دارد.
رییس هیات ورزش روستایی اداره ورزش و جوانان مهاباد گفت: در حال حاضر بیش از یکهزار و ۵۰۰ ورزشکار بیمه شده رشتههای بومی محلی در این شهرستان در حال فعالیت هستند.
بیش از ۵۰ نوع بازی سنتی در مناطق مختلف آذربایجانغربی وجود دارد که به مرور زمان و تغییر شیوههای زندگی، نسل امروز با بسیاری از آنها بیگانه است.
«کشتی آشیرما»، «خروس خروس»، «جورابین»، «کلاه پران»، «طناب کشی»، «قییش قییش»، «لی لی یا چولنگ»، «قاچ توت»، «خوزین»، «مش داش یا بئش داش»، «تولاما»، «جولاتوتما»، «درمانچی بابا (توفارقان)» و «پیشک قاشدی» از جمله مهمترین این بازیهای بومی و محلی آذربایجانغربی است.
نظر شما