شهرداری تهران: برنامه جامع ستاد مناسب سازی تا پایان سال ارائه می‌شود

تهران- ایرنا- معاون شهردار تهران گفت: برنامه اقدام جامع مناسب سازی سال ۹۹ تا پایان امسال به صورت شفاف مشخص شده و روی سامانه شهرسازی و معماری قرار  می‌گیرد.

به گزارش روز یکشنبه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران،  عبدالرضا گلپایگانی در بیستمین جلسه ستاد مناسب سازی فضاهای شهری تهران اظهار داشت: این اقدامات حتماً  باید با نظارت انجمن های معلولان و دبیرخانه ستاد مناسب سازی صورت بگیرد تا مطمئن باشیم استانداردها و دستورالعمل های ابلاغی کاملاً اجرا و رعایت شده است.

وی افزود: سازمان فاوا در حال تهیه  نقشه راهنمایی به منظور استفاده معلولین است که درخواست داریم اگر امکان سطح بندی ایستگاه ها، بوستان ها و درجه دادن به میزان مناسب سازی وجود داشته باشد، این کار صورت بگیرد.

گلپایگانی تاکید کرد: تابلوهای راهنما برای مکان های مناسب سازی شده با گرافیک محیطی شفاف، روشن و یکنواخت در کل شهر تهران با همکاری سازمان زیباسازی در دستور کار قرار داده شود.

وی گفت: پیش از اینکه حوزه های مختلف گزارش خود درباره اجرای هشت ماده ای که در قانون جامع آمده است، را بدهند، ستادمناسب سازی هر منطقه ابتدا یک گزارش گیری از نهادهای مختلف داشته باشد.

دبیر ستاد مناسب سازی به حوزه حمل و نقل و ترافیک مأموریت داد تا پایان سال دست کم یکی از خیابان های پرتردد یا چهارراه های اصلی شهر را به سیستم چراغ قرمز گویا مجهز کند. همچنین قرار بود علاوه بر دو ایستگاه قبلی چند ایستگاه دیگر مترو برای معلولان مناسب سازی شود، اما گویا فرآیند انتخاب پیمانکار نصب آسانسور در ایستگاه های مترو طولانی شده است. که امیدواریم در سال آینده به بهره برداری برسد.

وی افزود: کلیه اقدامات معاونت های اجرایی در حوزه معابر حتماً هماهنگ شده و ذیل برنامه جامع مناسب سازی که برای آن بودجه هم در نظر گرفته شده، انجام شود.

برنامه جامع اقدامات مناسب سازی با هدف هم افزایی برنامه ها تدوین شده است
در ادامه این جلسه مدیر کل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری درباره برنامه جامع اقدامات مناسب‌سازی برای اقشار خاص جامعه شهر تهران گفت: قرار است بر مبنای این برنامه در سال ۹۹ پروژه های مناسب سازی به شکلی هم افزا پیشنهاد و اجرا شوند.

مهدی صالحی با بیان اینکه برای رسیدن به این هدف راهکار ارائه خواهیم کرد، گفت:برنامه جامع اقدامات مناسب سازی برای اقشار جامعه در شهر تهران بر اساس سند برنامه پنج ساله سوم شهرداری تدوین شده که تهیه آن جزو الزامات بوده که قرار داد آن از آبان ماه بسته شده است.

وی با بیان اینکه قرار بوده است از این به بعد کارها بر اساس این برنامه تدوین شوند، برنامه جامع اقدامات به سرعت کار را پیش برده و دوستان مشاور با حضور در سه منطقه به پیش بینی هم افزایی پروژه ها بپردازند.

مدیرکل معماری و ساختمان گفت: ما تأکید داریم این پروژه صرفاً به منظور مناسب سازی برای معلولان نیست و برای کلیه اقشار خاص است چون قرار است انجام پروژه های خیابان کامل و شهر دوستدار سالمند، شهر دوستدار کودک یا طراحی مسیر دوچرخه، طراحی میدان و پلازاهای شهری که جزو اهداف شهرداری تهران است، همگی در هم افزایی با این پروژه دنبال شود.

صالحی ابراز امیدواری کرد: خروجی های این پروژه هم پیوند پروژه ها در زمینه مناسب سازی فضاهای شهری باشد.

وی افزود: قرار است بودجه این پروژه ها بر اساس برنامه تدوین شود و یک بودجه ثابت در نظر گرفته نخواهد شد.

در حق شهرداری کم لطفی شده است
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه گفت: در فضاهای مختلف عنوان می‌شود اقدامات ستاد مناسب‌سازی در سال ۹۵ انجام شده بود. متعجب هستم این همه بودجه‌ای که در ستاد تصویب و تزریق شده کجا خرج شده است؟ به‌نظرم در بحث مناسب‌سازی در حق شهرداری کم‌لطفی شده است.

زهرا نژاد بهرام در ارتباط با موضوع حذف موزائیک‌های شیاری یا همان خطوط حسی ویژه استفاده نابینایان از پیاده‌راه‌ها عنوان کرد: معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در مصاحبه‌ای این موضوع را تکذیب کرده و عنوان کرد که منظور این بود دیگر از کاشی‌های شکلی استفاده نمی‌شود زیرا منجر به تخریب شده و می‌تواند عامل زمین خوردن افراد شود.

وی با بیان این‌که این موضوع بهانه‌ای شد تا برخی، نظراتی را در فضاهای مختلف از جمله شبکه‌های اجتماعی عنوان کردند، گفت: ما هر مصوبه‌ای که در ستاد مناسب‌سازی داشتیم با حضور جامعه معلولان بوده، اما این موضوع این‌گونه بروز پیدا می‌کند که ما هر چه در ستاد تصمیم می‌گیریم در خلاء انجام شده و نمایندگان جامعه معلولان چه در ستاد و چه کمیته‌های ۲۲ گانه حضور ندارند، در حالی که چنین نیست.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: تعامل ما با معلولان در کمیته‌ها و ستاد از نوع نزدیک است و حتی در مواردی ارزیابی‌های میدانی و پایش‌ها توسط همین افراد صورت می‌گیرد.

نژادبهرام با بیان این‌که تمام تلاش‌های ما در راستای تسریع در روند مناسب‌سازی شهر است، افزود: براساس گزارش آبان‌ماه از ۳۲۰ ایستگاه بی. آر. تی که در ۸ خط تهران وجود دارد ۳۰۲ ایستگاه مناسب‌سازی شده است. تا پیش از این دو سوم ایستگاه‌ها یعنی حدود ۱۰۰ ایستگاه مناسب‌سازی نشده بود که با تلاش‌های انجام شده ستاد به این مهم دست یافتیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: از مسئولان ذیربط می‌خواهم تا گزارشی مبنی بر این‌که معلولان تا چه میزان می‌توانند از ایستگاه‌های بی. آر. تی، مترو و بوستان‌ها استفاده کنند ارائه دهند چون بعضاً در فضاهای مختلف از جمله فضای مجازی و رسانه‌ها عنوان می‌شود که این اقدامات مربوط به سال ۹۵ بوده است.

وی تصریح کرد: اطمینان دارم حداقل استانداردهای مناسب‌سازی و تهیه اپلیکیشنی که ایستگاه‌های مناسب‌سازی شده را  نشان می‌دهد و همچنین مناسب‌سازی ۲۲ سرای محله را ما انجام داده‌ایم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha