امیرعلی حمیدیه عصر یکشنبه در حاشیه افتتاحیه مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رونمایی از ۲۶ محصول فناورانه در حوزه سلولهای بنیادی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، علم و فناوری جدیدی است که ما از ابتدا سعی کردهایم مواد اولیه مورد نیاز به خصوص در حوزه مهندسی بافت و تولید داربستها را در داخل کشور تولید کنیم.
وی ادامه داد: در این فناوری از صنعت واقعی شروع کردهایم و ۲۵ ماده اولیه رونمایی شد که نشان میدهد ما در حوزه بافت از ماده اولیه تا محصول را تولید کردهایم و در صورت هرگونه تحریم به هیچ کشوری وابسته نیستیم.
حمیدیه ادامه داد: این محصولات برای اولین بار در کشور تولید شده و پیش از این، از سایر کشورها وارد میشده است.
وی تصریح کرد: مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، برگرفته از ساختارهای دانشگاههای نسل سومی است که محل اتصال دانشگاه و صنعت است و به غیر از دانشجو و استاد، کارآفرین و سرمایهگذار، شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور در کنار یکدیگر جمع میشوند و با کمک دانشگاهیان، ایدههای خوب به محصولات تبدیل و ثروتآفرینی میشود.
فاز اول پنجمین مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، امروز شنبه (۲۰ بهمن ماه) با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران راهاندازی شد.
مرحله اول مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حمایت ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و امروز با حضور جمعی از مسوولان به بهرهبرداری رسید.
مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دارای ۷ دپارتمان و آزمایشگاه مجهز است و تاکنون ۱۲ هسته فناور و شرکت نوپا و ۵ شتابدهنده تخصصی در آن مستقر شدهاند،
این مرکز با تامین زیرساختهای مورد نیاز اساتید، دانشجویان، هسته های فناور و شرکت های نوپا و جلب مشارکت ۵ نفر از اساتید به نام ایرانی مقیم خارج از کشور، زمینه لازم برای توسعه بیش از ۵۰ محصول فناورانه و تجاریسازی آنها را فراهم کرده است.
برگزاری مستمر سمپوزیومهای آموزشی، جشنواره بینالمللی سلولهای بنیادی، آموزش دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی، برگزاری فن بازارها، تامین امکان مواجهه شرکتها با سرمایهگذاران و تامین سرمایهگذار و فعالسازی ۵ شتابدهنده از دیگر فعالیتهای این مرکز بوده است.
مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، یکی از مهمترین ساختارهای دانشگاههای نسل سوم محسوب شده که در سه حوزه آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی، توسعه فناوری و تجاریسازی و توسعه خدمات بالینی سلولی فعالیت میکنند.
این مراکز با تامین زیرساختهای آزمایشگاهی و پذیرش هستههای فناور و شرکتهای نوپا متشکل از اساتید و دانشجویان، بستر لازم را برای تبدیل ایدهها و دانش به محصول را فراهم و با جلب مشارکت صاحبان سرمایه زمینه تجاریسازی دانش اساتید و دانشجویان را فراهم میآورند، این روند همان کریدور تبدیل ایده تا محصول و دانش به ثروت است.
نظر شما