ایران بالاترین رشد ابتلا به سرطان‌ها را دارد

تهران- ایرنا- رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه کشور ما به سرعت درحال سرطانی شدن است، گفت: رشد ابتلا به سرطان‌ها در ایران از متوسط جهانی و حتی از ترکیه و سایر کشورهای غرب آسیا بالاتر بوده و به عبارتی بالاترین رشد ابتلا به سرطان‌ها را دارد.

دکتر اسماعیل اکبری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در سال ۲۰۴۰ میلادی، سرعت رشد ابتلا به سرطان در ایران چند برابر اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها خواهد بود و به احتمال فراوان، تعداد مبتلایان در کشور به اندازه بیماران فعلی این کشورها خواهد بود.

وی، افزایش سن و وجود ریزفاکتورهای خطر ابتلا را دو عامل مهم سرعت رشد ابتلا سرطان‌ها در ایران اعلام کرد و گفت: چاقی و عدم تحرک کافی از عوامل خطر ابتلا به سرطان ها هستند.

اکبری افزود: علاوه بر افزایش ریزفاکتورهای خطر، سرعت پیر شدن جمعیت ما بیشتر از کشورهای اروپایی و آمریکا است و به همین دلیل سرعت رشد سرطان در کشور ما بالاتر می‌باشد.

وی با طرح این سؤال که آیا مبتلایان به سرطان در ایران در مقابل کشورهای اروپایی و آمریکایی بالاتر است یا نه؟ گفت: ما پایین‌تر از این کشورها هستیم و تقریبا یک پنجم کشورهای اروپایی و آمریکایی مبتلا به سرطان داریم.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: در ایران سالانه حدود ۱۵۰ در ۱۰۰ هزار نفر مبتلا به سرطان می‌شوند، در حالیکه این رقم در برخی کشورهای اروپایی بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، پس کل مبتلایان ما پایین‌تر از این کشورها است.

سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در ایران

اکبری با اشاره به اینکه سرطان پستان شایع‌ترین سرطان بین مردان و زنان ایرانی است، اظهار داشت: یکی از علت‌های این موضوع چاق شدن زنان ایرانی است.

وی، یکی از دیگر از عوامل افزایش سرطان در ایران را عوامل روانی و خلقی در زنان اعلام کرد و گفت: عدم همراهی همسران در کنترل یا درمان مناسب سرطان، نقش بسیار موثر دارد. این عامل حتی از دخانیات و الکل هم موثرتر است.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: افرادی که اضطراب و دلتنگی بیشتری داشته و توکل کمتری دارند و همچنین راضی از زندگی شان نیستند، بیشتر مبتلا به سرطان می‌شوند.

حدود ۷۰ درصد مبتلایان زنده می‌مانند

وی افزود: حدود ۱۰ تا ۱۵ سال پیش حدود ۷۰ درصد مبتلایان به سرطان در ایران فوت می‌کردند و در حال حاضر این روند کاملا برعکس شده و ۷۰ درصد زنده می‌مانند. این درصد زنده ماندن،  "پز" کشورهای اروپایی و آمریکایی می‌باشد که ما هم  این شاخص بسیار خوب را به دست آوردیم.

اکبری به پیشرفت‌های کشور در حوزه درمان سرطان اشاره کرد و گفت: در مراکز درمانی خودمان با رعایت شاخص‌های لازم، توانستیم عمر افراد مبتلا به سرطان را پس از درمان افزایش دهیم و در حال حاضر  این افراد، معادل آمریکایی ها و اروپایی‌ها عمر می‌کنند.

وی افزود: بیماران سرطانی ایرانی در ۱۵ سال گذشته به قدری خوب معالجه می‌شوند که نسبت مرگ و میر در بروز سرطان در ایران بسیار کاهش یافته و بخش عمده ای از این بیماران زنده می‌مانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha