پروفسور «فائل ایبیاتوف» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان این مطلب اضافه کرد: حتی تشکیلات خودگردان فلسطین که در مقایسه با اکثر گروه های فلسطینی مواضع میانه رو دارد، معامله قرن را رد کرد.
به گفته ایبیاتوف، اگر گروه فلسطینی در مقابل فشارهای آمریکا و اسراییل برای پذیرش طرح معامله قرن نرمش نشان می دادند به نتیجه کنونی در رد این طرح ضدفلسطینی دست نمی یافتند.
ایبیاتوف معتقد است که حمایت کشورهای دوست فلسطین و بویژه اتحاد بسیاری از کشورهای اسلامی برای مقابله با طرح معامله قرن در بی اعتبار شدن این طرح نقش مهمی داشت.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا هشتم بهمن (بیست و هشتم ژانویه) در حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طرح ادعایی خود موسوم به معامله قرن رونمایی کرد؛ طرحی که هدف از آن حذف مسئله فلسطین است و مخالفت همه گروه های فلسطینیی را به همراه داشته است.
استاد دانشگاه دولتی مدیریت روسیه خاطرنشان کرد: ترامپ این طرح را برای افزایش شانس پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر آینده ارائه کرد.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن ترامپ بر اثر استیضاح در کنگره آمریکا در موقعیت خطرناک قرار داشت و نیاز به کسب حمایت یهودیان داشت.
به گفته استاد دانشگاه روس، «جرد کوشنر» داماد ترامپ نماینده لابی یهودی در دستگاه حکومت آمریکا است و در تنظیم طرح معامله قرن و پیشبرد آن شرکت داشته است.
کارشناس روس گفت: روسیه نیز از طرح معامله قرن انتقاد کرده است و آن را دور از واقعیت های کنونی خوانده است.
ایبیاتوف خاطرنشان کرد: دولت ترامپ بسیار افراط گرا است و اقدامات آن با نقش میانجی ان در حل مناقشه اعراب و اسراییل تناقض دارد.
استاد دانشگاه دولتی مدیریت روسیه، پذیرش مالکیت اسراییل بر ارتفاعات اشغالی جولان به رغم مفاد قطعنامه شورای امنیت و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم (بیت المقدس) نمونه ای از اقدامات یکجانبه گرایانه دولت ترامپ است.
وی بر این باور است که آمریکا با این اقدامات امکان نقش آفرینی خود در حل مسائل خاورمیانه را بسیار کم کرده است و فقط معدود کشورهای عربی از واشنگتن حمایت می کنند.
کارشناس روس تصریح کرد: اگر این وضعیت ادامه بیابد معامله قرن به زباله دانی انداخته می شود و به احتمال زیاد پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از یاد برده خواهد شد.
نظر شما