استاد درس اصول، فلسفه و خارج فقه حوزه علمیه مشهد در این نشست گفت: مردم سالاری دینی به این معنی است که سالار بودن در چهارچوب دین تعریف شده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن وکیلی افزود: بر همین اساس در مردم سالاری دینی اول سالار بودن خدا را پذیرفتهایم و سپس در محدوده دین، مردم خودشان حکومت را انتخاب کنند.
وی ادامه داد: در این مردم سالاری، مردم مجبور به پذیرفتن حکومت نیستند بلکه خودشان اعلام میکنند که نظام دینی را میخواهند و مردم خود به حکومت دینی رای دادهاند.
وی گفت: در نظام دموکراسی گفته میشود آرای مردم به تایید قانون اساسی نشان اعلام وفاداری آنهاست و در مرحله بعد مردم در انتخاب افراد و نهادها از طریق رای گیری مداخله کرده و در عرصه پشتیبانی، با حکومت همراهی میکنند.
حجتالاسلام وکیلی افزود: حکومت اگر دینی باشد، مردم نسبت به اصل حکومت احساس تعلق خاطر دارند و براساس انگیزههای دینی در آن فعالیت کرده و به خاطر عِرق دینی از آن حکومت، پشتیبانی میکنند.
وی ادامه داد: حکومتی منتسب به دین است که شرط مردم سالاری دینی و رضایت عموم مردم را در خود داشته باشد، به عبارتی هم دینی و هم کارآمد باشد.
وی گفت: حکومت دینی ویژگی های مثبت دموکراسی را در خود دارد و همچنین ویژگی های منفی حکومت دموکراسی را در خود ندارد.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز گفت: دموکراسی فقط در نوع انتخاب اشخاص نیست بلکه در عزل افراد انتخاب شده نیز وجود دارد، به عنوان مثال، هیتلر رهبر انقلاب نازی که با انتخاب مردم روی کار آمد، در ادامه از مسیر اصلی خود خارح شد ولی هیچکس نتوانست بعد از خروج وی از مسیر اصلی او را به زیر بکشد.
دکتر علی اصغر داوودی افزود: این گنجایش در دموکراسی دینی وجود دارد که با نگاه خردمندانه به مبانی دینی به رهیافت جدید دست یافت.
مشهد- ایرنا- مولفههای حکومت اسلامی و مردم سالاری دینی دوشنبه شب در نشستی با حضور ۲ تن از استادان حوزه و دانشگاه در دانشگاه آزد اسلامی مشهد بررسی شد.
اخبار مرتبط
-
رصد تحرکات انتخاباتی
دستاورد انتخابات، حفظ سرمایه اجتماعی
تهران- ایرنا-آرمان های انقلاب با حضور مردم در صحنههای مختلف سیاسی و اجتماعی کشور تداوم می…
-
امام جمعه مشهد: تمدن بشر در تایید معارف اسلام است
مشهد- ایرنا- امام جمعه مشهد گفت: همه دنیا باید قبول کنند که تمدن اصلی و قطعی بشر در تایید معارف…
-
درچهارمين همايش ملي مردم سالاري :
اتكاي حكومت اسلامي بر مقبوليت مردمي است
تهران- ايرنا- اساتيد علوم اسلامي بر اتكاي مشروعيت نظام ديني به مقبوليت مردمي تاكيد و همچنين…
نظر شما