نتانیاهو از دیدار ایهود اولمرت با محمود عباس برآشفت

تهران- ایرنا - در حالیکه تشکیلات خودگردان فلسطین با همکاری برخی کشورها در پیش نویس یک قطعنامه خواستار محکومیت "معامله قرن" در صحن شورای امنیت سازمان ملل بودند، "محمود عباس" رئیس این تشکیلات در دیدار با "ایهود اولمرت" نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در نیویورک تنها به مردود دانستن طرح آمریکا بسنده کرد.

نیمه بهمن ماه رسانه ها گزارشی در مورد تهیه پیش نویس یک قطعنامه برای محکومیت طرح معامله قرن که در ۸ بهمن توسط "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید از آن رونمایی شد، منتشر کردند. ابتدا تونس و اندونزی پیش نویس این قطعنامه را برای محکومیت الحاق شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری به سرزمین های اشغالی در چارچوب معامله قرن، تهیه کردند.

تونس به عنوان تنها عضو عرب حال حاضر شورای امنیت سازمان ملل تهیه و تنظیم پیش نویس قطعنامه ای علیه معامله قرن را در دستور کار خود داشت تا در راستای تصویب در شورای امنیت به رئیس تشکیلات خودگردان ارائه دهد.

آخرین نسخه قطعنامه مطرح شده توسط تشکیلات خودگردان فلسطین با مشورت تونس و اندونزی به عنوان اعضای شورای امنیت، پس از هشت بار تغییر آن چنان دستخوش تغییرات شده بود که به کلی با نسخه اصلی آن فرق می کرد.

عباس قرار بود دیروز (سه شنبه) در این قطعنامه طرح دولت ترامپ را محکوم کند، اما دوشنبه شب گزارش هایی مطرح شد که آمریکا با اعمال فشار بر کشورهای تهیه کننده پیش نویس موجب تاخیر در بررسی و تصویب قطعنامه مذکور در شورای امنیت شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیپلمات های آگاه در سازمان ملل گفتند که فشارهای بسیاری از جمله تهدیدهای اقتصادی از سوی آمریکا بر اعضای شورای امنیت وارد آمد و اینکه برخی از کشورهای اروپایی مردد بودند.

حتی دولت ترامپ در بحبوحه این اتفاقات، روز دوشنبه با درخواست برای لغو کمک مالی به سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در بودجه سال ۲۰۲۱، گام دیگری را علیه فلسطینی ها برداشت.

با این حال تشکیلات خودگردان به علت نداشتن رای کافی از موضع خود برای محکومیت معامله قرن در شورای امنیت عقب نشینی و عباس در شورای امنیت فقط به مردود دانستن طرح معامله قرن ترامپ بسنده کرد و آن را یک طرح اسرائیلی-آمریکایی خواند که کاملا در تضاد با مقررات بین المللی و قطعنامه شورای امنیت است.

دیدار عباس با نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی

ابومازن آنطور که انتظار می رفت انتقاد تند و شدیدی علیه صهیونیست ها و دولت آمریکا نداشت و حتی مصالحه دوباره با رژیم صهیونیستی را مطرح کرد هرچند در گذشته فلسطینی ها و جامعه جهانی بارها شاهد نقض عهد اسرائیلی ها در چارچوب توافقنامه های "اسلو" و "کمپ دیوید" بوده‌اند.

عباس دیشب در سخنان خود گفت: می‌خواهم بار دیگر دستم را برای صلح دراز کنم، پیش از اینکه آخرین فرصت، از دست برود. امیدوارم یک طرف واقعی در اسرائیل پیدا کنم. "اسحاق رابین" به سمت صلح آمد، اما او را ترور کردند. از هر کسی که در اسرائیل واقعا خواستار صلح است، برای پیوستن به ما به منظور ایجاد صلح واقعی، استقبال می شود.

در حقیقت عباس یک طرف را پیدا کرده بود و پس از سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل با وی دیدار کرد. ایهود اولمرت نخست وزیر سالهای ۲۰۰۶ (دی ماه ۸۴) تا ۲۰۰۹ (فروردین ۸۸) رژیم صهیونیستی درحالیکه پیشتر برنامه دیدار با عباس توسط برخی مقامات اسرائیل مورد انتقاد شدید قرار گرفته بود، برای دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان در نیویورک حاضر شده بود.

اولمرت تا زمان نخست وزیری خود عضو جناح راست در سرزمین های اشغالی بود، اما در همان سال ۲۰۰۶ به حزب میانه رو "کادیما" که توسط برخی اعضای حزب "لیکود" تاسیس شده بود، پیوست. هدف اصلی شکل گیری کادیما که "آریل شارون" پایه گذار آن بود، حذف شهرک های صهیونیست نشین از اراضی اشغالی فلسطینی ها و مرز بندی برای تشکیل کشور فلسطینی بود. اولمرت در زمان نخست وزیری خود و ریاست جمهوری "جرج بوش" در آمریکا، ادعا می کرد که خواستار مذاکره با عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در راستای پیروی از ایدئولوژی های حزب متبوعش است.

اما به محض توقف در مذاکرات، طرفین بخاطر پرونده های فساد مالی اولمرت، کابینه او به ساخت شهرک های صهیونیست نشین در مناطقی که انتظار می رفت آنها را واگذار کند، ادامه داد. به گزارش روزنامه لوس آنجلس تایمز، این مناطق شامل شهرک های "کریات اربع" مجاور شهر "الخلیل" در جنوب کرانه باختری، "شیلوه" در شمال "رام الله" و "یتسهار" در نزدیکی "نابلس" می شد.   

اکنون اولمرت دوباره بازگشته و خواستار انجام مذاکره با فلسطینی ها است. وی دیروز در نشست خبری مشترک با ابومازن در هتلی در نیویورک گفت که عباس مرد صلح و بهترین شریک مذاکره کننده اسرائیل است.

وی در این نشست مدعی شد که بیش از هر نخست وزیر رژیم صهیونیستی با تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار داشته است. وی تاکید کرد که یک فرصت دیگر برای از سرگیری گفتمان در طرح ترامپ می بیند.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی امیدوار است که طرف فلسطینی، عباس و "صائب عریقات" مشاور وی تعهد لازم برای راه حل دو کشوری در این طرح را نادیده نگیرند.

عباس نیز در این نشست خبری به پیشروی روند مذاکرات با اولمرت اشاره کرد و گفت: کاملا آماده ام مذاکرات را در همان جا که رها کردیم (سال ۲۰۰۸)، تحت نظر جامعه جهانی ادامه دهیم.

نشست خبری مشترک عباس و اولمرت در نیویورک با واکنش های شدید مقامات صهیونیستی از جمله "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم اسرائیل روبرو شد. نتانیاهو برگزاری کنفرانس خبری اولمرت با عباس را به شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت که قطعا عباس خواستار بازگشتن به طرح "آناپولیس" در سال ۲۰۰۸ است، زیرا مساله مرزهای پیش از ۱۹۶۷ روی میز مذاکره بر می گردد.

کنفرانس آناپولیس ۲۷ نوامبر سال ۲۰۰۷ (۶ آذر ۸۶) در ایالت "مریلند" آمریکا  با حضور رهبران تشکیلات خودگران فلسطین و اسرائیل همچنین نمایندگان کشورهای عربی با هدف از سرگیری مذاکرات صلح بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها و اجرای طرح موسوم به "نقشه راه برای صلح" برگزار شد.

"دنی دنون" سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیز به شدت از دیدار نخست وزیر سابق این رژیم با رئیس تشکیلات خودگردان انتقاد کرد و گفت: در روزی که ابومازن در تلاش خود برای محکومیت آمریکا و اسرائیل در شورای امنیت ناکام ماند، اولمرت از ابومازن و تروریسم دیپلماتیک علیه اسرائیل حمایت می کند.

براساس طرح دولت ترامپ شهرک های صهیونیست نشین در اراضی اشغالی فلسطینی ها به سرزمین های اشغالی افزوده خواهد شد و قدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر معرفی شده است. مواضع اسرائیلی ها نشان می دهد اگر امروز نیز عباس و تشکیلات خودگردان از مواضع خود در قبال حقوق فلسطینیها عقب نشینی کنند، در آینده امتیازهای بیشتری را باید به صهیونیست ها بدهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha