۲۳ بهمن ۱۳۹۸، ۱۷:۰۵
کد خبرنگار: 3050
کد خبر: 83672469
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه با هدف تقویت صنعت فرش دستباف در فارس

شیراز- ایرنا-استانداری فارس، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و مرکز ملی فرش ایران چهارشنبه تفاهم نامه مشترکی در راستای توسعه صنعت فرش دستباف در فارس امضا کردند. 

قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت در امور بازرگانی چهارشنبه در آیین امضای این تفاهم نامه گفت: طی ۱۰ ماه گذشته امسال ۳۶ میلیارد دلار صادرات از جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.

حسین مدرس خیابانی اضافه کرد: از ۳۵۰۰ ردیف صادراتی امسال به ۴۲۰۰ ردیف صادراتی دست یافته ایم که این روند منجر به صادرات ۱۱۵ میلیون تن صادرات غیر نفتی از مبدا جمهوری اسلامی ایران شده است.

وی افرود: صادرات باعث نشده از بازار داخلی غافل شویم و با توجه به این که ایام نوروز در پیش است تمامی انبارهای این سازمان نسبت به ذخیره کالاهای مورد نیاز مردم در ایام نوروز اقدام کرده اند.

وی با اشاره به موضوع تنظیم بازار گفت: حضور استانداران به عنوان روسای استانی هیات های تنظیم بازار می تواند آرامش نسبی را در فضای بازار قبل از نوروز حاکم کند از این رو از استانداران سراسر کشور این انتظار وجود دارد که اهتمام بیشتری در حوزه تنظیم بازار داشته باشند.

٢٠٠ هزار نفر در فارس در بخش صنایع دستی فعالیت می کنند

استاندار فارس نیز در این آیین گفت: بیش از ۲۰۰ هزار نفر در این استان در حوزه صنایع دستی فعالیت می‌کنند که از این تعداد بخش قابل توجهی از این افراد به حرفه فرش بافی اهتمام دارند.

عنایت الله رحیمی با اشاره به مشکلات فعالان فرش دستباف ادامه داد: از جمله مشکلاتی که در حوزه بافندگی فرش وجود دارد می توان به مشکلات بیمه ای افراد مشکل سرمایه در گردش و عدم حمایت از فعالین این بخش اشاره کرد.

وی با تاکید بر اهمیت تولید تقاضامحور نیز متذکر شد: فرشی که در ایران تولید می‌شود باید متناسب با نیاز و تقاضای مصرف کننده نهایی باشد از اینرو مخاطب یابی و توجه به سلیقه وی،  دو عنصر مهم برای تولید محصولاتی است که عنوان دستباف به آن اطلاق می شود.

وی درباره اهمیت رقابت پذیری کالا و خدمات نیز گفت: یکی از کارهایی که می تواند منجر به رقابت پذیری محصولات تولید داخل شود کاهش هزینه‌های تولید و کاهش هزینه تمام شده در جهت جذب مخاطب نهایی است و بایستی در سیاستگذاری کلان کشور در خصوص کاهش هزینه تمام شده و تصمیمات جدیدی اخذ شود.

رئیس مرکز ملی فرش: بازاریابی و فروش فرش دستباف مغفول مانده است

رییس مرکز ملی فرش ایران نیز در این آیین گفت: بازاریابی فروش و استفاده از علم سه فاکتوری است که در تولید فرش دستبافت مغفول مانده است.

فرحناز رافع اضافه کرد: استان فارس ظرفیت قابل توجهی در حوزه ی تولید فرش دستباف داشته به گونه ای که علاوه بر شعر و ادب این استان؛به قالی و دستبافته های قشقایی نیز معروف بوده و در جهان شهرت دارد.
او با تاکید بر اینکه نگاه عمومی به فرش بافی باید عوض شود عنوان کرد: صنعت بافندگی فرش تنها به بافت فرش های دستباف خلاصه نمی شود بلکه صنعت بسیار پیچیده است تولید نخ، رنگ آمیزی الیاف، بافندگی فرش، فروش و بازاریابی این محصولات صنعتی است که باعث شده افراد مختلفی در این حوزه فعالیت و اشتغال زایی داشته باشند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در حاشیه امضای این تفاهم‌نامه در جمع خبرنگاران گفت: نظام بخشیدن و توسعه همکاری‌ها در قالب پروژه‌های تحقیقاتی، آموزشی، امور تولیدی، امور بازاریابی و تبلیغات در حوزه‌های مختلف فرش دستباف به منظور ارتقای کمی و کیفی تولید و صادرات فرش دستباف، ساماندهی، حمایت و پشتیبانی از دست‌اندرکاران عرصه هنر و صنعت فرش دستباف استان و توسعه اشتغال برای کارآفرینان در جهت دستیابی به اهداف سند راهبردی مرکز ملی فرش ایران از جمله اهداف این تفاهم‌نامه سه جانبه است.

حمیدرضا ایزدی افزود: حمایت از برنامه‌های آموزشی منجر به اشتغال پایدار دست اندرکاران فرایند تولید فرش به ویژه بافندگان و نیز آموزش تخصصی برای تجار و صادر کنندگان فرش دستباف،  فرهنگ سازی برای به کارگیری دارهای قالی‌بافی بهینه از سوی قالیبافان، تولیدکنندگان، فعالان مجتمع‌های آموزشی قالیبافی در  استان،  حمایت از ایجاد، تجهیز و راه‌اندازی پایگاهی مناسب برای نمایش و فروش دستبافته‌های استان توسط بخش خصوصی و تشکل های تعاونی از جمله اهدافی است که در قالب این تفاهم‌نامه دنبال خواهد شد.

ایزدی گفت: مدت اعتبار این تفاهم‌نامه از تاریخ امضا (۲۳ بهمن‌ماه جاری) به مدت سه سال است و با موافقت طرفین، قابل تمدید خواهد بود.

اخبار مرتبط