جنگ خودی‌ها بر سر مجلس

تهران- ایرنا- یک هفته بیشتر تا انتخابات مجلس یازدهم باقی نمانده است اما جریان‌های سیاسی همچنان در بلاتکلیفی و ابهام به سر می‌برند. اصولگرایان که در این دوره از انتخابات مجلس در غیاب حضور رقیب، میدان را به دست گرفته‌اند باز با انشقاق درونی و اختلافات زیادی روبه‌رو شده‌اند.

روزنامه ابتکار در بخشی از این گزارش با اشاره به اینکه اصولگرایان با انبوهی از لیست‌های انتخاباتی تبلیغات خود را آغاز می‌کنند، آورده است: اختلافاتی که شورای ائتلاف نیز با تمام توانش نتوانست آن را حل کند و در این روزهای پایانی نزدیک به انتخابات خبرهایی مبنی بر از هم پاشیدگی و تفرقه شدید در این جریان به گوش می‌رسد. این جنگ درونی به گونه‌ای بوده است که حتی این اختلاف و سهم‌خواهی به درون شورای ائتلاف هم رسید. درست زمانی که همه منتظر لیست نهایی شورای ائتلاف اصولگرایان بودند خبرها حکایت از تفرقه اعضای شورای ائتلاف دارد. اگر چه تا به حال مشکل اصلی اصولگرایان پایداری‌ها بود اما حالا به نظر می‌رسد اختلاف درونی در این جریان سیاسی فراتر از سهم‌خواهی یک طیف تندرو است.

اصولگرایان با وجود آنکه همه کاندیداهای‫شان از سوی شورای نگهبان صلاحیت‌شان تایید شد و در رابطه با این ماجرا مشکلی نداشتند اما در ایجاد وحدت و معرفی یک لیست مشترک همچنان بعد از سال‌ها مشکل پیدا کرده و چون سدی محکم این سهم‌خواهی جناحی مقابل وحدت آنها قرار گرفته است. درواقع در روزهای اخیر تنش‌های داخلی در میان اصولگرایان اوج گرفته است و نامه‌نگاری‌های تندی در این جریان صورت گرفته است. به گونه‌ای که یکشنبه شب هفته جاری انتقادهای آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری به شورای ائتلاف اصولگرایان و نحوه بستن لیست موجب شد تا حدادعادل رئیس شورای وحدت اصولگرایان در واکنش به او دست به قلم شود و نامه‌ای خطاب به مرتضی آقاتهرانی بنویسد؛ نامه‌ای که سراسر انتقاد بود و درنهایت اتهام سهم‌خواهی را متوجه این تشکل اصولگرا کرد.
در نامه حدادعادل آمده بود: «امید است با این توضیح بر مردم شریف تهران معلوم شده باشد که قبول پیشنهاد جبهه پایداری نه ‌تنها به حصول وحدت نمی‌انجامید بلکه خود عامل تفرقه و از بین رفتن شورای ائتلاف بود زیرا اختیار تعیین ۲۴ نفر از ۳۰ نفر تنها به یک حزب واگذار می‌شد.»

این نامه اما با واکنش آقاتهرانی مواجه شد و او نیز یک روز بعد در نامه‫ای خطاب به حداد عادل نوشت: تعجب ما وقتی مضاعف شد که دوستان ائتلاف دست یاری و خلوص دوستانشان در جبهه پایداری را رد کردند و از فهرست اشتراک صفر سخن گفتند. اشتراک صفر؟ منطق اشتراک صفر دیگر چیست؟ آیا اگر به فرض ۱۰ درصد اختلاف باشد، بهتر است یا ۱۰۰ درصد تباین؟ برادر حداد عادل عزیز آیا مجبور کردن نامزدهای مشترک به انتخاب یکی از دو فهرست، کاری بر مبنای وحدت‌گرایی و انصاف و تقواست؟ آیا از فهرست‌های دیگران اطلاع دارید؟ بگذریم.»

آقا‫تهرانی به حداد‫عادل پیشنهاد داده است که پایداری حاضر است با یک لیست واحد ائتلاف کند، اما این لیست متشکل از ۲۴ نامزد مشترک فهرست‌های پایداری و ائتلاف باشد. او برای شش نامزد دیگر نیز پیشنهاد داد «هیاتی مشترک تعیین کرده تا با هم‫فکری و تعامل براساس شاخص‌های مورد توافق به لیست ۳۰ نفره واحد (حتی اگر در ۶ نفر باقی مانده یک نفر از اعضای جبهه پایداری نیز نباشد) دست یابیم.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha